Blanensko hyzdí tuny odpadků

Kategorie: Všeobecné

Blanensko - Po jarním tání vystouply na březích řek i v lesích Moravského krasu odpadky. Na jejich úklid se chystají stovky dobrovolníků.

Pet láhve, sjeté pneumatiky, papírky od svačin, ale i celé pytle odpadků. Na okolí řek, nádrží i lesů na Blanensku není po tom, co jejich břehy odkryl roztátý sníh, zrovna hezký pohled. Čistit se je na jaře vydají rybáři, skauti a další dobrovolníci.

Také břehy řeky Svitavy v dubnu prokouknou. Povodí Moravy je pomůže jako v předchozích letech od Blanska až po Bílovice nad Svitavou uklidit brněnské skautské ekologické středisko Kaprálův mlýn.

Na čistotu řeky každoročně dohlíží i sami rybáři. Svitavu i její okolí se vydají na jaře uklízet i v letošním roce. „Několik sobot pravidelně čistíme řeky, potoky i okolní lesy. Vloni jsme odvezli dvě auta odpadků od pet lahví, přes pneumatiky až po celé pytle odpadků. Těch je nejvíc právě v okolí potoků, které protékají podél silnice, jak lidé odpadky vyhazují přímo z aut,“ doplnil šéf adamovských rybářů Vlastimil Fejfar.

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/blanensko-hyzdi-tuny-odpadku20110318.html

foxxx, 20.3.2011

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.