Je vám ľúto kaprov? Do rieky ich nepúšťajte

Kategorie: Všeobecné

Niektorí ľudia si vianočne kapry nekupujú, aby ich zjedli, ale aby ich zachránili. Vypúšťajú ich napríklad do riek. Experti však varujú, že to je márne.
"Sú tak oslabené, že keď ich vypustíme, oni už nemajú žiadne rezervné látky, až umrie strašnou smrťou," zhrnul veterinár Juraj Příhoda.
V zimnom období sú totiž ryby v útlme a výlov ich tak vyčerpá, že pre ne ostáva prakticky už len jedna cesta - na pekáč.

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/regiony/je-vam-luto-kaprov-do-rieky-ich-nepustajte.html

Domino222, 20.12.2012

Diskuse k bleskovce

Táta okounů - Profil | St 26.12.2012 19:11:49

Tarn >> Dobrej nápad, testneme to, určitě bude v příštím roce ještě co smažit na pánvičce. Jinak holé podkovičky nechávám přes noc naložené v mlíce, maso je pak sladké a ještě se mi nestalo, že by i kapří cimprlichové, co raději řízek se salátem, mektali, že to je cítit bahnem nebo silnou rybinou...

Tarn - Profil | Út 25.12.2012 13:15:32

Táta okounů >> zkus ten česnek se solí rozmíchat v horčici a pomazat než to obalíš v té mouce s paprikou. Většinou to je dobré to tak napatlané nechat dvě hodiny uležet a pak do mouky s paprikou a na pekáč :))

Táta okounů - Profil | Pá 21.12.2012 15:09:29

Co jsme před spoustou let viděli v televizi, jak místo klasickýho řízkově obalovanýho kapra připravili kapra na podkovu, potřenýho česnekem se solí a jen lehce obalenýho ve směsi mouka+červená paprika (případně další koření dle fantasie, na talíři zakápnout citronem, říkali tomu kapr po novohradsku) už jinak kapra na Vánoce neděláme a zásadně ho nikam jinam než do bříška nepouštíme :)
A druhej den se pereme o studený podkovičky, nějaká kachna se mnou nic nedělá...

Ivo - Profil | Pá 21.12.2012 15:02:20

Mrknato >> Keď nelovíš, tak ani nepúšťaš...:-)))). Iste vieš, čo si predstaviť pod takým pojmom -- absurdné...:-)))

Rybatorstr - Profil | Pá 21.12.2012 8:47:22

Domino222 >> Tak :-)))

Rybatorstr - Profil | Pá 21.12.2012 8:46:24

meteor >> To by jsme pak mohli chodit houbařit dříve :-))))

Mrknato - Profil | Čt 20.12.2012 22:30:19

Ivo >> A kto som potom ja, ha! Kaprov nepůščam, kaprov nělovím, pre K65 něbanujem, mieru kápora 40cm něžierem a všeci ma jebů,,,,,,,boha jeho....

Domino222 - Profil | Čt 20.12.2012 22:15:13

Rybatorstr >> Presne ako hovoríš ;-) A navyše sú zdravé :)

Chosé 2 - Profil | Čt 20.12.2012 11:23:30

Ivo >> Tak dobře. Zatím nikdo na těchto stránkách, neboť kapra se to týká jen v přirovnání...Beránek má tradici, choval ho Ježíš už v Betlémě. Jo na to by se dal napsat i nějaký song při nějaké té nadsázce a dávce fantazie při spotřebě nepančovaného alkoholu. Teď jsem se zase dotknul věřících. Tady se hold nikomu nezavděčíš....

karel.datel - Profil | Čt 20.12.2012 11:13:48

I svazová ryba domácí je určena ke konzumaci.

Ivo - Profil | Čt 20.12.2012 11:07:06

Chosé 2 >> to NIKDO - bych bral s rezervou ....

Chosé 2 - Profil | Čt 20.12.2012 10:40:42

meteor >> Velikonoce jsou o beráncích.Takové jehňátko má ještě smutnější očíčka a nikdo se nepodivuje nad tím, jakým způsobem ho řezník zařízne....

meteor - Profil | Čt 20.12.2012 9:50:01

Rybatorstr >> přesně tak... teď už jen s napětím čekám, až se třeba na velikonoce začnou pouštět do lesů jateční kuřata (brojleři) :-D

Rybatorstr - Profil | Čt 20.12.2012 9:36:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domino222 - >> O lítosti netřeba hovořit. Tento kapr se chová za čelem konzumace na Vánoce. Tak to prostě je.
Hezké svátky všem :-))

arnošt - Profil | Čt 20.12.2012 0:17:56

Klepnout a sníst...viz. http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=652676
Jen nezapomenout tepelně zpracovat ! ;-)