Ze zasedání Republikové rady ČRS (listopad 2011)

Kategorie: Všeobecné

Republiková rada ČRS se sešla na svém pravidelném zasedání 3. listopadu 2011 a hlavním projednávaným tématem byl hodnotící přehled o sportovní činnosti a práci s mládeží v letošním roce.

Rada ČRS dále vyslechla informaci hospodáře Ing. Lička o zarybnění revírů, které má svěřeny do obhospodařování (mimopstruhové ÚN Orlík, ÚN Trnávka, Veslařský kanál Račice a pstruhová Morava 24). Stanovené zarybňovací plány budou splněny, obtížnější je pouze získat dostatek násady dravých ryb, zejména candáta. Zajištění dravých ryb je přitom prioritní záležitostí a právě k jejich vysazení by měly sloužit zvýšené finanční limity pro zarybnění ÚN Orlík a Trnávka schválené Radou ČRS na jejím říjnovém zasedání.

Místopředseda Rady ČRS a předseda Severočeského ÚS ČRS Ing. Urych informoval o letošním vysazení plůdku lososa do přítoků Labe. O tom, že repatriace lososa má hmatatelné výsledky svědčí i zaznamenaní dospělí lososi na trdlištích – jeden pár byl odloven, úspěšně vytřen a získané jikry jsou nyní inkubovány v líhni.

Člen Rady a hospodář Západočeského ÚS ČRS podal informaci o vysazení první dodávky pstruha obecného do řeky Střely, jako výsledku společné aktivity organizace Sladkovodní giganti o.s. Jakuba Vágnera, firmy Veolia Voda a nadačního fondu Veolia. Vysazování pstruhů do Střely (nad stanovený zarybňovací plán) má pokračovat i v dalších 5 letech. Bylo vysazeno prvních 100 kg, následovat by mělo ještě letos 2000 kg s opakováním v následujících letech.

Bližší info zde: http://www.rybsvaz.cz/?page=reportaze%2Freportaze&lang=cz&fromIDS=

foxxx, 9.11.2011

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.