Licence na tři pruty

Kategorie: Kaprařina

Agentura pro životní prostředí (dále EA) zvažuje zavedení "licence k rybolovu na tři pruty" pro rok 2014 (pozn.red. Licence na pruty je obdoba našeho státního rybářského lístku), Angling-Times o tom může exkluzivně informovat.

Po mnoho let si rybáři stěžovali na dvojnásobné náklady při nákupu dvou licencí na pruty k rybolovu na revírech, která umožňují lov na tři pruty. EA nyní říká "Je tu velký tlak na povolení tří prutů na jednu licenci“ a koncem tohoto roku se o tom oficiálně rozhodne.

V reakci na žádost Angling-Times a svobodnému přístupu k informacím, sdělil Richard Melbourne (EA): "V současné době máme návrhy na změny licencí na rok 2014 a déle. Budeme přezkoumávat některé aspekty systému udělování licencí, abychom vyšli rybářům vstříc.

Více zde: http://www.gofishing.co.uk/Angling-Times/Section/News--Catches/General-News/Three-rod-licence-a-possibility/

fotojakes, 27.2.2013

Diskuse k bleskovce

Radek Fox - Profil | Po 4.3.2013 3:34:43

fotojakes - >> Stále kolem dokola :-)))) http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=434374

Rastacarp - Profil | Ne 3.3.2013 14:15:21

Lee-Haney >> Neboj došlo mi ze jsem napsal pěknou krávovinnu a teď mne to mrzí .Chapu ze každéj stát ma svoje pravidla a určitě spoustu věci se neda použit u nás,to co je normální tady asi nemůže fungovat v ČR,jen mne štve ze spousta lidi se snazi o par zmen a hned je z teho oheň na střeše .Chtel jsem jen zareagovat na tema diskuze o lovu na tři pruty.Prekvapilo mne ale aspoň co jsem se díval na profily některých účastníků diskuze ze spousta z nich ma fotky kaprů a pěkných na poměry určitých lokalit.Je to o kazdem co mu vyhovuje lepe,jestli zajít na soukromé revíry a užít si rybacku dle gusta a nebo se spokojit ze svazovym lovem.Jsem tady asi už dlouho a vnímám to jinak,proste mi přijde čím dal více normální jít na ryby a neřešit kolik je hodin a kdy mám přestat z lovem.Jsou tu samozřejmě také omezeni a mnohem přísnější než v ČR ale porad je tu i možnost si zalovit dle gusta se vším všudy.Je to hlavně o dialogu a pochopeni.V Kaprarine je spousta odlišnosti,vždy nejde o trofej v počtu kilogramu udává ných kolikrát na setiny gramu,i zde jsou rybáři kategorizovani ale vždy je to pocit stravenej na rybach,omlouvám se všem kterých jsem se tu dotknul.Rad si také v Česku zarybarim,zajdu na stiky a nemusím tam byt non-stop ale Kaprarina je moje srdcovka asi proto ze jsem sní zacal ve Francii.

Lee-Haney - Profil | Ne 3.3.2013 13:22:40

Rastacarp >> Čoveče já hledím jak vejr z toho co jsi napsal.Na mě z toho tvého příspěvku dýchá nějaká nevraživost k ostatním lovcům,něco jako by vás ostatní lovci omezovali a brzdili.Nechceš se sem tam zastavit,vykašlat se na to moderno,pokrok a jednoduše tu rybařinu brát jako lov s určitýma pravidlama které tam nejsou proto,aby ti znepříjemňovaly život,ale aby se z toho nestal holubník?Mě přijde že mnoho rybářů vidí v řádu někoho kdo jim dělá naschvály a strpčuje jim život.Na ty pravidla je potřeba se dívat všeobecně a taky si uvědomit že pravidla co jsou zde by nefungovaly a nebo by nebyly vhodné třeba jinde a zase naopak.Každý stát má něco a v něčem se liší a ne vše co funguje jinde by mohlo dobře fungovat u nás.

bremic - Profil | Ne 3.3.2013 12:24:48

Rastacarp >> Mrk je ideální místo pro kajícníky :)

Rastacarp - Profil | Ne 3.3.2013 12:15:33

bremic >> újeli mi nervy:Teď mě to aji docela mrzí

Rastacarp - Profil | Ne 3.3.2013 11:00:03

Klidně mne ukamenujte.Je mi to k smíchu .

LosPafkos - Profil | Ne 3.3.2013 8:33:43

unudle >> souhlasím.

unudle - Profil | Ne 3.3.2013 8:31:41

LosPafkos >> Když mně nic jiného nenapadá a ta jeho reakce o tom svědčí.

LosPafkos - Profil | Ne 3.3.2013 8:27:23

unudle >> pozor na označení duševní chudák,za to se dává z Mrku vyhazov.

unudle - Profil | Ne 3.3.2013 8:24:43

Rastacarp >> Tak tady jsi předvedl, jakej jsi duševní chudák.

bremic - Profil | Ne 3.3.2013 8:01:49

Rastacarp >> Tolik nenávisti a v neděli po ránu. To musíš mít ukrutný důvod.Ale nedivím se jestli žiješ tam kde žiješ...Já za Fr udělal tlustou čáru a nikdy více!