Hranické zaskočil nepořádek u rybníka

Kategorie: Všeobecné

Hranice - Hraničtí došli také do Studánky, zda není nepořádek i tady.
Komisi pro životní prostředí v Hranicích nemile překvapil a vyrazil dech nepořádek kolem rybníku Dolíška. Plastové lahve, plechovky od piva, krabičky od cigaret, sardinek a další odpad do krásného místa opravdu nepatří.
„V sobotu 1. října se dva členové komise a dva občané sešli, aby ´bordel´ po některých rybářích, rekreantech nebo ´po kom vlastně?´ z přírody odstranili,” poznamenal rozzlobeně Josef Levý, občan Hranic a člen komise.

http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/hranicke-zaskocil-neporadek-u-rybnika20111003.html

rover, 4.10.2011

Diskuse k bleskovce

Siven Polní - Profil | St 5.10.2011 15:32:03

fotojakes >> I to je objektivní pohled. A je pravda, že bychom měli začít u sebe (teda rybáři u rybářů).

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 12:33:32

rover >> ale tu diskusi čtou jistě i jiní:-) S tou soukromou MO máš částečně pravdu, protože ono to jinak nejde. Stát ti povolí jen 25 ročních povolenek na hektar, takže jich tam ani více pustit nemůžu. Já vím, že většina provozovatelů na to dlabe, ale já bych rád fungoval podle platných zákonů. pár ročních povolenek bych vyčlenil na rozdělení na denní, abych mohl přivítat třeba návštěvu z daleka, jako tebe a jiné normální rybáře pro které by ta roční povolenka neměla váznam.

rover - Profil | St 5.10.2011 12:25:31

nofish >>
S tímto nelze než souhlasit, ...každý si musí nejdříve zamést před vlastním prahem, a pak teprve vykřikovat. Nechci psát, že jsme národ bordelářů, ale inklinujeme k tomu celkem hodně :-(

nofish - Profil | St 5.10.2011 12:18:52

rover >> Ona ta vůle musí být na obou stranách a nebudem si nic nalhávat, lidi na bordel nadávají, ale zajímalo by mě, kolik lidí pak přijde na brigádu a ohne hřbet, když jde o sběr odpadků. Vsadím se, že ti co nadávali nevíce to určitě nebudou.
edit: Já si myslím, že stačí abys tam měl že budeš řádně hospodařit, nebo že budeš udržovat okolí, nebo něco tak a je to jasné. Pochybuju, že by na to smlouvy nepamatovaly, ale možné je vše.

rover - Profil | St 5.10.2011 12:18:25

fotojakes >>
Rozumím, já ti jí určitě nevyfouknu, ... už 5 let mám svojí :-)
V každém případě máš zajímavý záměr, ...vlastně vytvoříš vlastní soukromou MO, určitě si rád u tebe zachytám :-)
Já finance zatím neřeším, táhnu to ze "svého", není to voda pro všechny ( komerční ), nicméně do budoucna určitě s podobným finančním řešením počítám také, ...budu to muset ještě pořádně promyslet, resp. spočítat :-)

rover - Profil | St 5.10.2011 12:08:16

nofish >>
Určité věci se opravdu dělají "jinak", resp. s určitým záměrem, ...ti co něco dělají špatně si někdy mohou myslet, že to dělají dobře, proto možná ta dlouhá doba "nevědomosti", ale případ svazu to doufám není, byl by to absolutní šlendrián :-)
Pokud ty smlouvy klauzuli o nepořádku obsahují, byla by to na bordeláře jednoduchá páka, ...majitel musí pouze chtít ...

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 12:07:43

rover >> Chtěl bych to jako ukázku toho, že se dá hospodařit na "soukromé" vodě i pro normální rybáře a ne s cenou denní povolenky za 1000 Kč, ale za reálnou cenu, což je vzhledem k ceně pronájmu a zarybně tak 1500-2500 Kč ročně, bez dalších skrytých poplatků jako členské a brigády. Mimo to, brigády povinné, jinak nebude povolenka:-) Cílem je vytvořit vodu pro rybáře, kteří se chovají k rybám a přírodě s úctou a je jedno zda si ryby pouští, nebo si je nechávají, tedy v rozumné míře.

