Návod na používání Bleskovek

Kategorie: Všeobecné

Rubrika Bleskovky slouží ke zveřejňování zpravodajských a informačních "krátkých" zpráv. Tyto zprávy mohou vkládat naši čtenáři a redaktoři sami prostřednictvím webového formuláře.

Co lze vložit a co ne?

Typicky by se sem měly zařazovat zpravodajské informace, např. výsledky závodů, upozornění na zprávy o rybaření v tisku, reportáže z rybářských akcí, upozornění na zajímavé úlovky v ČR nebo v zahraničí apod. Nelze sem vkládat cokoliv, co lze zařadit do jiných rubrik MRKu (např. vazací postupy umísťujte do rubriky Mušky, stejně tak Montáže, Nádobíčko, Nástrahy a návnady, Můj lov, Kuchařka a Kalendář).

Jak na to?

Klikněte dole na stránek Bleskovek na odkaz "Přidat zprávu". Zobrazí se vám formulář pro vložení zprávy, ve kterém postupně zapíšete titulek zprávy (např. "Výsledky Velké ceny Vlasatic 2006"), potom kategorii (kaprařina) a ve velkém textovém bloku pak napíšete text článku. V tomto textu oddělujte odstavce prázdným řádkem a nadpisy dávejte na samostatné řádky uzavírejte do [hranatých závorek]. Vše je vidět na přiloženém obrázku.
Dále můžete přiložit až 10 fotografií nebo obrázků, které musí být ve formátu jpg (resp. jpeg). Fotografie se automaticky zmenší na požadovanou velikost.

Schvalování článků

Po odeslání tlačítkem ODESLAT se článek uloží do systému a zobrazí se vám jeho výsledná podoba. Pak se čeká na schválení administratorem MRKu. Do té doby můžete článek ještě sami upravovat kliknutím na tlačítko EDIT pod článkem. Zobrazí se vám původní formulář, ve kterém můžete upravovat text článku, vyměnit či smazat fotky apod.

Pokud článek nebude schválen nebo budou požadovány další úpravy, budete kontaktováni emailem.

Martin M., 29.9.2006

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.