Pytláky budou od září pokutovat obce

Kategorie: Všeobecné

Valašsko - Pokuty za nelegální lov ryb budou řešit obce s rozšířenou působností. Pravomoc, kterou nyní mají krajské úřady, získají od září.
Přijetím novely zákona o rybářství o tom nedávno rozhodli poslanci. Podle předkladatelů návrhu zákona, zastupitelů Moravskoslezského kraje, nový systém zlepší současný stav, kdy pytláci i svědci musí jezdit kvůli přestupkům na krajské úřady.

http://valassky.denik.cz/zpravy_region/pytlaky-budou-od-zari-pokutovat-obce-20120807.html

rover, 8.8.2012

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | So 11.8.2012 17:06:50

Saddám >> Prosím tě a k čemu jsou vyjímky? Když MZe povoluje na Orlíku lov 24, měla by to být součást oné vyjímky. Spíš to vidím, jako snahu, aby se namočil i "vrchní" uživatel, když už MZe bezdůvodně povoluje lov24....... a každý na druhého něco měl.
Mně vadí, že všechny výmysličky má na svých revírech Rada ČRS. Proč? (lov24, lov pod ledem, profi strejci). A bere si na své radovánky neomezené peníze z redistribuce.

Když bude ono "Upozornění, co ti nevadí", součástí těžby na Orlíku a Orlík a Rada bude separé, vadit mi to taky nebude.

Jaroch - Profil | So 11.8.2012 12:01:14

elhierro >> A to jsem nepopsal tu nejkratší cestu na dno prdele , jen tu nejsrozumitelnější široké veřejnosti .

hraji - Profil | So 11.8.2012 11:57:47

Jaroch >> to, co jsi napsal, je hrůzná pohádka, ne že by se nemohla stát tak jak ji popisuješ, ale chybí mi tam nějaké rozumné sociální okolí těch lidí. To by musela být zatracená smůla, že nemají širší rodinu, kamarády a další instituce. Víš jak dlouho v reálu trvá "vyhození" z bytu kvůli neplacení nájmu? Asi ne. Za ten minimálně rok se dá přece udělat hromadu věcí.
Prostě vymyslel jsi hororový příběh, který se mohl stát, ale během měsíce se nikdo bezdomovcem nastane.

Hrdobec - Profil | So 11.8.2012 11:44:42

Jaroch >> Tak já mam k nim relativně blízko .Svuj kvartýr nemam a tak stačí když mě vyhodí mladá z bytu a mužu si jít koupit čůčo taky:-) Nicméně doufám,že bych to nějak ustál a něco si sehnal. No a z práce se taky nevyhodim,to je výhoda:-) Už toho necháme bo tohle nevyřešíme. Pravda je někde uprostřed.

Saddám - Profil | So 11.8.2012 11:06:05

Mrknato >> To, že se jedná o upozornění, tam prostě tučně vytištěno je. Proč s tím máš problém? Mě by třeba z ryze praktických důvodů mohlo vadit omezení zimního lovu na račickém kanálu. Těch min.10cm tloušťky ledu. Proč? No tak se pár blbců utopí. Pitomců je dostatek, ne?
Nicméně mi toto omezení, a ani většina jiných nevadí. Mě vadí ti omezení, ne ta omezení.

arnošt - Profil | So 11.8.2012 9:34:50

Jaroch >> Já mám bohužel jen zkušenosti s individui přesně toho typu,jak je popsal kolega Hrdobec.Smrdí,že se kolem nich nedá kolikrát projít,často jsou to lidské trosky v pravém slova smyslu.A nebo jsem i viděl případy,kdy někdo přišel o všechno,i o střechu nad hlavou,ale nerezignoval a po pár nocích probděných kdekoliv napne síly a začne se o svůj další osud prát.Neboť mu dojde,že nikdo jiný to za něj nevyřeší.Ale to je holt o povaze každého.Máš pravdu,že se někdo může dostat do nesnází,ani neví jak.V tu chvíli tu pomoc společnosti určitě potřebuje.Ale když po třech letech na ulici nejeví známky o nějaké zlepšení?Pak už se sebou neudělá nikdy nic,protože mu to prostě vyhovuje.A ač to zní blbě,takový už bude do smrti společnosti jen přítěží,nic pozitivního už svému okolí nedá.Ale jak psal Mrknato,jsou prakticky neškodní s porovnání se škodami které způsobí politici nebo zkorumpovaná státní správa.To už jsme ale od pytláků poněkud daleko...

