Deště zvedají řeky až na třetí povodňový stupeň

Kategorie: Všeobecné

Podle meteorologů do čtvrtečního rána spadlo od středečního odpoledne nejvíce srážek v povodích horní Berounky a na Liberecku – až 90 milimetrů. V západní polovině Čech napršelo od 30 do 60 mm. Na ostatním území byly srážky již převážně do 30 mm, informoval Český hydrometeorologický ústav
http://www.denik.cz/z_domova/deste-zvedly-v-liberecku-reky-na-smede-ohrozeni.html

DAVISS, 21.7.2011

Diskuse k bleskovce

Butchi - Profil | Čt 21.7.2011 12:10:10

šmudla >>
Samozřejmě. Nikdy to nebude chyba meliorace, vykácení lužních lesů a toho, že každej musí mít za každou cenu vlastní barák, který si postaví v záplavové oblasti, aby ušetřil na pozemku.
Ale to se vyřeší, povodí zase všechno zreguluje a všichni budou v pohodě.

šmudla - Profil | Čt 21.7.2011 12:06:14

Butchi >> No to se spraví samo časem. Regulace, vyhubený žížaly, monokultury smrků, místo remízků rozoraný .. naší zemědělci včil z několika pastvin zorali a naseli obilí.
Lidi bych ale z tohodle stavu nepodezíral. lidi nemůžou nikdy za nic a to budou asi rány boží z nebes co se včil děje.. Chybí jen tornáda a kobylky.
Nebo jenom zatnout tipec medializaci pohrom a bude klid a pohoda bez vražd a ani ty potopy nebudou žádný, jenom lokálně to sem tam někoho vytopí a když o tom nikdo nebude vědět tak se to tak nebude dramatizovat.
A když nebudou mít vodohospodáři peníze na to aby spravovaly ty vymletý koryta(tam kde si řeka vzala zpátky co jí bylo sebráno) tak desetkrát vytopenej člověk se nakonec sebere a odstěhuje trochu na kopeček jak bylo zvykem.
90 litrů na m2 za 24 hodin to není žádnej výraznější déšť ..to je takovej zahradnickej na svlažení vyprahlé hlíny.

Butchi - Profil | Čt 21.7.2011 12:00:08

šmudla >>
Mě spíš zaráží, že při jednom výraznějším dešti hned přicházejí povodně.
Že by regulace?

šmudla - Profil | Čt 21.7.2011 11:46:28

No letos ještě pořádně nepršelo a hnedka už jsou záplavy za jeden den mírného deště. Tomu teda říkám nádhera. Asi ty klasický červencový záplav mají trošku zpoždění, už je načase aby se propláchnul svinčík z koryt ven a vymlely se nový tůňky.
Zametat se musí i kolem řek.