Ve středu 27. srpna proběhne druhý úklid řeky Mže

Kategorie: Všeobecné

Druhý ročník akce „Od jezu k jezu“, což je v praxi úklid řeky Mže v úseku od jezu u stadionu Viktorie Plzeň k jezu u Kalikovského mlýna proběhne ve středu 27. srpna v době od 7.00 hodin do 14.30 hodin „s případným pokračováním dle počasí a sil do 18.00 hodin“.

Hlavním organizátorem úklidu je Leoš Nimrod Kubový, podrobnosti o akci zveřejnil ekologický server www.menza.cz, který se do ní také hodlá zapojit. Letošní akce navazuje na loňský úvodní ročník, při kterém se podařilo vysbírat, zrecyklovat nebo zpětně využít stovky kilogramů odpadu.

Sraz účastníků je letos pod Saským mostem, kam se lze dostat ulicí U sv Rocha. Tam bude i místo setkání, uložení věcí nebo předávání vzkazů a přestávky. Parkování je možné tam nebo mezi lávkou a mostem gen. Pattona.

Snahou organizátorů bude připravit nasbíraný odpad k recyklaci, případně nalezený majetek vrátit majitelům. Doporučené vybavení: rukavice, obuv do vody, rybářský oděv, pytle, osušky, suchý oděv. Odvoz materiálu zajistí správce povodí a přátelé dle aktuálního množství. V průběhu úklidu je plánována přestávka v době od 10.30 hodin do 11.00 hodin, organizátoři doporučují účastníkům vzít si vlastní občerstvení s sebou.

Závěr akce pak proběhne na Kalikovském mlýnu.

Zdroj: nase-voda.cz

JaMi, 26.8.2014

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.