Sasko má nadále výhrady vůči děčínskému jezu, bojí se o ryby

Kategorie: Všeobecné

Vláda sousední německé spolkové země Saska má nadále velké pochybnosti o plánované stavbě plavebního stupně v nedalekém Děčíně, který má umožnit splavnost Labe po většinu roku.
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sasko-ma-nadale-vyhrady-vuci-decinskemu-jezu-boji-se-o-ryby

DAVISS, 4.3.2011

Diskuse k bleskovce

hering - Profil | Ne 6.3.2011 14:42:30

Kámen >> Ahoj,nezlobím se na Tebe a chápu Tvůj pohled :-) Ostatně plavba je Tvůj chléb jak píšeš.Můj pohled je pohled čistě rybářský.

Instituci ŘVC nevěřím ani nos mezi očima :-( Tam je vidět masivní betonlobing.Spíš pro mě byl poučnější pořad z cyklu Nedej se vysílaný 29.9.2010.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej​-se/210562248420030/video/

Jinak samozřejmě nesedím z očima upnutýma jen na Labe 24 hod.To máš pravdu a každou loď neregistruji,ale Labe mám před očima i v práci a s dobou strávenou doma mi dává dobrý náhled na to abych tvrdil co tvrdím.Jo a když jede loď tak neprojede jak formule a taky po ní zůstává delší dobu zčeřená hladina.Takže opravdu si myslím,že mám přehled o frekvenci na Labi.

Jak už jsem v úvodu napsal chápu Tvůj pohled a nechci se přít.V široké rodině mám plavce dva a oba jezdí venku.Přesto jsem odpůrcem PSD.
Jdu od toho..

Zdravím


Kámen - Profil | Ne 6.3.2011 0:22:51

hering >> Ahoj , to že rybám jez nevadí jsem krapet přehnal to máš pravdu. Ten odkaz co jsem tu zanechal jsi si asi přečetl tam je odpověd na tvoji otazku vše co bych tu napsal bych jen opakoval a to se mi nechce . ale prece jen ti budu trochu oporovat asi nesedíš celej den u okna a nepozoruješ labe kolik projelo lodí co? ja to také nevím ale za minulí rok jsem na rybach vypozoroval v lovosickém přístavu velký nárust lodní dopravy který jsem za posledních par let neviděl až mě to překvapilo. Jinak pro mě jako šífaka je tento jez nepodstatný nikdy do čech nepoplujem.
A prosím tě nezlob se na mě a muj nazor. Máš naprostou pravdu že jezy rybám nepomužou ale skus se na to podívat trochu jinak z ekonomického hlediska. všude v evropě tohle všechno funguje dohromady.
Už tu nebudu nic psát jen bych tím naštval další rybaře jestly chceš tak přes SZ ahoj a at ti berou
ps: samozřejmně že na tento jez bude nasledovat další mezi UL a DC bohužel ale je to tak.

hering - Profil | So 5.3.2011 23:26:04

Kámen >> Že jez rybě nevadí ???? Hm hezký blábol! I sebelépe vybavený jez ryb. přechody je pořád problémová migrační překážka a když už je vybavena i turbínou tak to je vůbec nejlepší řešení :-( Žádná migrační překážka je nejlepší překážka....

Když už jsi ten šífák tak mi vysvětli o co se to Ti němci bojí,že se bude vozit loděma.No Já jen,že mám denodenně Labe v DC pod okny a třeba loni bylo Labe nesplavné jen 14dní a nijak závratně se nejezdilo,spíše vůbec a těch 14 dní je pořád méně než slibuje PSD ve svém záměru???Kde jsou ty tuny a kubíky co čekají na odvoz???

Jo a PSD nezajistí tak jak je navržen splavnost od UL do DC.Nebo mi chceš tvrdit opak?

Vítek - Profil | So 5.3.2011 17:36:44

Řeka to neunese!!!Už další jez na Labi ne!!!

