Ústecký kraj přitlačil na stavbu jezů, chce zachránit lodní dopravu

Kategorie: Všeobecné

Mezi skupiny, které tlačí na stavbu jezů na dolním Labi, se zařadil i Ústecký kraj. Zapojil se do mezinárodního logistického projektu, jehož účastníci prakticky bez výjimky tvrdí, že je nutné Labe zesplavnit. Zánik lodní dopravy by okamžitě využily ke zdražení německé dráhy, prohlásil na semináři v Děčíně poslanec a krajský zastupitel Jaroslav Foldyna (ČSSD). Kontroverzní stavba dvou jezů v okolí Děčína má stát podle různých odhadů od čtyř do deseti miliard korun.

http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-pritlacil-na-stavbu-jezu-chce-zachranit-lodni-dopravu

rover, 2.9.2011

Diskuse k bleskovce

mannice - Profil | Pá 2.9.2011 13:03:36

A ještě bych rád dodal,že sme v roce 2011 tak by snad neměl být problém vyrobit loď,která si s takovým ponorem poradí..Jenže oni nemaj ani na obnovu lodního "parku" a chtěli by kůli tomu stavět nesmyslný jez..Za ty prachy ať radši investují do obnovy vozového parku a zkvalitnění silnic najmou na to čínské firmy,které sou o polovinu levnější a maj po šťourání v nose..

mannice - Profil | Pá 2.9.2011 12:57:49

Už se velmi dobře ví,že když nebudou stavět němci a chtít,tak jeden jez nic nezachrání.Takže ty správné karty v rukou drží německo a já věřim,že to tak i zůstane..Nechápu proč spolu nepodepíší vzájemnou dohodu a využití železniční dopravy a možná ještě jeji zkvalitnění a zároveň nezvyšování cen a úkor ztráty lodní dopravy.Od čeho tam ty nahoře sou?

Poušťák - Profil | Pá 2.9.2011 9:23:58

opět krásná díra(spíše jáma) na úplatky,pro naše milé ústecké soudruhy.)))))))