Život nejen pro krkonošské louky!

Kategorie: Všeobecné

Správa Krkonošského národního parku ve spolupráci s DAPHNE ČR (Institut aplikované ekologie) realizuje již od roku 2012 projekt LIFE CORCONTICA.

Projekt si klade za cíl zlepšit péči o nejcennější horské louky, které dlouhodobě ztrácí svou bohatost, zarůstají a zanikají. Vedle stanovišť luk a pastvin projekt podpoří i 2 ohrožené druhy - hořeček mnohotvarý český (Gentianella praecox subsp. bohemica), který se v současnosti vyskytuje pouze v Albeřicích a drobnou rybku vranku obecnou (Cottus gobio), jejíž populace v krkonošských tocích stagnuje.

http://life.krnap.cz/

MAXXSKATER, 2.4.2015

Diskuse k bleskovce

retrívr - Profil | Čt 2.4.2015 21:43:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER - >> Cítím se jako rybář, na Krkonoších jsem vyrostl a žiju dodnes, pro rejpaly, byl jsem i někde jinde.Pokud mám jednoduše hodnotit situaci, která je zde nastíněna, tak jde především o ty louky, které už nyní budou stát desítky milionů a je možná už za hranicí je do původního stavu dostat. Co se týče vranky, tam bych to viděl tak , jak je psáno, stagnace, což je prima, bude líp, tak jako u většiny napravované koministické degenerace. S těma loukama bude asi hůř, jde dnes o " rentabilitu", moc se nemyslí na budoucnost.Ty louky prostě potřeba budou a pak půjde o miliardy, pokud to vůbec půjde.Jestli to není tunel a půjde o dobrou věc, je to jedna z posledních šancí.