Obří tolstolobik za ocas

Kategorie: Všeobecné

Skutečně parádní úlovek si mezi své rybářské úspěchy zapsal Josef Bohuněk. V Černé u Bohdanče na Pardubicku totiž z vody vytáhl rybu, kterou mu teď závidí všichni kolegové.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/rybar-na-pardubicku-ulovil-obriho-tolstolobika-40-kg.html

Pavao, 22.8.2012

Diskuse k bleskovce

MAXXSKATER - Profil | Čt 23.8.2012 6:15:14

Škoda, že nebyl chycen regulérně za tlamu, ale u této ryby je to spíše náhoda, i tak mu to závidím a přeju, sám jsem ho ještě nechytil.

FOUSATEJ HAT - Profil | St 22.8.2012 22:12:42

Dawemaster >> Jj byl to boj 45 minut, jednu chvíli si člověk přeje, aby se to utrhlo :-) ale jak řikám chtěl bych ho někdy lapnout regulérně, ale ono to nic normálního nežere

rover - Profil | St 22.8.2012 22:07:46

Tady je nasnadě šťastnému lovci poblahopřát, jelikož odvážným štěstí přeje, ...a také připraveným :-)

Dawemaster - Profil | St 22.8.2012 21:58:02

FOUSATEJ HAT >> To musí být docela masakr tahat to z vody za ploutev,Párkrát se mi stalo že jsem zahákl menšího kapříka nějak blbě za ploutev nebo za hřbet a to si pak připadáš jako když táhneš vorvaně,táhnout takhle z vody na štorc metrového tolstoje musí být něco jako vyzvedávání Titaniku ze dna oceánu :D. Chtěl bych ho chytit za hubu už jen proto že všichni říkají jak je to nemožné. Znáš tu radost z toho,když se ti povede něco,co někdo jiný nedokáže... :D. Když ho za ploutev chytneš náhodou,tak to se samozřejmě může stát ale nechápu prasata co chodí na tolstolobiky cíleně s trojhákama podsekávat. To už je rovnou můžou lovit elektrikou nebo harpunou z loďky a pak se s tim ještě vytahovat.....

Kapr555 - Profil | St 22.8.2012 21:34:47

pěknej pěknej :) taky bych chtěl :)

FOUSATEJ HAT - Profil | St 22.8.2012 21:32:15

Dawemaster >> No ono za hubu to nebude žádná prdel asi :-) já jsem chytil za svou kariéru 1 měl to za prsní ploutev, přišel takovim nenápadnym drbancem, a po záseku mě to zvedlo ze židle :-))) v první chvíli jsem myslel že to je nějakej strašně velkej kapr. Byl jsem trochu zklamanej. Ale neni to špatný maso. my jsme ho udili a nechalo se to, a hlavně má to kosti jako vepřový :-))

Lee-Haney - Profil | St 22.8.2012 21:27:04

nofish >> Teď už mi chybí jen ten vepř :)

Dawemaster - Profil | St 22.8.2012 21:25:05

FOUSATEJ HAT >> Koukám že to dokáže vyrůst asi do dost obludných rozměrů :D. Nějakého tolstolobika bych si taky ulovil a klidně bych ho i ochutnal,...nějakého menšího,na takové prase jako je na obrázku už bych asi chuť neměl,ta ryba mi svojí velikostí přijde odpudivá sama o sobě a chuť na ní zrovna dvakrát nemám,když vidím tu špinavou,krvavou obludu pověšenou na háku.. :D. Tolstolobika jsem ještě nechytil ale vím o jednom rybníku kde jsou a možná se někdy rozhoupu to zkusit. Chtěl bych ho ulovit poctivě za hubu,o nějaké podsekávání trojhákama nemám moc zájem,z takto ulovené ryby bych radost asi neměl...

FOUSATEJ HAT - Profil | St 22.8.2012 21:13:18

Dawemaster >> Zajímalo by mě, jak to dokáže vyrůst, my máme na přehradě cca 1- 1,2m velký, už jsou tam celkem dlouho, vyrostli prej z 20cm velkých. Musim vyzkoušet ten technoplankton, Jestli to bude makat, to by bylo prima

nofish - Profil | St 22.8.2012 21:12:57

Venca888 >> nn, tady nejde o to přebít rybí chuť. Sůl je nutnost a dochucovadla prostě dle libosti.

nofish - Profil | St 22.8.2012 21:12:19

Lee-Haney >> rozcupovat tolstoje na kusy, na noc ho hodit do hodně slané vody a další den odpoledne ho pomaličku ugrilovat. Nespěchat, třeba jestli máš elektrický, nebo plynový, tak to dělej prostě na nejslabší výkon co to umí, klidně dvě hodinky :-)
Takhle je to srozumitelnější? :-)

Venca888 - Profil | St 22.8.2012 21:12:09

nofish >> no jo... s dostatečnym množstvim soli a dochucovadel (pokud možno co nejvíc výraznejch, nejlépe pálivejch) se dá sníst i tejden mrtvej potkan... :-)

FOUSATEJ HAT - Profil | St 22.8.2012 21:11:10

Nat >> Jj je to šílená ryba :-)

Lee-Haney - Profil | St 22.8.2012 21:02:49

nofish >> Na přípravu ryb jsem nemehlo,ale rád bych to někdy ochutnal.

nofish - Profil | St 22.8.2012 21:00:30

Lee-Haney >> na to nepotřebuješ recept ale nervy a dobrou náladu :-) 12-15% roztok soli a vody na 12+ hodin (ale nezkoušel jsem nikdy třeba 24). Pak kdyžtak posypat/potřít nějakým dochucovadlem (česnek, chili, bylinky, kařdý rád něco jiného) a šup s tím na gril. Dělat co nejpomaleji při nižší teplotě (cca 60st) a klidně dvě, tři hodinky. Ke konci zvýšit teplotu.
Prostě základ u takové obludy je udělat užší podkovy/porce , řádně nasolit a dělat pomalinku, plynule. Jedl jsem x velkých ryb prohnaných udírnou, nebo pomalinku udělaných na grilu a všechno se dalo jíst.

Rybatorstr - Profil | St 22.8.2012 20:58:00

Domino222 >> :-))

Domino222 - Profil | St 22.8.2012 20:56:43

Rybatorstr >> Asi :D

Rybatorstr - Profil | St 22.8.2012 20:55:59

Domino222 >> Navijákem na Jeepu :-DD

Lee-Haney - Profil | St 22.8.2012 20:53:59

lubos666.p >> To byl právě ten největší frajer.Pošle starý kus,aby zachránil své mládí.:)