ČRS zahájil prodej povolenek online

Kategorie: Všeobecné

Povolenku si můžou přes internet objednat pouze členové MRS s členskou legitimací a splněnými členskými povinnostmi (zaplacená členská známka a splněné brigádnické povinnosti). Členům ČRS vydává tento druh povolenky jejich MO.

Dále jsou v prodeji povolenky pro nečleny.

http://www.rybsvaz.cz/?page=npvpp%2Fnpvpp&lang=cz&fromIDS=

fotojakes, 12.3.2014

Diskuse k bleskovce

Siven Polní - Profil | Ne 11.5.2014 19:47:10

Martin M. >> Zdarec - dnes jsem si ji objednal taky - kéž by to bylo obdobnou rychlostí - na víkend jedu do Prahy. V klidu bych to zvládl osobně, už jsem si ji jednou (v Lahovicích) kupoval a jednali se mnou velice příjemně, ale v pátek večer bych jistě ostrouhal i tam.

computerfish - Profil | Pá 14.3.2014 18:56:07

PV >> Škoda, že nejsi v jiné pražské MO. Tam tě odbaví bleskově. Je to jen o lidech. Šokuje mě konstatování, že se funkcionáři nechtějí ničemu učit. Tudíž je necháme dožít a budeme používat papír a tužku a mastit všechno ručně jako za tatíčka mocnáře. Problém je v tom, že se každý bojí o svůj post a setrvává doba raného kapitalismu, kdy dělníci vyhazovali stroje z oken z obavy o práci. Tohle je podobná situace V ČRS je statistika úlovků hotová, na výroční schůzi budou mít rybáři úlovky svých členů k dispozici. Zpracování probíhá plně elektronicky. Kdy budou mát hotovo v MRS? Chyba je ve vedení a jaké mají priority. Středočeši měli překlenovací období a všichni dostali čas se pracovat na PC naučit. Nechceš se učit, tak jdi od válu. Převádět zavádění počítačů na hodnotu ryb není nic než demagogie. A proč právě PC, které zjednodušuje, zpřesňuje a urychluje práci? Zavedení počítačů do MO je určitě levnější a důležitější než luxusní JEEEP. Na ten se peníze kupodivu našly.

kakr - Profil | Pá 14.3.2014 18:06:03

Woohooo - 14.3.2014 14:30:16 >>
Nic ve zlém, pracoval jsem s počítačem v dobách, kdy jsi chodil v plínkách . S počítačem který měl už tehdy hardisk (20Mb), ne nějaké Atari či jak se tehdy hračky jmenovaly. Jsem ten poslední, který by se pokroku bránil, jen zůstávám na zemi, neb vidím jaká je realita.
Když napíši, že v 21 století není Boha, který by donutil používat celkem slušný program který slouží k evidenci, výdeji povolenek a sumarizaci úlovků, což jsou základní potřeby pro činnost každé MO více jak polovinu ze 105 MO MRS tak je to fakt.
Kolega počítačová ryba vidí jak by to všechno šlo a má pravdu. Bohužel já jsem denně konfrontován s realitou, která je diametrálně odlišná od jeho ideálů.
Ikarus také letěl ke slunci a když byl vysoko, tam mu roztál vosk ,vypadala péra a šel do vývrtky..

K vlastnímu tématu - výdej povolenek on -line. Jistě uznáš, že se o žádný on line systém nejedná, pouze se přijme objednávka a povolenku dodává pošta.
To u nás děláme už hafo let, jen místo on line objednávky chceme od členů by nám dopisem poslali členskou legitimaci do které se musí vylepit známka - Stanovy obou svazů to (zatím) vyžadují.
Jako IT specialista víš, že se (zatím) známka vylepit přes net nedá.
Do týdne od nás doporučeným dopisem obdrží vše co si objednali (povolenku ,BP, ev. obal na doklady) za cenu 3x nižší než nabízí progresivní nabídka na webu ČRS..

Ale bych nápad "nehaněl" je příjemné pro členy MRS, že si takto mohou objednat povolenky různých ÚS, třeba krátkodobé a nemusí pracně shánět, kdo jim povolenku (hostenku) vydá.
MRS podobnou službu nemá -zatím.....

Martin M. - Profil | Pá 14.3.2014 16:34:25

Vcera jsem si objednal CRS povolenku a dnes mi dosla domu. Stav ideal.

