Ostraha našich revírů ve spolupráci s Policií ČR

Kategorie: Všeobecné

Dne 23. 7. 2011 opět proběhla kontrola rybářské stráže ve spolupráci s Policií ČR na revíru 431 200 Odrava 1 - ÚN Jesenice. Kontrola byla prováděna z lodě se zaměřením na lovící rybáře. Při kontrole bylo zjištěno několik drobných přestupků, které byly řešeny na místě a vytaženo několik bojí označující krmné místa. Společné kontroly budou, tak jako v loňském roce, probíhat průběžně až do podzimních měsíců.

Odkaz a foto: http://www.crsplzen.cz/cz/novinky/50.html

foxxx, 26.7.2011

Diskuse k bleskovce

Jiří L. - Profil | St 27.7.2011 22:29:10

Máte někdo zkušenosti s RS p. Smolkou?? (RENO). Oblast Jižní morava

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 22:04:33

Jarda Š. >> Jistě, jsou takové revíry, i nerevíry. Stejně tak i za bolševika byl někde někdo ve vedoucí funkci a byl nestraník. Bolševici a i svazáci nejsou určitě blbí, potřebují příklad, že něco jde, lze........ i když to systémově fungovat nemůže.

Jarda Š. - Profil | St 27.7.2011 21:56:44

Mrknato >> Nemám přehled, kolik soukromáků je celkem v územním rybolovu, moc jich určitě není, ale např. "revír" č. 413 996 (právně ovšem nerevír - rybník) je soukromák v územním rybolovu (rozloha 7,50 ha).

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:54:49

Jarda Š. >> Dokonce bych šel tak daleko, že bych MO Stč. kraje do CS rybolovu nepřijal. Proč? Protože v ránci MO o cca 100-200 členech lze velmi efektivně čerpat přínos redistribuce. Jistě tě napadne a to hned, jak...... Že to nenapadne Radu? Já vím, jde o jednotu, proklamovanou jednotu svazu i s polosoukromými MO.... Čert to vem.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:39:37

Jarda Š. >> Jardo, Jardo... Přihlásit se může, ale musí být přijat....... Otázkou je m.j. cena povolenky, počet povolenek, počet členů kteří vlastní povolenku na soukromák a svazovody. Já mít 1ha rybníček s 20 povolenkami, tak se do CS rybolovu přihlásím hned. Jsem přesvědčen, že bych nebyl přijat, protože si asi každý lehce spočte, kdo by s takového spojení profitoval.......

Jarda Š. - Profil | St 27.7.2011 21:33:26

Mrknato >> Soukromník může být v územním rybolovu, když se do něj přihlásí.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:19:08

fotojakes >> Jistě, i já jsem zastáncem různorodého hospodaření, ale pak ať tyto menší celky se neúčastní územního a CS rybolovu, stejně jako již dlouhou dobu SHMO. Proč potom do územního a CS rybolovu svaz nepřijme soukromníky? Nebo soukromník neuznává k rybolovu na svých vodách svazové povolenky?

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 20:45:29

Mrknato >> Dle mých zkušeností je kolem těcto "soukromých" revírů MO pořádek, dodržují se zde pravidla a RS je čilá a pilná jak včelka. Z toho důvodu jsem zastáncem menších hospodařících celků třeba v rámci okresu, či podobně velkého území. Má to svá negativa a to je nutnost pořízení povolenky na každou takovou oblast zvlášť. To by byl problém především rybářů, kteří hodně cestují, ale největší část základny stejně navštěvuje jen revíry v okolí.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 20:30:22

fotojakes >> V ČRS má soukromý revír (kačák, písák, rybníček) cca 60% všech MO. Co to znamená? Že kluci v těch MO si na svých vodách dělají co chtějí a stojí to ohromné peníze, protože dojí územní rybařinu. Na druhou stranu mnozí pepici nemají aní revír o který by se pro US "starali", ale tam zase peníze unikají kvůli nevýběru za brigády a nižší ceně územní povolenky. Rada si zase stahuje peníze a asi dost z CS rybolovu před dělením vyúčtování. To není žádná jednota, ale bordel.

Centrální mozek z Prahy, proč ne, dnes už se nepíše rok 2004, ryby je možné kupovat, tak jako to dělají v MO, ÚS, tak proč by to nemohli dělat v Praze a je už úplně jedno, zda na Radě, nebo MZe, které si dnes dělá co se mu zamane.

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 19:50:07

Mrknato >> jj, rok 2014:-) Trošku jsem se vyptával a zjistil jsem, že všude jsou revíry právě na ÚS a když si chce MO domluvit revír přímo na sebe, tak je zle. Je to z prostého důvodu, aby se MO nemohla trhnout od ČRS a začít fungovat sama, protože vlastně nemá žádný svůj revír, jelikož jsou téměř všechny na ÚS, který je ovládán centrálním mozkem rybářů z Prahy. Dlouho mi bylo divné, proč se některé MO netrhnou, když jsou soběstačné v produkci násad a dokonce jsou schopny produkovat násady na prodej.

Předpokládal jsem, že až padnou dekrety, tak se mnoho MO trhne a pojede na sebe, ale tohle bude brutální zmatek.

To s tím vnitřním nařízením o kontorlách jen v noci bylo myšleno hodně nadneseně:-)

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 19:33:45

Jarda Š. >> Problém je v tom, že ty aplikuješ váš Stč. systém do celého fungování ČRS a to opravdu nejde. I proto byl změněn statut CS rybolovu, do kterého se je možno zapojit přímo přes Radu, která ho organizuje......U Vás má MO oprávněnou funkci, ale funkci neoprávněnou má Váš virtuální ÚS. U nás to je naopak. MO ve zbytku svazu by měly dostávat pouze peníze za to, co si samy odhospodaří, vyrobí a prodají. Neměly by se jimdostat peníze určené pro územní rybolov, který je prioritou a územní rybolov zajišťuje ÚS a ne žádná MO......