Profesionalizace rybářství - odborníci místo politiků

Kategorie: Všeobecné

Na tom, že by měli stát řídit profesionálové – odborníci všude tam, kde nejde o politické funkce vycházející z výsledků voleb, se shodují v současných předvolebních debatách představitelé všech politických stran. Stejně důležitá je ale i profesionalizace průmyslové a také zemědělské výroby.

http://www.agris.cz/venkov/profesionalizace-rybarstvi?id_a=181562

rover, 25.10.2013

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | Po 28.10.2013 19:58:39

nofish >> Já o tom diskutuju, také to neřeším. Jde jen o názory, pokud by k nějakému řešení mělo dojít, tak aby byl člověk "vždy připraven"...) A několikrát se to hodilo......

nofish - Profil | Po 28.10.2013 19:32:33

Mrknato >> Víš, že z tebou v hromadě věcí souhlasím. Taky některé nechápu. Ale neřeším to, nic s tím nenadělám a tak se snažím dělat alespoň to, co zvládnu.

Mrknato - Profil | Po 28.10.2013 12:20:19

computerfish >> Pane blábolile, operační program rybářství se nevztahuje na hlavní město Prahu. Že to nevíte není moje chyba.

Edit : Voni vás tam v tý EU už taky asi moc dobře znaj.

http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/operacni-prog​ram-rybarstvi-na-obdobi/

Mrknato - Profil | Po 28.10.2013 12:04:18

nofish >> Já mám rýmu jako hrom a tak budu dnes doma. MO má smysl, pokud hospodaří sama. Pokud je jen za pár střbrných organizátorem členi pro držitele dekretů, tak taková MO ztrácí smysl. Ale souhlasím, že to nejsou peníze svazu, ale ani MO. Jsou to peníze členi. Prvořadý zájem členi je o společný rybolov. Proto rybáři rybaří, no a tady MO nemůže peníze svých členi pro rybaření použít. Takže ani ryba ani rak, pouze status quo z roku 1975
Stejně jako MO, tak i ÚS a i Rada může ryby nakupovat a i třeba chovat. Mě jen zaráží, že pro jeden jediný a úspěšný územní rybolov tu máme TŘI složky a ty tři složky zhusta utrácejí.......

computerfish - Profil | Po 28.10.2013 11:52:51

Mrknato >> Já už na vás reagovat nebudu pane všemoudrý. Já mám rád fakta. Měl byste je občas nastudovat a neztrapňovat se. Například viz odkaz a mnoho dalších. Ale s vámi je jakákoliv diskuze zbytečná. Končím.
http://www.fondyeu.eu/prijemce-dotace/22284-cesky-r​ybarsky-svaz-uzemni-svaz-mesta-prahy

nofish - Profil | Po 28.10.2013 11:35:02

Mrknato >> K pěstování kapř se nevyjadřuju. Až se někde sejdem, dáme pivo, vezmem papír a půjdem počítat. Asi si v tom nerozumíme a já to tu jako takové ani řešit nechci. I u svazu se dělají levně ryby. Horší je, že pak následně se s nimi dějí "zajímavé, papírové, prodražující věci".
A s tou smysluplností na 100% souhlasím. Máš pravdu. O tom to celé právě je. Největší absurdita je, že svaz neutrácí své peníze. Ten územní. Vždyť majetek mají spíš MO. Myslím nákupy vybavení. A k nákupu ryb má peníze od koho? Zase od MO - od členi do společné kasy. Kurňa to je jak kdybysme ÚS ani nepotřebovali. Jen MO a pár kanclíků v Praze jako velení :-) Další věcí je zase ten první bod. Firma bude moooc dobře uvažovat a pořítat, jestli to a tamto z těch dotací koupí, jestli to fakt potřebuje. Svaz by z dotací taky mohl udělat prachy. Zkusit rozjet vlastní chov některých ryb v halách a pak je sypat do vody. Ale už vidím jak si tam mezi sebe pustí lidi co o rybařině něco ví, aby ten projekt měl smysl a byl výdělečný :-)
S tebou se taky loučím, jde se na ryby ...

Mrknato - Profil | Po 28.10.2013 11:32:19

computerfish >> Protože žiješ v daleké Praze, která m.j. nemá nárok na dotace asi nevíš, že to, co tu popisuje Nofish drží svazový rybolov po kupě a je pravdivé. Jestli se to má změnit, tak se to musí nahradit něčím jiným, lepším, ale pro koho? Čilimníci nemají zájem, těm to vyhovuje. S tloušti, lipany, tvoje bláboly nemají vůbec nic společného.

Mrknato - Profil | Po 28.10.2013 11:25:25

nofish >> On je rozdíl v tom, že u firem o smysluplnosti rozhoduje vlastník a ostatním je po tom prd. U svazu by o tom měli rozhodovat členi. Protože to nemůže fungovat smysluplně (K70, vyšší lovné míry vs. podpora původním druhům) je na pořadu dne profesionalizace svazu. Pak by možná stoupla i efektivita chovu svazoryb (už by se "nepěstovaly") a nikdo z členi by nemohl rozkládat a kundit rybolov jen pro uspokojení své úchylky.....

Cena musí obsahovat všechny náklady, investice, opravy a mzdy, vč. zisku pro rozvoj. Proto svazocena násad není cenou, ale jen lízátkem pro oblbnutí členi. Pak si musíme odpovědět, proč MO tak ochotně "pěstují" kapř. Něco v tom musí být, když dotují cenu jiného subjektu do jiného rozpočtu.... copak za to asi mají?

Barbusek - Profil | Po 28.10.2013 11:21:46

koukám, další otázka zralá na ignor...

nofish - Profil | Po 28.10.2013 11:18:33

computerfish >> nehodlám to tu dál řešit, když se na to oba nedíváme nestraně. MImochodem, mluvil jsme o obojích dotacích. Jak pro svaz, tak pro firmy. Jdu radši na ryby. Konec.

computerfish - Profil | Po 28.10.2013 11:15:08

nofish >> Asi jsem nepochopil. A co by jsi v těch lapadlech asi nachytal za deset let, když se teď ofrňuješ nad dotací za úhoří monté? Toho bych se rád dožil. Dotace dává EU, využití zařizuje územní svaz. Pláčeš, že se to dělá špatně a přitom tvrdíš, že u toho jsi nebo o tom něco víš. Takže kritizuješ dotace protože to vy děláte špatně? Divná logika. Ale jsou i jiné územní svazy, kde si dotace pochvalují a pokládají je za smysluplné. Takže kritizuj tam, kde máš a nezobecňuj na všechny.