Vodohospodáři z jihu Moravy a Dolního Rakouska se shodli na společných opatřeních na Dyji

Kategorie: Všeobecné

Opatření, vedoucí mimo jiné ke zlepšení kvality vody ve Vranovské přehradě, už mají konkrétní obrysy. Zástupci Jihomoravského kraje se dohodli spolu s dolnorakouskými a jihomoravskými vodohospodáři v Brně na Studii o společných opatřeních v oblasti ochrany vod na hraniční řece Dyji. Zároveň projednali další projekty ke zkvalitnění informovanosti a připravenosti při povodních na jižní Moravě a v Rakousku. Společný projekt požádá o dotaci ve výši téměř 45 milionů Kč a mohl by se uskutečnit v letech 2012 až 2014.

více na:
http://www.pmo.cz/cz/media/tiskove-zpravy/voda-ve-vranovske-nadrzi-muze-byt-cistsi-vodohospodari-z-jihu-moravy-a-dolniho-rakouska-se-shodli-na-spolecnych-opatrenich-na-d/

mates202, 28.5.2012

Diskuse k bleskovce

Tomáš - Tom - Profil | Po 28.5.2012 15:24:58

Další vyhozené peníze a k ničemu to nepovede.Okysličování vody je blbost,neboť sinice samy produkují kyslíku obrovské množství.Pokud do přehrady potečou živiny bude stále zelená i kdyby byly břehy a dno ze skla.A sbírání sinic , no nevím smůla je že s nimi posbírají i plůdek a drobné rybky vyskytující se v horní vrstvě vody.

frost862 - Profil | Po 28.5.2012 13:12:25

To sem zvědavej co s tim provedou a jak to dopadne.....