Ve zbytcích vody vypuštěného odkaliště umírají stovky ryb

Kategorie: Všeobecné

Teplárna Otrokovice tam dlouhá léta navážela odpadový popílek, kvůli nálezům jedovatého arsenu jej ovšem dostala přikázáno vypustit a zajistit, aby tato toxická látka neunikala do okolí. Jenže ouha, ve vodě se nacházelo několik stovek ryb, které se nyní v minimálních zbytcích vody trápí a bojují o život.

„Byli jsme se tam podívat na začátku týdne a vypadalo to vážně hrozivě. Ryby v dírách v ledu lapaly po dechu, plácaly se jedna přes druhou. Spousta lidí z Bělova i Nové Dědiny se tam chodí po okolí projít s dětmi a tohle skutečně není hezký pohled,“ konstatuje Šárka Bartůsková z Nové Dědiny.

http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/ve-zbytcich-vody-vypusteneho-odkaliste-umiraji.html

Mike1977, 4.2.2012

Diskuse k bleskovce

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 22:35:42

ty fotky jsou hrozné a Zelení někde lezou na komín a todhle je jim fuck :--(((

Mismen96 - Profil | Pá 11.5.2012 22:29:04

no a dá se tam chytat?

Jaroch - Profil | Po 6.2.2012 0:56:39

špuntek >> Teď jsem trochu mimo , jakých kaprů ?

špuntek - Profil | Ne 5.2.2012 19:03:04

Petr Dědek >> öno málo kdo pochopí, že taková skládka je supr kšeft. Dát něco do původního stavu, tam to je složitější, ale do skládky, proč ne. Nerad se přu a už vůbec se mi nechce polemizovat s člověkem co má furt to své ale, Dědek tam žil, žije a žít chce , tak chápu, že má o své zájem . Jaroch a co se týče těrla tak těch kaprů bylo mnohem víc bud si jistý

M@1r - Profil | Ne 5.2.2012 17:57:05

Jaroch >> pokud to vidis tak, tak ok, ja jen ze bydlim kousek od tama a chodivam tam prez leto pokouknout a do okoli na hříbky, proto me zo zajimalo.Ja co chytim nejim(jinak rybi jim), takze pro me za me at tam plave co chce, ale je to zajimave.

Petr Dědek - Profil | Ne 5.2.2012 16:55:54

Jaroch >> To odkaliště se rekultivuje už asi 15let. Arsen našli až teď, kdy měli začít s tím složitějším. Opravdu bylo okolo toho desítky všelijakých rozborů a žádný nic nepotvrdil. V plánu na rekultivaci bylo vrátit údolí do půvudního stavu s osázením a místo vybudování rybníku (který tam odjakživa byl) měli jenom vytvořit obtok stávajícího jezera. Proč by někdo na životním prostředí schválil takové plány, kdyby tam byl radon nebo arsen?

Jaroch - Profil | Ne 5.2.2012 16:33:00

M@1r >> Tak to vezmu trochu oklikou .
Stále se objevují zprávy o tom že hřiby jsou sběrači a ukladči těžkých kovů a tudíž jejich konzumace je nevhodná .
Jenže těch hřibů bychom museli sníst několik desítek kilo ročně a to po dobu několika desítek let po sobě aby se cokoliv na člověku projevilo .
Hřiby vypadají krásně rostlé nečervivé ale co je uvnitř ??????
To samé je s těmi rybami , na pohled zdravé , nic jim není ale co je uvnitř nikdo nevidí .
Není to o otráveném bordelu ale o tom popílku který se tam sypal . Teplárenské a elektrárenské popílky mají zvýšený obsah radonu !
Vykašlal bych se na ryby ale otestoval bych rovnou ten popílek .
O jedovatém arsenu hovoří novinová zpráva .

M@1r - Profil | Ne 5.2.2012 16:21:05

Jaroch >> podle ceho soudis ze je to polootravene?ja tam byl a nic co by tomu naznacovalo tomu neodpovidalo.nemyslim si ze by to nekdo(teplarny) nebo nejaka firma risknula a vyvazela tam nejaky otraveny bordel...

M@1r - Profil | Ne 5.2.2012 16:18:17

Mike1977 >> z barumu to vozime do teplarny...barum nic nepali.

Petr Dědek - Profil | Ne 5.2.2012 11:52:55

Jaroch >> Protože je jednodušší najít arsen a celé údolí zavozit, než jak to mělo být původně rekultivované, osázené stromama a vytvořený obtok potoka okolo jezera, kvůli půdní erozi. Nově tam bude místo vody fotovoltaická elektrárna. :-(