Vyjádření MRK.cz k rybářským výstavám

Kategorie: Všeobecné

Rybářský portál MRK.cz ke dni 14.3.2013 z vlastního rozhodnutí zrušil mediální partnerství s veletrhem Moderní Rybář. Tento veletrh již na webu MRK.cz nebude jakýmkoliv způsobem propagován, a to ani standardními, nezpoplatněnými způsoby.

Informujeme rybářské firmy, že nebudeme spolupracovat s jakýmkoliv projektem, v kterém bude zapojen Martin Chmelík, obchodní a marketingový ředitel výstavy Moderní Rybář.

MRK.cz zůstává nadále mediálním partnerem rybářské výstavy FOR FISHING v Praze a výstavy Rybaření na BVV v Brně.

MRK.cz v letošní výstavní sezóně neměl svou expozici na žádné rybářské výstavě z důvodu, že jsme znechuceni rozpory, které mezi organizátory panují a do kterých jsme byli několikrát proti své vůli zataženi.

Zárověn cítíme nepřiměřené tlaky na firmy, že je vzhledem k jejich pozici na trhu pro ně účast na výstavách "povinná". MRK.cz je největším rybářským médiem na českém trhu, a neúčastnil se žádné výstavy - a to i přesto, že by si dokázal u všech tří organizátorů vyjednat výstavní plochu a expozici zdarma výměnou za reklamní prostor na MRK.cz.

Martin M., 14.3.2013

Diskuse k bleskovce

Denny - Profil | So 16.3.2013 12:52:17

Specialista >> Ja bych v tom nehledal nic jineho,nez tu podporu MRKu o ktere jsem psal.Na svete je spousta rybarskych "pokecu",kde se clovek muze ledacos dozvedet,ale neznam jediny,ktery byl tak,rekneme rozmanity,jako je prave MRK.Nediv se tomu,ze si lidi chrani a podporuji to,co je jim blizke.Z meho hlediska je to logicke.

Poušťák - Profil | So 16.3.2013 8:21:26

Radek Ráliš >> Radek Fox - 16.3.2013 0:32:24 >> Lépe to opravdu ani napsat nešlo Radku!

Specialista - Profil | So 16.3.2013 8:16:40

Denny >> Vyjádření bylo srozumitelným vzkazem a nikomu jsem názor neupíral. Můj první příspěvek zde je plný otazníků. Ptal jsem se nadšených na jejich palce nahoru a doteď nikdo neodpověděl. To o něčem svědčí. Ať mají palce klidně dál nahoru, třeba všechny čtyři (pokud mají). Dále jsem kladl otazníky Martinovi M. Byl jsem zvědavý, co ho k tomuto vzkazu vedlo.
Jinak spíše bych pochopil palce nahoru bez znalosti dalšího třeba v takovémto případě:
Mrk.cz uzavřel smlouvu o spolupráci s českým rozhlasem Radiožurnál.
Cítíš ten rozdíl?
Ale pořád můžu být z jiné planety...

ZN - Profil | So 16.3.2013 6:10:50

Martin M. - >>
Martine, dle mého, z tebou prezentovaného pohledu ( neříkám, že není pravdivý) je to z osobního hlediska pochopitelné a v pořádku. Z pohledu MRKu jako rybářského média správnost ukáže čas.
Diskuze je zase dle mého zbytečná, moc jsem tento krok nepochopil. Ta může přinést více škody, jak celé rozhodnutí.

mirmen - Profil | So 16.3.2013 2:45:58

Nikdy se nezavděčíš všem.

Asi je to o více úhlech pohledu.

Ze strany MRKu .. po mnohaleté práci ( s počáteční návštěvností pár stovek lidí , v počátcích tvorby MRKu práce při studiu a desítkách hodin bezplatné práce týdně navíc a pracném sháněním prostředků na provoz webu ) se podařila vytvořit stránka živá, bohatá na informace,články, atlasy . nabízející prostor pro komunikaci , navazování kontaktů, získávání přátelství , stránka, kterou už nelze provozovat tak amatersky, jako v počátcích jejího zrodu .
Nutný je profesionální přístup včetně dodržování určitých pravidel, ekonomických , právních atd.

