Děti se při závodech mohou těšit na trofejní kapry

Kategorie: Všeobecné

Příprava na I. ročník dětských rybářských závodů „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“ je v plném proudu a v pátek (10. 4.) se doslova na revíru Slon vařila voda. Z rybářství Chlumec nad Cidlinou – sádky Střehom, sem totiž bylo dodáno 800 kg trofejního kapra.

Hmotnost kaprů se pohybovala od 5 do 9 kg na kus, a tak se děti mají skutečně nač těšit.

SÚS uhradí MO 500 kg, což je slíbená podpora organizátorovi dětských závodů (viz. organizační zabezpečení závodů), zbytek zafinancovala místní organizace Bělá pod Bezdězem.

http://crs-sus.cz/deti-se-mohou-tesit-slon-byl-zarybneny-trofejnim-kaprem/

JaMi, 14.4.2015

Diskuse k bleskovce

valcha186 - Profil | St 2.12.2015 9:44:29

Není to krása.

valcha186 - Profil | St 2.12.2015 9:37:28


Tak zase dumáme nad dalším ročníkem. Asi to nemůže nechat padnout.

valcha186 - Profil | Po 29.6.2015 8:53:45

Závody máme za sebou a klidně a s ledovým klidem vám můžu sdělit, povedly se. Více míst jsme neměli , nebo by to bylo našlapané a ubylo by na kvalitě. Museli jsme stopnout přihlášky. Bylo vše a to párky, trampoška, písek, lodě, šlapadlo a všichni si zachytali a nebo se snažili. Byla tam většina nerybářů a účel byl splněn. Někdo chytal kapry, někdo líny a nebo plotice. Došlo i na lámání prutů, ale rekord nepadl. Ten se podařilo překonat až večer, po závodech. Kapr 87 cm. Děti potřebují chytat ryby a ne jenom sedět s tím, že se to možná povede.

valcha186 - Profil | Pá 17.4.2015 22:35:12

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 17.4.2015 21:22:55 >> Ještě jedna poznámka. Táto blbej, neumíš jezdit na lodi. Já na to : vezmi si mámu. Máma : stačí když je v rodině blbej jenom jeden. A když pojedu já, pojedeš taky. No to je jasný. Kluk brečel, byl mokrý, ale nastoupil a jel. Táta ho vyklopil po 2 metrech. Vůbec nejde o nějaké těšení, jde zase jenom o děti. Kdo jim to dá, na kterých závodech jsou takové možnosti. Možná to je cirkus, ale jen za 200 startovného, dost starostí, ale máme plno. Víc k tomu nemám, rada žádná, tak jedeme podle svého. Příští týden začínáme s úpravami. A to přijedou až z Prahy.

petrikveprik - Profil | Pá 17.4.2015 21:22:55

valcha186 >> ano v tomto ohledu s Tebou musím souhlasit. I jeden z dvaceti je úspěch a je pravdou že to asi zato stojí.

valcha186 - Profil | Pá 17.4.2015 14:59:50

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 17.4.2015 10:53:36 >> Bohužel, je to smutné, ale je to tak. Souhlasím s vámi. Ty kapry vytáhne málo kdo. Od toho tam jsou rodiče, pomocníci. Jinak to ani nejde. Oni za to nemohou že se chytili a že tam jsou. Ale stane se že se chytne lín, hrouzek atd. I s tím pískem je pravda, nebo že zahodí prut s poznámkou, že ho to nebaví. I kdyby se to líbilo jednomu, je to úspěch. Já ty děti nemohu vychovávat na břehu před závodama, to je už v nich. To je rovněž tak i s cenama. Nakoupíš věci v rybařině a oni je hned vyhodí, že to nechtějí. A teď jak je přitáhnout, jaké jim dát ceny, nějaký program i po závodech a nebo to vůbec nedělat. Já myslím, že když se jeden chytne, je to úspěch. 20 let jsme to nedělali, nemusíme ani teď. Co se týče lodí, šlapadla, trampošky atd. je to tam celé léto, jsou tam naše děti, jejich kamarádi. Když přijede celá rodina, jeden chytá, táta nebo máma dohlíží a co ostatní děti. I ty lodě mají něco do sebe. Že se tátové po 2-5 máchnutí topí ? O čem to je. Máma si dá kávu a pokecá s jinými poděkuje, že jí táta vyvezl. Nevím co k tomu dodat. Kdo chce, přijede, kdo ne, je to jeho věc. Ono zase ty dětské závody nejsou na každém rohu. Nás se na tom podílí kolem 25. Teď mi poraďte jak to zlepšit a co dál. Já jsem napsal jen jak to je u nás a jak to chodí. Mimo prvních míst, jsou ceny skoro stejné, ve stejné hodnotě. Lepší nanuk, než sada háčků a nebo splávky.

Unkas - Profil | Pá 17.4.2015 11:41:35

Velmi si vážím a děkuji všem, kteří organizují závody pro děti. Jestli je ve vodě víc bělic nebo kaprů není myslím si, to nejdůležitější.

petrikveprik - Profil | Pá 17.4.2015 10:53:36

valcha186 >> "položíš tam tablet, je u něj fronta a pruty jsou na břehu.." Chválím, že ta akce je pro děti, toť vše. Zbytek je tak trochu smutný příběh, tak nějak souhlasím s pedrem co k tomu napsal.. btw Tebe to fakt těší? Ten samotný "spotřebitelský přístup" k dětem se mi hnusí.. (chytni si kapra 10KG max do 10 minut aby tě to náhodou nepřestalo bavit a pak si házej kamínkama..) Kde se vytratilo to kouzlo radujícího se dítěte z toho, že SAMO chytilo krásnou plotici. To divadlo s kapry (a teď se na mě nezlob) mi tak trochu připadá aby dohlížející masařky na děti byly také uspokojeny.. A rozhodně nejde o závist - i kdyby tam plavali dvoumetroví kapři je mi to šumák. Ony ty děti totiž ty kapry možná ani nevytáhnou, tak si zachytají aspoň i staří.. však děcka můžou na písek.

