Pozvěte nejmenší děti na své revíry

Kategorie: Všeobecné

Pilotní projekt ČRS Středočeského územního svazu na propagaci rybářství a efektivní využití volného času dětí.

Ve chvíli, kdy náš územní svaz nesouhlasil s neefektivním a nekoncepčním plošným uplácením rybářské mládeže, jsme avizovali vlastní projekty. Prvním byla nově založena tradice dětských rybářských závodů „O pohár předsedy ČRS SÚS“ a nyní přicházíme s dalším. Realizace se ujala MO Bělá pod Bezdězem, která představí projekt nejen místním dětem, ale i zájemcům z řad vedoucích rybářských kroužků a klubů v našem regionu.

http://crs-sus.cz/pozvete-nejmensi-deti-na-sve-reviry/

fotojakes, 9.6.2015

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | St 10.6.2015 14:04:16

Mám pocit, že se blýská na lepší časy. Konečně si někteří funkcionář uvědomili, že sezením a čtením strohých zákonů moc mladých lidí nenadchnou. To co dělá rybáře rybářem je nejen starost o samou rybu, ale přístup k komplexnímu pojetí k přírodě. Kde jinde by se to dítě mělo naučit, když nemá v rodině rybáře. Jak rybu ulovit, šetrně vyzvednout z vody a ohleduplně případně vrátit? Práce v terénu dá dítěti 20x víc, než trávením času poslechem nezáživného textu, kterému neporozumí.
Přeji víc takových rozumných akcí a myslím si, že v takových regionech se nebudeme muset bát o naší rybářskou drobotinu.