Jiný je pohled ze strany investorů do reklamy či jinak obchodně propojených skupin .. pochopitelně očekávají protihodnotu za prostředky vložené do reklamy či jiné shody zájmů .. protihodnota na základě shody zájmů je předpokladem budoucích spoluprací .

Ovšem každý z podnikatelů zajímajících se o MRK jakožto o informační medium ( či možného obchodního partnera ) je i konkurentem jinému podnikateli sledujícího týž cíl .. tj . VLASTNÍ PODNIKATELSKÝ ÚSPĚCH .

Je otázkou, zda se od některých lidí či zájmových skupin neprojevila ve větší míře i snaha využívat třeba i dřívější přátelství k vlastním cílům , zda např. za předstíraným kamarádstvím nebyla skrytá manipulace atd.

Za x let prošel MRk a lidé kolem něho vývojem, ledasco se muselo překousnout, různé více či méně skryté snahy o reklamní sdělení a manipulaci .. mnozí vědí , o čem je řeč.


Co se týká VYJÁDŘENÍ MRK. cz k rybářským výstavám .....nevidím v tom nic špatného, navíc tu má každý prostor k diskuzi a pokud se mu něco nezdá, tak se může svobodně vyjádřit . Považuju zvěřejnění za lepší variantu než tutlat důvody neúčasti na zmíněné výstavě a nechat kvasit doměnky a bludy někde v zákulisí.

Denny - Profil | So 16.3.2013 0:52:40

Specialista >>Ja myslim,ze Martin napsal tu bleskovku srozumitelne pro kazdeho a lidi regovali,nebo reaguji tak,jako na kazdou jinou.Nekdo kladne,nekdo zaporne,tisice dalsich si to ani neprectou.Vim,ze je primarne urcena firmam,ale proc upirat lidem nejaky nazor i kdyz treba neznaji pozadi,proc k tomu doslo. MRK ma obrovskou podporu,tomu se asi nikdo nedivi a Martin haji zajmy spolecnosti,coz je naprosto logicke viz.LosPafkos.

Radek Fox - Profil | So 16.3.2013 0:32:24

Mrk.cz je úžasný a vyjímečný fenomén !!! Kolikrát jsem z něj odešel, ale vždy jsem se s radostí i touhou vrátil, prostě mi chyběl ;-) Jsou a dlouho to budou nejlepší stránky o rybaření v ČR, kde se mohu potkat s lidmi různých typů a názorů, zkrátka těžká životní realita. Děkuji za něj i jeho vliv, mnohokrát mi otevřel oči a já poznal tu správnou cestu.

Výstavy v ČR nesahají těmto stránkám ani po kotníky, jsou jen výdělečným podnikem několika zainteresovaných osob a já už před dávnými lety zjistil, že je k životu a rybaření vůbec nepotřebuji, ale Mrk.cz by mi narozdíl od nich opravdu scházel !!!

arnošt - Profil | So 16.3.2013 0:13:52

MAXXSKATER >> Já když jsem zkoušel ze zajímavosti kliknout na Klub Mrku a na nejnovější členy,tak mi vyskakovaly čísla někde těsně nad 14000.Tak proto jsem se tomu divil.Ale jak to je s tím počtem by asi věděl přímo Martin...

MAXXSKATER - Profil | So 16.3.2013 0:06:12

arnošt >> Otázkou je, kolik z nich je aktivních nebo kolik z nich sem přijde aspoň 1x do měsíce, potažmo delší interval, ale je pravda, že ten počet registrovaných uživatelů je slušné číslo, když je portál zaměřen pouze na jeden koníček. :-)

arnošt - Profil | Pá 15.3.2013 23:50:32

Rozhodnutí bylo,je a bude na vedení Mrku a nikdo líp do toho vidět nemůže.Pro nás jako pro návštěvníky výstav je to třeba smutné,že tam Mrk nefiguroval,ale na místě M.M. by asi kdekdo z nás jednal stejně.
63000 registrovaných členů??? Tak to už je slušné číslo,to jsem ani netušil...