Úspěšná akce rybářské stráže a PČR

Kategorie: Všeobecné

Ze dne 18.9.2013 na 19.9.2013 proběhla v rámci součinnosti společná akce Policie České republiky a Rybářské stráže MO ČRS Kolín. Akce proběhla na natipovaných lokalitách rybářských revírů spadajících pod MO ČRS Kolín, přičemž byla zaměřena na neoprávněný lov ryb, pytláctví a ostatní porušování rybářského práva a s ním spojených předpisů. V nočních hodinách byly na písníku Samberk přestupcům odebrány členy rybářské stráže 3 celosvazové povolenky k rybolovu, kdy byl mimo jiné zjištěn i lov ryb na více jak dva pruty. Na řece Labi byla v nočních hodinách též odebrána jedna celosvazová povolenka k lovu ryb.

Největším a rozhodně nejdůležitějším, bylo však zjištění osádky podezřelého vozidla Škoda Fabia šedé barvy, jedoucího z revíru Ovčačka. Ve vozidle byly při kontrole zjištěny celkem tři osoby z nichž se jednalo o jednu osobu Německé státní příslušnosti a dvě osoby Vietnamské státní příslušnosti. Z kontroly vozidla, osob a následného šetření na místě vyplynulo, že osoby se bezprostředně před kontrolou stahovali z rybářského revíru, ne kterém za pomoci několika obrovských splétaných sítí a nafukovacího člunu odlovili násadové a tržní kapry a doplňkovou bílou rybu, přičemž tyto upytlačené úlovky na místě částečně usmrtili a částečně jen zranili a nechali naživu. Ryby poté v plastové přepravní bedně exportovali co nejrychleji z místa činu, přičemž však byly přistiženi dvěma příslušníky policie a dvěma členy rybářské stráže. Kromě porušení práva rybářského, bylo u vozidla též zjištěno, že nemá platnou technickou prohlídku.

Jednalo o akci úspěšnou, především po zjištění skupiny pytláků jejichž činnost byla na revírech předpokládána. Chycení pytláka není snadné. Jak se ukázalo pracují mnohdy i ve skupinách, přičemž mají v terénu vždy náskok a jen velmi obtížně se jim prokazují způsobené škody.

Informace o pytlácích a odvozech trofejních ryb od vody se šíří mezi samotnými rybáři, kteří jsou takového jednání mnohdy svědky a mnoho s tím v danou chvíli nezmůžou.

„Je zřejmé, že pokud se takovéhoto odvozu ryb od vody účastní více lidí, disponují vozidlem bez platné technické prohlídky, uvnitř vozidla mají kompletní vybavení a větší množství ryb, tak to nebudou lidé, kteří se živí těmito rybami, ale z prodeje těchto ryb. Z toho také vyplývá, že jednají opakovaně a škody způsobují často.“

„Již v minulosti byly na revírech v Kolíně nalezeny podobné sítě velkých rozměrů, ale nikdy nebyl jejich majitel chycen. Budiž tato akce prvním upozorněním všem pytlákům a ostatním, kteří nezákonně odvážejí ryby z kolínských, ale i jiných revírů.“

Krouzič, 23.9.2013

Diskuse k bleskovce

Franc49 - Profil | Pá 27.9.2013 8:50:15

Petr64 >> Peto à ja jsem co:-):-) Ja jsem SPaM?:-):-):-)

maták - Profil | Pá 27.9.2013 7:41:01

Petr64 >> on by měl co dělat s jednou :-)))))) Ty potvory perfektně poznaj, co je pro ně dobrý, některý ovoce, když je kupovaný, vůbec nebaštěj, ale z domácí produkce jo, třeba rajčata nebo švestky, no pitomci to nejsou, takže koulís ani nezkouším :-)))))))))))

Petr64 - Profil | Pá 27.9.2013 7:30:54

maták >> To tě šlechtí.Nedovedu si představit plcha s banďěm plným kuliček.:o)))

maták - Profil | Pá 27.9.2013 7:28:26

Petr64 >> kdepak, já je mám rád :-)))))))))

Petr64 - Profil | Pá 27.9.2013 6:32:24

maták >> A tys jim ho ještě nezkusil přidat do krmení??:o)

maták - Profil | Pá 27.9.2013 5:45:49

Krouzič >> já zapomněl, když pouští, tak může.

Krouzič - Profil | Pá 27.9.2013 0:27:14

Matáku, rozhodně se nehodlám na nikoho "zaměřovat", o tom to opravdu není.

maták - Profil | Čt 26.9.2013 20:23:35

Krouzič >> tak to by ses měl zaměřit na pytláka Nikla, ten se k pytláctví a k pohrdání RŘ a BPVRP veřejně přiznal v Rybářství.

Krouzič - Profil | Čt 26.9.2013 20:12:07

Akce utípla tipec jen hrstece těch co nám ty ryby odváží...sítě s rybami ať už pletené nebo tenaty se na našich revírech tahaly z vody několik let dříve, poslední info (červenec 2013) bylo, že se šli na jednom z písníků koupat dvě Vietnamky do vody, odpoledne se z místa po jejich kopání vytáhla tenata napříč zátokou s asi 10ti rybami :-)....za sebe můžu jen říct, že "ulovení" těchto "multikulturních" pytláků bylo z velké části o náhodě, ale kdybychom jí nešli napřed a akci neudělali, tak by si řada z nás kupovala Fruti di mare, alias plody Labe A 24 411056 v Kolíně i nadále. Pro ty co chtějí informace o výši trestů za přestupky a chtějí znát rozdíl mezi PŘ a TČ "pytláctví" tak se mrkněte na stránky ústeckého ČRS, bylo to tam moc pěkně a hlavně přehledně zpracované.
Za sebe říkám, že se pokusím udělat maximum pro to, aby byl na Kolínsku co nejmenší úbytek trofejních ryb pro sportovní rybáře, bez rozdílů toho jestli bude kontrolován ten či onen z AT, PB , IK , FJ, LK, IB, SK, II, OO, PP.....:-)

maták - Profil | Čt 26.9.2013 5:45:48

Petr64 >> vahaj: až budou plši baštit koulís od světových výrobců od Kolína, tak je budu taky olizovat :-)))))))))))

vahaj - Profil | St 25.9.2013 21:33:14

maták >> Mouční červi jsou delikatesa:-))) Jsi měkkej:-)))