Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň

Kategorie: Všeobecné

Ve dnech 23.-25.4.2014 proběhl již 12. ročník mezinárodní soutěže rybářských škol, tentokrát pod patronací Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec. Soutěžilo se celkem v sedmi disciplínách: teoretický test, test určování druhů sladkovodních ryb, test určování druhů bentosu, planktonu a vodních rostlin, přišití sakoviny kaprovitého keseru, hod vrhací sítÍ na terč, jízda lodí a lov ryb na plavanou. Praktické disciplíny probíhaly na Rybářství Hodonín, kde jsme si prohlédli rybí líheň (právě začal umělý výtěr kapra), farmu vodní drůbeže a jihomoravské rybníky. Po ukončení soutěžní části připravili pořadatelé pro soutěžící příjemný společenský večer a projížďku lodí po dolním toku Moravy.

Žáci Milan Kummer, Petr Vyčítal, Martin Rajgl a náhradník Miroslav Pánek, kteří naši školu v Bzenci reprezentovali, přivezli do Třeboně nejen pohár za celkové 1. místo v soutěži družstev, ale i vítězství v kategorii jednotlivců., které získal Petr Vyčítal.

Ing. Možíš Luděk, Josef Pumpr

http://www.ssrv.cz/a-644-rybarska_soutez_bzenec_2014_.html

fotojakes, 7.5.2014

Diskuse k bleskovce

Fajky - Profil | St 25.3.2015 10:59:37

Dobrý den,chystám se na tuto školu konkrétně na obor Ekologie a životní prostředí - Vodohospodář - 16-01-M /01.Budu rád za každou zkušenost ať už z uplatněním nebo z života na intru.