Výlov v Tovačově je tady. Zve na rybí dobroty i vláček

Kategorie: Všeobecné

Tovačov – Máte-li rádi ryby, nejraději čerstvé, pak byste si neměli nechat ujít víkendový výlov Hradeckého rybníka v Tovačově na Přerovsku. K mání bude kapr, lín, ale i štika nebo pstruh lososovitý. Chybět nebude muzika či zábava pro děti a hlavně spousta rybích dobrot.
„Začínáme v sobotu v 8.30 ráno, pro příchozí nebude chybět ani kulturní program a to v podobě country hudby, budou tam kolotoče a atrakce pro děti, skákací hrad, vláček. Také občerstvení, minimálně šest až sedm druhů úprav ryb nebo polévka,“ lákal Jiří Zahradníček z Rybářství Tovačov.

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/vylov-v-tovacove-je-tady-zve-na-rybi-dobroty-i.html

rover, 21.10.2011

Diskuse k bleskovce

RST - Profil | Pá 21.10.2011 19:29:34

flekos >> Nezbývá než s tebou souhlasit, jen bych upřesnil toho pstruha. Nepochází z Tovačova a ani nemůže, tam totiž nejde odchovat, je tu na něj moc teplo. Všichni jsou nakoupeni z rybářství povodí Odry, konkrétně z odchovny na Žermanické přehradě, a jsem si jistý že je vhodný i pro jiné jazýčky než pro personál, celkem velkou část produkce totiž exportují a pokud mám správné informace tak do německa.

RST - Profil | Pá 21.10.2011 18:05:03

Zajda >> U odbočky na štěrkovny do prva na polňačku , na jejím konci do leva až kam tě pustí lidi co to tam hlídají, když si přivstaneš budeš stát skoro u rybníka.

RST - Profil | Pá 21.10.2011 18:03:06

Zajda >> Záleží kdy pojedeš, nejlepší je to ráno kolem osmé hodiny. Jak je odbočka na štěrkovny odbočíš do prava na polňačku a na jejím konci do leva, bývají tam na loukách parkoviště a si kousek od rybníka. Ve městě bych to radši moc nezkoušel, jestli se teda nechceš projít. Přilehly ulicejsou už teď nabyty stánkama a jsou tam zákazy zastavení.

Zajda - Profil | Pá 21.10.2011 16:36:53

(bedna) >> Nevím, jestli náhodou nelžeš. Na tom předměstí se vůbec nekrade...A u nádraží? Tam už vůbec ne...

Zindys - Profil | Pá 21.10.2011 16:33:24

(bedna) >> Bedna, kde na to chodíš ? :D:D

(bedna) - Profil | Pá 21.10.2011 16:29:21

Zajda >> Záleží čím pojedeš.Jestli autem tak jej nech na předměstí Tovačova.Ta čtvrť nese jméno Přerov.Nech to poblíž nádraží.Má to jednu výhodu,zaparkuješ bez problému a vracet k autu se už ani nemusíš,stejně tam už nebude.-)-)

Zajda - Profil | Pá 21.10.2011 16:21:25

RST >> Ty to tam asi znáš dobře, co? Dá se někde poblíž zaparkovat?

flekos - Profil | Pá 21.10.2011 16:10:52

rover >> Ty umele odchovy az do prodejni velikosti a s tim spojena umela vyziva, hraji v kvalite pstruha rozhodujici roli.A ne jenom pstruha--to plati u jatecneho masa , zeleniny a ovoce jakbysmet. Ja to neberu s pohledu normalniho konsumenta, jsem pofesional a musim vedet od koho co beru a v jake kvalite .Pstruh ,ktery stale trenuje svalovinu ma cerstvy, maso vzdy pevne .Tady to neprirodni krmivo nehraje roli . Rozhodujici je pohyb, pohyb a pohyb. Ver me prodam ho za sezonu +- pul tuny v prumerne cene-podle narocnosti receptury--18€ za porci 230-250gr fileta.Jsem presvedcen,ze ten pstruh z Tovacovskeho rybniku by u mne neprosel ani pro personal.

