V Březné tekla modrá voda, přijela kvůli tomu i policie

Kategorie: Všeobecné

Štíty/Zábřeh /FOTOGALERIE/ - V řece Březné tekla v sobotu 19. listopadu ráno opět modrá voda. Karel Crhonek, který na situaci v řece už dlouho upozorňuje úřady, tentokrát přivolal i policejní hlídku z Králík, aby jeho slovo mělo větší váhu.
Léta je přesvědčen, že zdrojem znečištění je barvírna látek Intercolor v Bílé Vodě. V sobotu se mu to potvrdilo, protože koryto řeky sledoval a fotografoval postupně od splavu v Drozdovské Pile, kde má chalupu, přes Štíty a vesnici Březnou až nad továrnu Intercolor.

http://sumpersky.denik.cz/zlociny-a-soudy/v-brezne-tekla-modra-voda-prijela-kvuli-tomu-i.html

rover, 22.11.2011

Diskuse k bleskovce

Butchi - Profil | Út 22.11.2011 12:07:37

hraji >>
Způsob známe, já teda hlavně díky tobě.

ČIŽP ani magistrát na mě nereagují, co se týče t.o., Policie mi kvůli dalším detailům nezavolala. Odebrat vzorky vody se tak nějak stále nikdo neobtěžoval.

Ještě jsem dostal na MO Praha 5 doporučení obrátit se na Lesy ČR, jakožto na vlastníka přilehlé přehrady, ale už na to asi nemám. Kdyby se do toho pustil majitel objektu, asi by to dokázal nějak popostrčit, nicméně ten je z Rakouska a zajímá se pravděpodobně jen o Temelín. A se mnou se nikdo nebaví.

hraji - Profil | Út 22.11.2011 11:56:50

Butchi >> ale způsob známe, ne? Přizvat ČIŽP a podat trestní oznámení na neznámého pachatele

TOKR - Profil | Út 22.11.2011 11:54:04

Nerozumím tomu, proč odebírají vzorky v době kdy teče normální voda, je tam asi zase nějaké vestovné, nebo jsou na tom úřadě úplně blbý, ikdyž možnost, že je to obojím se přímo nabízí.

rover - Profil | Út 22.11.2011 11:53:12

Všichni vědí o co jde, na viníka se ukáže prstem, ...přesto je negativní situace setrvávající. Zřejmě jsou si jistí, že "ryba" se bránit neumí, resp. že trestní oznámení nepodá :-(
Doufejme, že všeho dočasu ...

Jirka. - Profil | Út 22.11.2011 11:36:49

Bohužel to tu není nic zvláštního, není to poprvé a s tímto přístupem ani naposled co se to stalo. K čemu je nějaké předem nahlášené odebírání vzorků vody provozovateli ??? :( Přitom je to kuva taková krásná říčka... :(

Butchi - Profil | Út 22.11.2011 10:26:04

Tohle je v této republice naprosto normální. Co se týče přímo Březné, není to poprvé a rozhodně ani naposled.
Vše je ovládáno penězi a na základě vlastní zkušenosti můžu říct, že se tím stejně nikdo pořádně zabývat nebude. Nejsou peníze, lidi, vůle..

Čemu však absolutně nerozumím, je ticho ze strany samozvaných ochránců přírody.. Z jednoho mrtvého černozmrda se udělá mediální kolotoč, zatímco znečištěná řeka zůstává bez povšimnutí.

Moc hezky jsme to dopracovali.