Woohooo - Profil | Pá 14.3.2014 16:19:54

PV >> Pracuji v oboru ... IT ... :))) 99 procent problemu je mezi kalvesnici a zidli to mej na pameti :)))

PV - Profil | Pá 14.3.2014 15:47:02

hraji >> bych si dovolil oponovat. Ona ta situace není růžová ani třeba v Praze. Dokonce v samém centru Prahy. Při výdeji povolenky se funkcionáři zdejší MO snaží využívat výpočetní techniku pro evidenci a tisk povolenek. A to již asi cca tři roky. Tato procedura jim první rok trvala asi 10x déle, než tupé vyplnění povolenky ručně. První rok jsem to jaksi toleroval, protože se výbor MO s touto technikou evidentně seznamoval a bylo vidět, že ona dotyčná osoba s touto technikou opravdu zápasí. Druhý rok tzn. rok minulý jim to trvalo jen cca 2x déle, než manuálně. Pln nadějí, že to letos bude o mnoho lepší, jsem stál ve frontě na odevzdání steré a výdej nové povolenky. Když se fronta asi půl hodiny nehýbala, začal jsem být nervozní a po asi cca hodině hodně nasranej. Když jsem se dopracoval k "okýnku" bylo evidentně vidět, že oprávněná osoba svádí nerovný boj s touto pokročilou technikou, který řešila postupným vypínáním PC a tiskárny. Nakonec mi byla vystavena povolenka ručně. Takže zavést fungující IT v rámci ČRS je běh na opravdu, ale opravu dlouhou trať.

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 15:06:01

Woohooo >> z pohledu současných poměrů je. Daleká budoucnost. Ona je zcela jiná situace ve městech a zcelá jiná v Horní Dolní.

Woohooo - Profil | Pá 14.3.2014 15:03:30

hraji >> Ztovna sem si vybavil našeho predsedu MO jak tam vypisuje ty papiry vždy když si jdu pro povolenku. Chapu tve - potažmo kakrovy - argumenty a vim ze sou "primo od zdroje". Ale proste tohle je směr kterým se ubira vse. Chapu ze nejde nasilne ze dne na den toto nasilne provest ale myslim ze at se to nekomu libi nebo ne tohle svaz ceka a nemine at u toho budou nynejsi lide nebo jini. Ale rozhodne to není scifi :)))

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 14:59:23

Woohooo >> chatět nevrédno, to říkají Rusové, něco jako: chtít můžeš. Nechci tu rozebírat úroveň elektronizace svazů, jen jeden postřeh.
Celkem pravidelně (nechci psát úplně pravidelně, aby to nebylo podezřelé) se setkávám s předsedy všech 105 MO v rámci MRS. Jsou to muži zralí, dozrávající i mladí, ale oni jsou obrazem a odrazem reality v našich MO. Když ani tito členové výboru necítí žádnou potřebu používat výpočetní techniku, jaká je šance ji v reálu zavést? Velice dobře chápu kakrův postoj, protože ten vychází ze znalosti reality v jednotlivých MO. Počítačový program v ceně jednoho metrického centu ryb je pro většinu MO k ničemu, protože oni ani nevlastní výpočetní techniku a mají jednoduchou odpověď na otázku, proč nemají: nemáme na něj peníze. Tečka. A přes to nejede vlak.
Když zvážíme, co by přineslo násilné zavádění počítačů mezi lidi, kteří tomu nerozumí a rozumět nechtějí, je lepší počkat na příští generaci.
A na otázku, co přinese elektronizace a čárový kód řadovému rybáři je taky jednoduchá odpověď, o metrák kaprů v revíru méně, krát 105, 10 500 kilogramů ryb proměněných na hardware a software, který bude jen ležet.

Woohooo - Profil | Pá 14.3.2014 14:30:16

kakr >> SE vsim respektem a uctou k tve osobe kterou chovam si uvedom ze pokrok nezastavis :))) je to mimochodem ostuda celého svazu ze to je v takovemhle stavu ... na jednu stranu se tu smejes Jirkovi ze mysli jak udelat věci lepe a na druhou působíš jako ten otec ze Slunce Seno když jel kupovat pocitac :))) ve 21. stoleti kdy lide dobyli mesic :))a a znicili skoro celoou planetu není rozhodne chtit po CRS nebo MRS aby vse bylo elektronicky scifi

nofish - Profil | Pá 14.3.2014 14:06:41

computerfish >> Mám k tomu své důvody, neber to osobně :-)

computerfish - Profil | Pá 14.3.2014 13:28:40

nofish >> Do rezervace? Máme hůř zarybněno nebo horší kázeň u vody než u vás? Asi by si se divil, ale největší problémy jsou s naplaveninami.