Povodí Moravy reaguje na předpověď počasí a předpouští Bystřičku

Kategorie: Všeobecné

Státní podnik Povodí Moravy monitoruje situaci a připravuje se na aktuální předpověď ČHMÚ, která slibuje od 15. května na našem území vydatné deště. Uvedla to dnes mluvčí Povodí Gabriela Tomíčková.

Deště by měly podle předpovědi sílit až do pátku 16. května, v sobotu pak mají slábnout. Nejvíce by mělo pršet na severním návětří Beskyd a Jeseníků, kde jsou očekávané srážkové úhrny 80 až 120 mm za 48 hodin. „Vzhledem k těmto vydatným srážkám lze očekávat během následujících dní postupné vzestupy hladin zejména na tocích, které odvodňují Beskydy a Jeseníky. Ty mohou dosáhnout prvního stupně povodňové aktivity, ojediněle i druhého,“ informovala mluvčí.

V oblasti Beskyd proto podle ní Povodí Moravy přistoupilo k operativnímu předpouštění nádrže Bystřička, kde byl zvýšen odtok z původních 0,5 m3/s na 4 m3/s. Na ostatních nádržích v této oblasti byl také zvýšen odtok. Hladiny nádrží jsou v zásobních prostorech a retenční prostory jsou volné. Manipulace na nádržích bude Povodí postupně upravovat podle aktuální hydrologické situace.

Aktuální situaci na tocích Povodí Moravy mohou lidé sledovat na stránkách www.pmo.cz, kde je interaktivní mapa aktualizována každých 15 minut.

zdroj: nase-voda.cz

JaMi, 15.5.2014

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.