Neposouzení variant k jezu Děčín je rizikové, jako bylo u D8

Kategorie: Všeobecné

„Pokud investor neposoudí varianty veřejnosti, pak se obávám, že schvalování a výstavbě jezu hrozí stejné soudní komplikace, jaké od roku 2003 probíhají u dálnice D8 přes České středohoří, kdy bylo už opakovaně prokázáno, že její příprava nebyla podle zákona,“ domnívá se Miroslav Patrik z Dětí Země.
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/neposouzeni-variant-k-jezu-decin-je-rizikove-jako-bylo-u-d8

DAVISS, 3.3.2012

Diskuse k bleskovce

Hony - Profil | Út 6.3.2012 13:54:10

S problémem Koensko souhlasím. Jezdím na Lužnici 1 do Koloděj již 10 let a rok od roku je to hořší. Množství a různorodost ryb tu ubívá.

Drtič - Profil | Út 6.3.2012 12:37:32

Pokud dojde ke stavbě a dokončení jezu, během několika málo měsíců dojde k rychlé a trvalé změně druhové rozmanitosti rybích druhů.Bojím se že o ostroretkách,parmách a podoustvích v tomto panenském koutě Labe slyšíme naposledy.Je potřeba více takovýchto staveb,aby betonářská a stavební lobby měla co dělat.Nejlepší bude pokud vybetonujeme celé koryto Labe ať si to němci pěkně užijí a vytvoříme lužní lesy v Sasku , nebo ne ? Stejným způsobem můžeme naložit i s ostatními řekami a pak už jen všude vysadit kapra.Rybář bobkař bude pokojen,stavební firmy a stát také,a pak už jen každých pár let provést rekonstrukci aby se nám betonový tobogán nerozpadl.Pokud to vše dovolíme práce generací rybářů a naše říční bohatství navždy zmizí.
Petri heil

sumec 1950 - Profil | Po 5.3.2012 8:44:24

Dobrý den, o jezu na Labi v Děčíně se mluví pořád, ale že se ničí Vltava od Kořenska až do Českých Budějovic se mlčí.Kdysi a to docela nedávno, vyhlášený rybářský ráj, soutok Vltavy s Lužnicí je pryč.Splavnění Vltavy do Budějovic prý přinese turistický ruch. Velký omyl!!! První mizí rybáři, kteří tam jezdili každoročně a to ve značném počtu a tudíž tam utráceli své peníze, nyní tam podnikají nájezdy různí lidé se svými čluny a tam se předvádí až vám přechází zrak. Od velkých vln jsou vyplavené příbřežní porosty a rozmlácené pramice rybářů.Nikdo za to samozřejmě nenese žádnou zodpovědnost.Tito lidé jsou naprosto bezohlední a jejich arogance je neuvěřitelná.O tom že se dopouštějí nezákoné činosti snad ani neví.Policie to asi nesmí řešit.Místním lidem a rybářům je to líto, ale neví co s tím.Nikdo z místních to tam ale nechce.Možná že by pomohlo referendum.

mannice - Profil | So 3.3.2012 22:05:03

Rejdaři se vyjádřili,že už ani o jez zájem nemají.Proč tedy pořád tlak ze strany ŘVC pro výstabu jez? Že by jen znovu lobby?

arnošt - Profil | So 3.3.2012 21:16:27

S tím jezem to bude ještě zajímavé.Ale snad na tu stavbu nakonec nedojde...