Nádrž u zázračného pramene je opravená

Kategorie: Všeobecné

Mladoňovice, Dobrá Voda - Pár kroků od pramene, který vyvěrá údajně zázračně léčivou vodu, nechali obecní zastupitelé opravit vodní nádrž v Dobré Vodě na Jemnicku.

Práce začaly loni na podzim a administrativně probíhají i v těchto dnech. „Ještě čekáme na konečné povolení ve vodoprávním řízení. Takže nádrž napustíme už brzy, stavebně je vše, co jsme chtěli, dokončeno," řekl Jan Chloupek, starosta Mladoňovic, pod které Dobrá Voda samosprávně spadá.

Půdními naplaveninami za-nesená nádrž podle něj opravu již vyžadovala. „Hlavně šlo o odbahnění a taky rekonstrukci požeráku, tedy stavidla, které už bylo v podstatě nefunkční," vysvětloval starosta Chloupek.

Vodní plocha nebude obci sloužit jako zdroj příjmů z chovu ryb, nýbrž pouze jako místo pro letní dovádění dětí z Dobré Vody.

Investice dosáhla jednoho milionu a tří set tisíc korun. Velkou většinu z celkových vynaložených nákladů se obci podařilo pokrýt z dotace. „Ministerstvo životního prostředí nám poskytlo 990 tisíc korun," upřesnil starosta.

Zdroj: http://trebicsky.denik.cz/zpravy_region/nadrz-u-zazracneho-pramene-je-opravena-20150515.html

MAXXSKATER, 17.5.2015

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.