Z Těrlické přehrady odtekly stovky ryb

Kategorie: Všeobecné

Smutný pohled čekal rybáře na hrázi Těrlické přehrady, kde od včerejška vytékala voda přes nový přepad. Zároveň s vodou totiž vytekly i stovky kaprů a dalších ryb, které strhnul silný proud. Vodohospodáři ale museli vyzkoušet nově zrekonstruovanou hráz a k tomu využili rozvodnění řek.

http://www.polar.cz/zpravy/archiv/1/moravskoslezsky​-kraj/ostatni/clanek/588/z-terlicke-prehrady-odtekly-stovky-ryb

Kreja, 19.5.2014

Diskuse k bleskovce

Kreja - Profil | So 31.5.2014 11:38:30

asi poslední zpráva - na stránkách naší MO hospodář píše - je neomluvitelné, že k přelivu vody na našem revíru dochází poměrně často. Za posledních sedm let je to už po čtvrté, co došlo k tomu, že šla voda havarijním přepadem, kterým odešla i část ryb z našeho revíru...
Můžu k tomu jen říci že je to ve vodě pořádně poznat.

goter - Profil | Po 26.5.2014 19:59:49

Chlapi přestaňte slovíčkařit a zkuste z toho vyvodit to "pozitivní". Kolik toho uteklo, kolik toho neuteklo, kolik spáchalo sebevraždu, kolik chtělo na nákupy do Polska. S tím už h.ovno uděláte. Ten průtok vody přes ten přepad nebyl tak velký jak plánovali - jupííííííí zůstalo více ryb v přehradě, přepad vydržel trošku větší vodu - jupííííííí, ti pod přehradou můžou lépe spát, nedali vědět vlastníkovi revíru ? příště si to už nedovolí - jupíííííí, bude lepší spolupráce. Frajeřina není tady osočovat toho a tamtoho, frajeřina je z toho si vzít ponaučení pro příště ! A zkusit tomu v budoucnu zamezit, je to aktuální téma, bylo to v TV, lidé o tom mluví, tak vymyslete ( těm, kterým to tak vadí) způsob, aby se situace neopakovala. Pak budete hrdinové.....

Darcy - Profil | Po 26.5.2014 19:43:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud by přišel přívalový déšť, náhle se zvedla hladina, tak bych neřekl ani slovo a pokládal bych únik ryb za přirozenou migraci. Podle informací které jsem získal, nikdo neráčil informovat MO Havířov o vyzkoušení přepadu a potom se nemůžeme divit,že všechno dopadlo tak jak dopadlo.

Chyťasežer - Profil | Ne 25.5.2014 18:14:59

Je to dobrej zdroj pod Těrlickou přehradou, jestli se mi to vyplatí v přepočtu na maso, ta doprava a čas?

Kozič origin - Profil | Ne 25.5.2014 17:55:33

Dart Ness >> Já ti tedy děkuju, že jsi mě pádnými argumenty vyvedl z omylu, jen si už na ně moc nevzpomínám a budu si to tu muset pročíst asi pomaleji a znovu. Jinak já toho vola na rozdíl od některých ze sebe opravdu jen dělám.
A nejsem prudič. Vyjadřuji se věcně a k tématu a kupříkladu také na rozdíl od některých to netahám do osobní roviny, což taky svědčí jen o argumentační absenci, schopnosti nedokázat myslet, nebo přinejmenším neschopnosti myšlené formulovat.
Za to nemůžu.

Dart Ness - Profil | Ne 25.5.2014 17:25:04

Kreja >> My se nehandrkujem,jenom se vždycky najde jeden (--------) co chce "plavat proti proudu"........ :-D

Kreja - Profil | Ne 25.5.2014 17:11:08

Chlapi včera zachránili co se dalo dnes přestali odpouštět přehradu tak pomalu budeme končit s tímto tématem.Stejně to tady začíná být klasika - kolektiv se začne handrkovat a je po diskusi

Dart Ness - Profil | Ne 25.5.2014 17:07:15

Kozič origin >> Tak a teď jsem zvědavý,jak dlouho tu vydžíš ze sebe dělat vola... :-D Ale máš výdrž,to se musí nechat :-D