Mrknato - Profil | So 11.8.2012 8:44:17

Jaroch >> Myslím, že jakou si "formu bezdomovectví" zažila většina z nás. Mezi lety 50-89. Nikdo moc krom úderníků nepracoval, dostával jaké si poukázky na úhradu noclehu v přidělených "noclehárnách" panelácích, dostal poukázky na jídlo (od "armády spásy", bolševika) a většina byla šťastných. Neřešila, zda na západě mají víc. Řešili to ti, kteří se stejně jako dnes chtějí uštvat, aby měli víc, ale na jak dlouho a za jakou cenu? Zajímavé je, že mezi bezdomovci téměř nejsou cikáni. K životu stačí skutečně hodně málo a čas, který uspoří tím, že se nehoní za věcmi které jsou pro majoritu cílem cvrkotu, si život prožijí jinak. Mě osobně bezdomovec nevadí. Nadělá 10000x méně škod, než sráči v establišmentu, slavní podnikatelé, motor společnosti a looobisti.

Edit : ano elhiero to v závěru s těma pytlákama trefil. Není to nihilismus, ale žebříček hodnot, které by se měly hlídat. Na bandu UKáček si žádná RS netroufne a odprdne to WaM, "taky tak trochu bezdomovec" ve svém bivi. Jedna otázka kolegům na závěr. Jak asi svaz, MO vynutí:
2) Člen má tyto základní povinnosti:
a) dodržovat stanovy Svazu, obecně závazné právní předpisy o rybářství a ochraně
přírody, bližší podmínky výkonu rybářského práva (rybářské řády) a plnit
rozhodnutí orgánů Svazu. -Hlavně ta rozhodnutí svazu??????

elhierro - Profil | So 11.8.2012 8:25:28

Jaroch >> Popsal jsi to velmi trefně. Do situace, kdy je člověk úplně v prdeli se může v dnešní době dostat kdokoliv a kdykoliv. V podstatě stačí, abys jen dlouhodobě omarodil a pokud nemáš na kontě finanční rezervu v řádu statisíce, už se vezeš. Celý vývoj EU je poněkud v prdeli již teď. On jaksi celý kapitalismus je v prdeli. Stačí se podívat i za hranice. Španělsko, Portugalsko, Irsko, Itálie, Malta, Kypr, Řecko. Všude bída, nezaměstnanost a tudíž bezdomovci. Jak prohlásil Berlusconi. Zasrané Německo si pomocí Eura v tichosti vybudovalo IV. Říši. Jak je možné, že v 21. století se má obyvatelstvo čím dál hůře? Včera jsem četl, že ve Španělsku zamykají popelnice, protože jsou vybírány bezdomovci, ale i lidmi, kteří nemají na jídlo a střechu nad hlavou mají jen díky tomu, že bydlí 3 generace v jednom bytě. V Polsku zoufalí lidé prodávají vlastní orgány (ledviny).... Jediný kdo je v této době vysmátej, tak to jsou světové koncerny a banky, co z lidí dřou i kůži. Celá Evropa je unifikovaná, kamkoliv přijedu, tak vidím stále stejné obchodní a průmyslové zóny, kde dominují značky: DEICHMAN, drogerie DM, OBI, HORNBACH, TESCO, LIDL, PENNY MARKET, C&A atd. EU rychle zlikvidovale národní tradice, kultury a díky Euru i národní hospodářství, především států bývalého východního bloku. Stačí se podívat na naše zemědělství. Proč musíme rušit tuzemské chovy dobytka, proč následně dovážíme maso z Německa? Proč musíme dovázet mléčné "sračky" z Německa, Rakouska, Itálie? Proč dovážíme brambory, jablka, cukr? To jsme si uměli kdysi vypěstovat a ještě to šlo na export! Jak říká Standa Bernard - SVĚT SE ZBLÁZNIL. Jak dlouho si ještě necháme srát na hlavu? Takže nějaký problém pytláků mne nechává klidným. Vyjma pytláků "průmyslových", co jezdí k vodě Mercedesy a s rybama pak kšeftují.

bremic - Profil | So 11.8.2012 8:06:26

Jaroch >> No řekl bych že jich existuje několik typů. Základní rozdělení: dobrovoníci a oběti čehokoliv. Podle toho do které skupiny patří je schopen a ochoten plánovat i následující den. S tím souvisí i popř. hromadění nějakého základního majetku a obstarávání dalších potřeb.
Vzpomínám si jak chtěl jeden nějaký prašule na polívku, že má děsnej hlad. Polívku(frankfurtskou a rohlíky) přede mnou musel v bufáči sníst. A radost z ní teda neměl.

kanic - Profil | So 11.8.2012 7:47:24

existuje k tomu nějaká metodika,popř.kde ? dík