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 12:00:13

rover >> neboj, pokud to vyjde, tak se to dozvíš:-) Zatím jen mlžím, protože vod připadá v úvahu více, ale nerad bych, aby mě někdo předběhl:-)

rover - Profil | St 5.10.2011 11:52:25

fotojakes >>
Jestli se ti záměr povede, dej vědět, občas na sever jezdím, dal bych o tom i řeč. Uhlídat čistotu okolo vody jak píšeš není zase až tak velký problém, jen se musí chtít :-)

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 11:26:51

Siven Polní >> oni ho jeho funkcionáří likvidují sami, tím, že tyto problémy neřeší. Za to nemůže soukromník, který je ochoten se o vodu starat, ale zas jen ti rybáři, kteří se na činnosti té organizace podílejí. Bordel koupáčů by měla řešit obecní policie, ale tu musí volat rybáři.

nofish - Profil | St 5.10.2011 11:24:33

rover >> souhlasím s fotojakes-em podle mě svaz tu povinnost má. Určitě mu bude dána nějaká ohledně uržování prostředí kde se loví a tak. Nám se ten bordel nelíbí, většině je jdno, halvně že jsou kapři. Dokud svazu někdo nezačne kvůli bordelu šlapat na paty tak se to řešit nebude a na některých revírech se na to dle mého spoléhá. Pak zabere věta typu: "Za svazu tu byl bordel, dej to do nájmu nám, my tu budem uklízet".
Občas si fakticky (myslím to vážně) říkám, jestli současný stav, kdy ve většině řek plave prd, vysazuje se z 90% kapr, údajně proto že ho lidé chtějí a je skoro všude bordel, jestli to není úmyslné. Přece nejde roky dělat něco špatně a neuvědomit si to.

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 11:23:54

rover >> já mám třeba zájem o jednu vodu a jsem ochoten uklidit hromady odpadků od rybářů a zlikvidovat i nemalou nelegální skládku, která evidentně není od rybářů, vzhledem k částem automobilů. Následně si budu jako nový nájemce a uživatel revíru hlídat, aby nedocházelo k nedodržování pořádku ze všech stran. v tomto směru stačí dohoda s městkou policií, že jim budu pomáhat chytat ty co tam ty skládky tvoří a s rybářema bordelářema se vypořádám odejmutím povolenky.

To vše jen za pomoci několika ochotných rybářů, kteří pomohou, aby byl revír čistý a fungoval. Náklady na pytle a odvoz jdou na můj hrb, ale to už není zas takový problém.

Siven Polní - Profil | St 5.10.2011 11:21:12

fotojakes >>Dobře, jak jsem psal - je takových rybářů dost, ale bít Svaz a všechny tím, že rybník půjde do soukroma... A rekreantům to natřít jak? Těm bude u dupky, kdo vykonává na vodě rybářské právo...

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 11:13:57

rover >> tady nejde o to dobrá smlouva, dle mého to v těch smlouvách je, jen je svaz nedodržuje a majitele zatím neřeší, tedy pokud je na to nový zájemce o pronájem neupozorní.

rover - Profil | St 5.10.2011 11:11:11

nofish >>
Ty úklidové brigády samozřejmě nelze než podpořit, měla by to být povinnost, ...myslím. No peníze jsou ale na prvním místě, ...jak psal fotojakes, dobrá smlouva by to mohla řešit.

fotojakes - Profil | St 5.10.2011 11:10:14

rover >> tyhle místa jsou důkazem, jakou sílu má příroda, ještě 40 let zpět tam byla jen jílová výsypka a dnes je tam žívá džungle. Ty vody jsou často hluboké, i když se to nezdá. Ta moje louže má až 5 metrů. Některé všek občas vyschnou a pak se zase naplní na jaře.

rover - Profil | St 5.10.2011 11:05:39

fotojakes >>
Aha, asi tuším, kde to je. Na jaře jsem to tam projížděl, ...určitě tam něco ze vzduchu spadne, ale ta "mazutová" laguna mi málem vyrazila dech, ...co jsem tam viděl :-(
Jinak vím, že rybáři občas živelně nějakého kapříka do Kyp pustí, otázkou zůstává, jak se jim tam daří, většinou jsou bez přítoku ...