Břehy Staré Ponávky nabídnou koupání a cyklostezku. Brno křísí starý projekt

Kategorie: Všeobecné

Brno-střed – Vyrazit na piknik k břehům Staré Ponávky, a po obědě v přírodě nazout kolečkové brusle a projet se po cyklostezce vedoucí kolem říčky. Pokud vyjdou plány současného vedení Brna, už v létě 2017 by si takto Brňané mohli zpříjemňovat dny ve městě. Náměstek primátora Martin Ander totiž plánuje oživit dvě místa u břehu Ponávky.
http://www.denik.cz/jihomoravsky-kraj/brehy-stare-ponavky-nabidnou-koupani-a-cyklostezku-brno-krisi-stary-projekt-2015.html

yvana, 22.2.2015

Diskuse k bleskovce

Vítek - Profil | St 25.2.2015 14:40:53

No nevím. Brněnský magorstrát vybuduje v poříčí asfaltovou cyklostezku, tím ubyde v nivě trávník a životní prostor pro rostliny a živočichy. Je to špatně, člověk tím ubírá životní prostor přírody kvůli svým zábavným kratochvílím.Nedělal bych to. Smysl má slušná cesta pro pěší a pejsky, výsadba zeleně - ale již ne asfalt a beton!!!

Mambošák - Profil | Po 23.2.2015 15:44:22

Bydlím u "Ponávky" od narození a sice u jejího ústí do Svratky.
Ona to tedy není Ponávka, ale Svitavský náhon. Pravá Ponávka je svedená do potrubí, vede pod domy a jsou do ní svedené splašky.
Říčka je to pěkná a i přes svoji nevelikost, mělkost a zanešení se v ní dá chytit spousta zajímavých ryb. Projekt bych uvítal s otevřenou náručí. Už i pro to, že protéká areálem kde pracuji. Mám ji tedy nejen doma, ale i v práci. Ovšem místy je to bez nadsázky skutečně na bagr a tatru, o motorové pile a kontejneru na komunální odpad nemluvě.
Pokud by se toto povedlo, vznikla by bezmála pohádková voda nabízející oddech nejen plavcům a cachtalům, ale i rybářům.

Tom

Karasák - Profil | Ne 22.2.2015 21:07:08

Aby se mohli v Ponávce osvěžiti, musejí tam nejprve přestat házet nepořádek.