V Chebu mají děti svůj rybník

Kategorie: Všeobecné

ZDROJ: cheb.cz

Jedinečnou možnost nachystalo opět město Cheb pro místní děti do 15 let, které si mohou zarybařit na rybníku, jenž se nachází v Podhradu u Chebu a lov ryb na udici je zde povolen v období od 1. dubna do 30. září v čase od 8 do 22 hodin. Chytit zde mohou kapry, candáty, líny, štiky nebo třeba amury.

„Zájemce musí od města získat ‚Pověření k lovu ryb v rybníku Podhrad’,“ vysvětlila Chebskému deníku mluvčí městského úřadu Simona Liptáková, jaké podmínky musí malí rybáři splňovat. Povolení se vydává zdarma, dítě nebo jeho doprovod musí mít ale platný rybářský lístek a trvalý pobyt v Chebu.

Pověření k lovu lze získat na základě vyplněné elektronické žádosti umístěné na internetových stránkách města Cheb nebo přímo na oddělení
životního prostředí v budově radnice na náměstí. Pověření jsou vydávána zdarma a jsou nepřenosná. Pověření obsahuje také tabulku výkazu úlovků, kterou je lovící, v případě ponechání úlovků, povinen vyplnit.

Mladí rybáři si mohou ponechat tři úlovky, ostatní ale musí pustit. Že zde neplavou jen nějaké čudly, potvrdil i chebský starosta Petr Navrátil. „U rybníka jsem se už byl podívat a zrovna tam jeden chlapec chytil třiašedesáti centimetrového kapra,“ řekl starosta.

JaMi, 22.4.2015

Diskuse k bleskovce

Buffalo1969 - Profil | Čt 23.4.2015 19:52:37

MO Blansko to má taky.
461 222 Svitava 3A

Rybářský revír tvoří nádrž:
1. Sloupečník v k.ú. Blansko (0,21 ha)
GPS 49.3704508N, 16.6502881E

Na nádrži povolen pouze rybolov mládeže do 15-ti let věku.



Více zde: http://www.mrsblansko.cz/mimopstruhove-reviry/