Chlapi,je to jasné,je to prudič,provokatér a vrtal.... :-D

luli - Profil | Ne 25.5.2014 17:01:17

Kozič origin >> já reaguji na předešlou konverzaci.. nepsal jsem nic o množení, psal jsem to, že dobře nechápeš co takova výsadba obnáší.. mimochodem konec toho co jsem psal si nepochopil, nemluvim jsem o rybách ale o lidech.. Samozřejmě ryby neberu jako předmět a to, že ryby umírají je přirozený úbytek se kterým se počítá na dané lokalitě, ovšem se nepočíta s tím, že se ryby přemístí jinde.

nofish - Profil | Ne 25.5.2014 16:35:51

Kozič origin >> nebudem si na nic hrat. Rovnou ti rikam, ze ryby ktere migruji pri zvysenem prutoku (treba pstruh po vode dolu) a tohle jsou rozdilne veci. Tohle je uplne o necem jinem, bohuzel jeste zpusobene zamerne. Jsou proste ryby, co tyhle prutoky nezkousnou a v proudu stat nebudou.

marmyš - Profil | Ne 25.5.2014 16:10:08

Kozič origin >> Běž do kostela,tam dostaneš rozhřešení.

Kozič origin - Profil | Ne 25.5.2014 15:55:11

Kreja >> Tak to jo, tomu nemůžu rozumět, jelikož nevím, jak vypadá ten vývar. Ovšem padlo tu více dilematických otázek. Taky nejsem rád, že se neshodneme, ale jsem zvídavý a kolikrát mi to prostě nedá. Zde jsem nedošel ale k odpovědím, jež by mi odpomohly z mé niterní rozervanosti, která ve mě v souvislosti s přepadnutými rybami panuje.

Kozič origin - Profil | Ne 25.5.2014 15:48:27

nofish >> Migrují, jelikož mají možnost. Pokud berem to, že by za normálního stavu vody nemigrovaly, tak to asi tedy přirozené nebude, protože by tu možnost prostě neměly. Jinak ani já si nemůžu být jistý jejich záměrem, to je fakt. Třeba přepadlo i dost ryb, které se spletly. Možná to některé udělaly dokonce naschvál.

Kozič origin - Profil | Ne 25.5.2014 15:41:34

luli >> Takže ryby se množí sazením(jakože tam, kde se vysadí, tam budou) a vnímáš je vlastně jako takový předmět. Kolik peněz odteklo? Kolik peněz kdo ztratil? Páč když někdo zabije rybu, tak by ses mohl cítit taky škodný. Nebo když ta vysazená ryba nedej bože sama od sebe zdechne (a to se děje denně, akorát to není vidět). Nevěděl jsem, že ryby mají svoje hlavní loviště. Když už mají to hlavní loviště, nemůžou mít boční loviště?

luli - Profil | Ne 25.5.2014 15:31:14

Kozič origin >> Ahoj. A znovu Ahoj. Asi vše co ti k tvým příspěvkům řeknu. Prosím tě vypni se, odejdi a už tady nepiš, opravdu špatně se to čte. Ryby se vysadily do přehrady a tam mají zůstat, nejde o to jestli někdo někomu přeje chytání o pár km dále. Jde o to, že kdyby se měly chytat v řece 10 km od přehrady, tak se tam prostě vysadí, ale ne, jsou ( byly ) vysazeny do přehrady a je logické, že tam měly zůstat a ne, aby se chytaly v pstruhové vodě, kde většina těch, kteří chodí na přehradu, nikdy lovit nebudou, jelikož nevlastní obě povolenky. Za předpokladu, že je Těrlická přehrada jejich hlavním lovištěm, přišla tedy nějaká jejich čast peněz vniveč.

Dart Ness - Profil | Ne 25.5.2014 13:11:43

marmyš >> ........spolu s hrázným a sebrankou z Povodí,aby si taky tak hezky nakřápli kokosy-jako ten kapr.....Jo a Kozič taky,páč to je jak házet perly sviním....Třeba by se jim pak rozsvítilo,ale dost o tom pochybuji.

nofish - Profil | Ne 25.5.2014 11:36:48

Kozič origin >> """Nikdo mi nenamluví, že je strhnul proud, který se výškou několika centimetrů valil přes přepad"""
Asi se budeš divit, ale ano. Ryby na videu utíkají jen díky velkému průtoku. Rozhodně se nejedná o nějakou přirozenou snahu o migraci, ale o "zdrhnutí ryb díky velkému průtoku a jejich neschopnosti se s tím dlouhodoběji vyrovnat".