rover - Profil | Pá 21.10.2011 15:31:24

flekos >>
Trefil jsi hřebíček na hlavičku, ...není článek jako článek, informace se různí, nebo přímo rozcházejí, nicméně pořád je ryba krmena jakýmisi granuláty, a to jí rozhodně na chuti potažmo konzistenci masa nepřidá. Ať už je to tak či tak, ke kvalitním potravinám to má zřejmě dost daleko :-(

flekos - Profil | Pá 21.10.2011 15:23:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rover >> Opet jeden z mnoha ceskych zurnalistickych skvostu. Vsechno spatne-posledni veta. Labuznici si nanich pochutnaji.Jde o to kde.Silne prutocnich kamenych a sterkovych rybniku takovych, ze ryba je stale v proudu, jsou plne Alpy. V Tovacove neni ani jeden. Druha vec: Astaxanthin je ekologictejsi jak v nejnejekologictejsi - v racich, humrech, garnatech atd.jeho na 1kg hmoty vice, jak morske rase .ale vyroba z korysu neni tak jednoducha jako z ras, potazmo by po urcite dobe byli asi vyhubeni. Na druhe strane, si dovedu klidne predstavit, jak cesky chovatel do granuli nasere nejakou chemickou slouceninu carotinu.Tak asi tak.

RST - Profil | Pá 21.10.2011 15:10:08

peterson >> Musíš se prodrat davem, projdeš kolem rybníka kolem loviště až k mostu přes Mlýnský náhon, před mostem do leva a už si tam vetšinou na začátku řady,s těmi správnými stánky, má stan kapela.

peterson - Profil | Pá 21.10.2011 15:06:57

RST >> No to je jiná, tož se těším. No ale za zamyšlení stojí, že za ty léta co tam jezdíme jsem si tohoto nevšiml. Však já si to prověřím :) .... a bude-li to tak, pak ti budu vděčný za tuto informaci a čestně slibuji, že budu vděčným zákazníkem.

RST - Profil | Pá 21.10.2011 14:53:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

peterson >> Nenakukoval sem do stánku a ani sem nemusel, byl sem u kuchání ryb před výlovem, (jak loni tak i letos) které se na výlovu prodávají..... Proto také vím co a kolik se na výlovu prodává. No nevím do jakého stánku jsi nakoukl ale kuchyň, kde se ryby smaží a pečou je vždy postavena podél Mlýnského náhonu, a do stánků jsou roznášeny až hotové výrobky. Toto platí samozřejmě o kuchyni a výrobcích které tam prodává rybářství Tovačov, vím že jsou tam samozřejmě i jiné stánky kde se takové věci můžou prodávat.
P.S. Například letos je kapřích hranolků připraveno 150 kg a bylo na ně použito 600 kg kapra.

peterson - Profil | Pá 21.10.2011 14:45:20

Zdarec,
áno, máš pravdu sivena jsem tam možná také zahlédl..... a nakoukl jsi do stánku, z jakých ryb to dělali? Nic z toho nebyla ryba čerstvá ale vakuovka a to je o čem píši! Nemotám do toho uzenky ani prodej vylovených ryb, o.k.? Nicméně co se týká uzenek, také vše vakuovky, vyuzené někde a někdy.... ( ??? ) Alespoň, že živé ryby nebyly vakuované :)))
Možná těch candátů smažených a jiných tebou popsaných ryb bylo opravdu tak málo, že se ani do prodeje nedostali:) Ne vážně, je to bezva akce, kam s rodinou jezdíme každoročně, ale ty vakuovky mě fakt štvou a na výlovu toto vážně jíst není mým snem.
Holt asi mi nezbývá než hledat tu správnou frontu .... :o)))) Petrův zdar

T.Karel - Profil | Pá 21.10.2011 14:45:16

flekos >> Tak teď už to vím ,musí tam být krasně, měj se a hezký den
Karel

rover - Profil | Pá 21.10.2011 14:37:01

flekos >>
Infa jsou různá, moc jich není, ten karoten určitou roli dnes hraje, nemyslím si, že to tak bylo vždy - http://www.lidovky.cz/pstruzi-aneb-slechtici-mezi-c​eskymi-rybami-jak-s-nimi-nalozit-pu5-/dobra-chut.as​p?c=A100426_101428_dobra-chut_glu

flekos - Profil | Pá 21.10.2011 14:36:21

T.Karel >> TADY: www.zellamsee-kaprun.com