Český kapr je nejkvalitnější z celé Evropy. Má nejzdravější maso, zjistili vědci

Kategorie: Všeobecné

Vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích detailně prověřovali maso tradiční české ryby a zjišťovali, čím se liší od svých zahraničních konkurentů. Výsledek je jednoznačný - český kapr je lepší než naprostá většina konkurence ze zbytku Evropy. Má zcela specifické vlastnosti.

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-54460510-cesky-kapr-je-nejkvalitnejsi-z-cele-evropy-ma-nejzdravejsi-maso-zjistili-vedci

rover, 19.1.2012

Diskuse k bleskovce

Steve_Mc - Profil | So 21.1.2012 11:31:05

rover >> že se kapři dovážejí to je prostě fakt (ty kamióny mi jizdí "pod okny").
Obchod s rybymi je byznys jako každý jiný. To bys byl špatný podnikalel, kdybys nevykryl poptávku, připravil by ses tak o zisk a další případné zakázky.
A když vlastní zdroje vstupních surovin již nastačí, musíš je nakupovat..

Je v pořádku, že jsi optimista, ale na druhou stranu se mi zdá, že sportovní rybáři si to produkční rybařství často idealizují.

CZ - Profil | Pá 20.1.2012 20:24:34

rover >> Kapr, prase,kuře........domácí krmení proti nějakejm granulátůma pod je sakra rozdíl. Český kapr říčák a násada je dle mého názoru sakra rozdíl,má možná víc olova ale losos ze supermarketu to je něco(granulátovakcínová sr...a šetrná k životnímu prostředí)dík. Petrův zdar. Ps.neprojedou.

Butchi - Profil | Pá 20.1.2012 10:47:52

Fishky >>
V Německu na ně čekají s otevřenou náručí.
Až zjistí, co je mnoho z nich zač, pošlou je šmahem na Ukrajinu uklízet mech v Černobylu :-)))

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 10:43:14

Butchi >> to by se zase nelíbilo doktorům a zase by vyhrožovali stávkou

Butchi - Profil | Pá 20.1.2012 10:42:23

A proto je potřeba kapry zabíjet v co největším množství, abychom byli zdraví a ušetřili na výdajích ve zdravotnictví.

retrívr - Profil | Pá 20.1.2012 10:32:13

Myslím, že v průměru určitě nebude kapr horší než kuřecí.

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 9:54:48

Poušťák >> to je jen další cílené oblbování stáda ovcí, co si to nechají libit :-)

nofish - Profil | Pá 20.1.2012 9:44:23

Poušťák >> asi si z vás nikdo perdel nedělá. Z každého chovu a každého rybníka by se měly odebírat vzorky na rozbory. Ryby by měly být "čisté".
MĚLY (a neboj se, že ve vepřovém, kuččecím, by se tu a tam nedalo taky něco najít)

Poušťák - Profil | Pá 20.1.2012 9:33:52

Fishky >> Přesně a nechápu jak může být kapr z rybníka s vysoce kontaminovaným bahnem zdravej.Asi si z nás dělá někdo prdel...o)))))))))))))))))))))))

Mrknato - Profil | Pá 20.1.2012 9:32:24

nofish >> On i polský kapr, který bude žít rok v český vodě přestane šišlat a dostane tu pravou českou chuť......

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 9:22:21

Paranoidní Schizofre >> z článku vyplynulo, že je to jen další kachna a nic víc, hned první věta: "Po čtyřech letech intenzivního vědeckého výzkumu" je kravina a dál není nutný tu snůšku blbostí číst.

Paranoidní Schizofre - Profil | Pá 20.1.2012 9:14:39

z diskuze vyplynulo, že chytat a zároveň nejíst kapra má zdravotní dopad na psychiku jak jedince, tak celých skupin...........

rover - Profil | Čt 19.1.2012 23:33:24

nofish >> Buď v klidu, optimismus u tebe mírně převládá nad skepsí, ...nechci v tomto směru hodnotit národ, ...důležité je, že máme "kvalitní" kapry, to nás zachrání :-)

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 23:19:35

rover >> nejsem optimista, ale nedávno jsem slyšel krásnou větu. Něco ve stylu "člověk musí padnout držkou na zem, aby se zvednul, rozsvítilo se mu a konečně začal myslet, pak si všeho co má zane vážit".
Zasvěcení ví jak to s těma exporto/importama je, ale na druhou stranu? Nebylo by od věci aby to věděla i veřejnost........ I když lidi zatím nezajímá původ a kvalita potravin, spíše cena. Ale jednou to přijde, jednou snad..........

rover - Profil | Čt 19.1.2012 23:14:42

nofish >> Jsi optimista, ...i já, ...to se mi líbí. Ono přemýšlet je někdy těžké, ...snad to v kontextu s budoucností zvládneme :-)

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 23:10:33

rover >> máš pravdu, bohužel........ Prý jednou bude líp, snad to vyjde :-)