Máme se bát jíst pangase? Německá ARD varuje

Kategorie: Všeobecné

Pangas je nejprodávanější rybou v Česku. Podle německé televize ARD bychom ovšem s její konzumací měli být opatrní, ryba nemusí být tak zdravá, jak by se mohlo zdát.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/mame-se-bat-jist-pangase-nemecka-ard-varuje-fiv-/zdravi.aspx?c=A110314_164003_zdravi_pet

antony, 15.3.2011

Diskuse k bleskovce

match-oun - Profil | Pá 18.3.2011 20:34:18

Kapr je lepší, jen musí mít aspoň 60, 70, aby to k něčemu bylo. Myslím to vážně.

RTckar - Profil | Pá 18.3.2011 20:22:16

killer1 >> ja ho chytim v supeeermarketu :D

killer1 - Profil | Pá 18.3.2011 20:21:34

RTckar >> a kdy a kde si kromě tábora chytíš nějakého pstruha???? tak maximálně na sádkách:-))))

FrancJosef - Profil | Pá 18.3.2011 14:18:49

Sven >> Když on je většinou odporně levnej a bez práce.......
Se nediv, že ho všichni baštěj jako o závod

Tomas.K - Profil | Pá 18.3.2011 13:42:46

Pangase dělala máma jednu dobu docela často,ale časem mi přestal chutnat. Já mam nejradši domácí ryby co si chytim.

Sven - Profil | Pá 18.3.2011 13:31:57

FrancJosef >> Máš pravdu. Není nad ryby z domácí produkce.
Tvrzení, že pangas nemá kosti a proto je nejvhodnějším rybím masem právě pro děti, je jen špinavý obchodnický trik na laické veřejnosti.
Filet z žádné tuzemské ryby nemá kosti..... Ale kdo by se o to zajímal. Hlupák zmasírovaný reklamou ani není schopný takovou informaci absorbovat.

RTckar - Profil | Pá 18.3.2011 13:28:09

pangasiuse nejim to si radši chytim nějakýho pstruha a dobře si ho připravim

Dida - Profil | Pá 18.3.2011 13:26:56

Konečně dobrej článek, více takových:-)

xycht - Profil | Pá 18.3.2011 13:23:02

FrancJosef >> Přesně tak, nemá to žádnou chuť, je to prostě takový divný :-)

FrancJosef - Profil | Pá 18.3.2011 13:14:35

xycht >> Taky se nebojím a taky mi nechutná :-)))))
Sice nemá kosti, ale je bez chuti a bez zápachu...
Svatá česká rybyčka

xycht - Profil | St 16.3.2011 11:20:49

Nebojím se ho jíst, ale vůbec mi nechutná.

Venca888 - Profil | St 16.3.2011 11:20:11

Fishky >> spojej příjemný s užitečnym - existujou nějaký technologický postupy, který se při zpracování ryb aplikujou - v tomhle případě přidávání vody do mraženýho rybího masa. A jim to vyhovuje, tak nemaj důvod se tomu bránit.
Ostatně u mraženejch ryb to máš napsaný i na obalu - kolik je před zmraženim přidáno vody. To si vynásob alespoň dvakrát a vyjde ti, kolik jsi vlastně koupil mraženýho rybího masa tý nejnižší kvality. Pokud by to lidi dělali, tak zjistěj, že je lepší koupit si v sádkách pěknýho kapříka...

Fishky - Profil | St 16.3.2011 11:14:10

Venca888 >> Odpověz si na to nahlas. Je možné, aby vietnamčíkům šlo o požitek z našeho jídla a chtěli zamezit postradatelnému vysušení ryby, když je na druhou stranu odkrmí na sračkách, naperou chemií a ve finále prodají i s vodou? Jde jim jen a jen o love.

Venca888 - Profil | St 16.3.2011 11:03:10

Fishky >> ale tady nejde o to, že by se ta voda odpařovala, ale o to, že nízká teplota vysuší maso, protože mráz jí vytáhne ven a zpátky už se nedostane. Já když zamražuju syrovou rybu (i když to dělám výjimečně), tak do toho pytliku dám vodu - pak je to šťavnatější.
Ale samozřejmě souhlasim s tim, že tam tu vodu dávaj i kvůli vyššímu zisku. Dokonce ryby napíchávaj látkama (fosfátama atd), který vodu držej. Takže ve finále ten levnej pangasus až tak levnej neni.