Dobrovolníci už vysbírali z břehů řek a nádrží 8 tun odpadu

Kategorie: Všeobecné

Ochránci přírody, rybáři, školy, dobrovolní hasiči a zástupci různých zájmových sdružení už vysbírali spolu se zaměstnanci Povodí Moravy, s.p. na 8 tun odpadu. Odpad tvořily hlavně pet lahve, plastové obaly, sklo a staré pneumatiky. Akci s názvem „My pro vodu – voda pro nás“ zahájil management podniku 27. března čištěním Hloučely u Prostějova. Dobrovolníci pokračovali o víkendu úklidem okolí Nových Mlýnů, Plumlovské přehrady, vodního díla Letovice, řeky Moravy v Olomouci nebo Bratrušovského potoka v Šumperku. Plošné čištění předem vytipovaných říčních úseků bude pokračovat 4. dubna, kdy zaměstnanci PM vyčistí okolí řeky Bečvy ve Vsetíně. V sobotu 5. dubna vyčistí dobrovolníci například okolí řeky Svitavy v Brně nebo okolí řeky Dyje v Břeclavi.

Státní podnik Povodí Moravy chce akci opakovat každoročně na přelomu března a dubna a aktivněji tak přispět k čistému okolí potoků a řek.

http://www.pmo.cz/cz/media/tiskove-zpravy/dobrovolnici-uz-vysbirali-z-brehu-rek-a-nadrzi-10-tun-odpadu/

fotojakes, 3.4.2014

Diskuse k bleskovce

arnošt - Profil | Čt 3.4.2014 17:49:09

Každá takováto akce je super,ovšem kde se u vody vezme osm tun odpadků,to mě hlava nebere.Jako kdyby nebyly na každém kroku popelnice nebo kontejnery na tříděný odpad... :((