valcha186 - Profil | Pá 17.4.2015 10:32:01

computerfish >> Jo, jo, děláme. Houpačky, lodě, šlapadlo na vodu, trampoška, pípa, klobásky, to vše je. Jsou tam i jiné děti, než závodníci, jejich rodiče, i my máme žízeň. Vážně, je to na celý den, menší děti se soustředí tak na první kolo a pak si dělají co chtějí. Někdo je na pískovišti, někdo jde do lesa, někdo se opaluje. Balíčky dostávají k vodě a pak si někoho posílají. Není to o tom, že dostanou buřta a je konec. I já jsem si myslel, že je to o něčem jiném. Položíš tam tablet, je u něj fronta a pruty jsou na břehu. Máme to jako zábavu a je to pro děti. I naše děti mají už zaplacené startovné, jenom místa si musí vylosovat sami.

computerfish - Profil | Čt 16.4.2015 23:43:56

valcha186 >> Párky, miňonky, atd. A co střelnice, kolotoče, nafukovací hrad, klobásky s pípou a roztleskávačky pro dospěláky, atd. Neděláte z rybářských závodů pro děti tak trochu jarmark?

valcha186 - Profil | Čt 16.4.2015 23:10:02

sven >> Závody jsem si objel a také viděl. Věř, či nevěř. Startovné je vyloženě pro děti, my si z toho nenecháme ani korunu. Ono to zase není tolik v porovnání co dostanou. Občerstvení není od sponzorů, to se kupuje, zrovna tak se kupuje část cen. Poháry, diplomy, medaile atd. Co se týče DD, tam se jedná úplně o něco jiného. Chodí k nám na vodu, teď se cosi změnilo, ale chytali vždy zadara, mají k tomu lodě, trampošku atd. Dostanou i pití, nějakou sůšu. To je ale z našeho. Jak to bude letos nevím, už jsem se ptal kolik jich přijde, ale pobyty se značně střídají, nedá se to odhadnout. Loni jsem jim držel 5 míst a nenaplnili to. Ono není jednoduché poshánět nějaké peníze. Něco se už rýsuje. Nejjednodušší odpověď je, když na to nemáte, nedělejte to. O tom to vůbec není. Opět budou párky v rohlíku, pitíčka, nanuky, fidorky, miňonky a na co vyjdou peníze. Po závodech se ještě chytalo cca do 21, 00 hod. a zadara, jak děti, tak manželky i tátové. Další ceny byly i volné chytání pátek, sobota a neděle. Týden předem ladíme, tak se stav.

sven - Profil | Čt 16.4.2015 22:05:32

valcha186 >> netuším jaké závody jsi v okolí objížděl, kde se chytily tři plotičky a dva kapříci...... Já žádnou takovou vodu neznám a ani tomu nevěřím. Tím méně věřím tomu, že o děti jde především.. Startovné 200,- za dítě, když jsou ceny a občerstvení od sponzorů, tomu moc nenasvědčuje.... http://www.rybarskezebricky.cz/termin.php?co=detail​&id=1606
I letos se zeptám, ty dvě stovky budeš vybírat i od dětí ze sousedního, dětského domova ?

michal30 - Profil | Čt 16.4.2015 21:27:27

valcha186 >> trénovat je potřeba to je jasný :)))

valcha186 - Profil | St 15.4.2015 23:53:08

michal30 >> Naháníme peníze, lodě a šlapadlo jsou připraveny. Míst už moc není, hrne se to i bez reklamy. Trénujeme i ve vinárně .

valcha186 - Profil | St 15.4.2015 23:38:47

Pedro1 >> Nechci tě nijak urazit a nikoho jiného. Závody to jsou a byly pro děti. Co se týče ryb, máme jich dost a od všeho něco. Každý si chytí co se mu povede. Od toho jsou to závody a k tomu také mají svě rodiče, či doprovod. I vybavení má každý různé. Někdo přepych, někdo klacek. Byl tam i specialista z DD a ten nechtěl chytat nic jiného než plotice, ne plotičky a nachytal jich přes 200. 8 letá dívenka chytila K 87 v momentě kdy taťka odešel do přírody. Sice na něj křičela, ale udržela ho, než si ho zastrčil. Došlo i na lámání prutů, rodinné výčitky, neboť se jezdilo na lodích o dost dobré ceny. Kolik lodí dojelo, je jedno. Ale dost rodičů se ani 5 x nerozmáchlo a byly tam. Kde není ryba, ne rybka, tam se nikdo nic nenaučí a nebude ho to bavit. Naše děti chytají od mala a vázaly jsme je ke břehu a vážeme zase, jak se to rodí. Vůbec ani nezáleží na velikosti vody. Máme i kaluže a to i s překvapením. Nikdo neví co vytáhne. Rodiče mohou jezdit na jesetry, sumce, ale my to děláme pro děti a věřím, že i pro radost těch doprovodů, jako např. manželka dala tátovi děti na hlídání a do večera si chytala a to prvně v životě.

michal30 - Profil | St 15.4.2015 22:56:40

valcha186 >> měl jsem možnost být ze synem na závodech na Valše super závody kásnej revír myslím že si to děti užily.Pohodová atmosféra. Díky patří pořadatelům, sponzorům a rodičům.Letos přijedeme určitě znovu