Kámen - Profil | So 5.3.2011 9:35:15

Walleye - altered ... >> ano funkčních přechodu moc není ale dnes takové se snad už nestaví? třeba v lovosicích je noví přechod kde nebyl a je plně funkční ten co by měl stat v děčíně je ještě uplně o ničem jiném takoví jsem nikde na evropských řekach nikde neviděěl je to nadstandart. jinak momentalně jsem na řece Mozel kde je velka lodní doprava přechody tu stojí za velkou bačkoru asi jako u nas ale lososi tu tahnou řekou až do francie. Tvuj názor ti nebru je to určitě většinoví ale tato stavba bude určitě postavena tet uz jen zaleží na kolik bude šetrná, nezlob se na mě za muj názor a at ti berou ahoj.

Walleye - altered ... - Profil | So 5.3.2011 7:03:51

Kámen >> Tak jinak !! Kolik těch rybích přechodů je u nás funkčních ? 5 ze 100 ? A revitalizace ? To slovo ani nevyslovuj nebo mi z něj běhá mráz po zádech. Klidně ti sem hodím pár fotek ,,revitelizovaných" toků a funkčních rybích přechodů ! Před časem o naprosto nefunkčních přechodech u nás vycházel i psaný seriál myslím,že v Rybářství ! Tady nejde o ochranu ale . hlavně,,nějaké" o co nejrychlejší proinvestování peněz a dotací za každou cenu. Konkrétně o takovém napáchání škod tzv.revitalizací fa.povodí Moravy se budou jednou psát memoáry !!

Kámen - Profil | So 5.3.2011 4:07:16

pepa-č >>Nemaš pravdu a němcum nejde o ryby (Součástí projektu jsou také rybí přechody při obou březích řeky a biokoridory kolem jezu. Proběhnou revitalizační úpravy území, které podpoří zachování a rozvoj cenných částí přírodního prostředí.)

Kámen - Profil | So 5.3.2011 3:47:50

Plavební stupeň Děčín - fakta a mýty http://www.rvccr.cz/?s=6&m=36&sm=67

Kámen - Profil | So 5.3.2011 3:30:25

Ach jo, jezdím na lodi po celé evropě všude jsou jezy a rybám to nevadí, jenom těm naším jo ?. Němci melou z cesty investovali do železnice milijardy a tet se bojí že se to bude vozit loděma.
Jsme jediná země evropské unie kde lodní doprava upadá a ostatní jse rozvíjí.

mirmen - Profil | So 5.3.2011 2:37:16

FrancJosef >> nestěžujou si Němci, ale česká firma ... jedná se o mnohamilionové zisky .- a proto se Česká labská či jak se jmenuje - usilovně snaží, aby stát do plavby - jezu a prohrabávání plavební dráhy bagrem - nasypal alespoň 5-10 miliard z kapes daňových poplatníků .. za vydatného přizvukování betonářů a provozovatelů bagrů Komatsu .. a samozřejmě, že naši naprosto neúplatní lobisté a úředníci ( což je naprosto totéž , jedná-li se o pár v českých na stole ) tu megalománii tlačí co nejusilovněji k realizaci , vždyť při proinvestování miliard se krajíc o velikosti cca 0,5 - 2 miliardy bude "přerozdělovat" .. vše bez ohledu na Němce , kteří lodní dopravu přehodnocují a spíše uvažují o nových, nízkoponorných lodích , které by mohly být využívány i při nižších stavech průtoků

hering - Profil | Pá 4.3.2011 21:05:08

FrancJosef >> Co Ti přijde mimo mísu??? Co myslíš,kdy má řeka větší samočistící schopnost! Teď když je ten úsek proudnej a samej štěrkopísek anebo zabahněnej nadrženej skoro stoják kterej by tady vzniknul???

FrancJosef - Profil | Pá 4.3.2011 15:19:09

Argument o kvalitě voody mi přijde mimo mísu. Voda teče furt stejná, ať přez jez nebo bez něj.
Nevim jestli to nejni blbost, ale nešla by řešit ochrana turbíny (nebo spíš ryb před turbínou) velkym česlem/přepadem jako u rybníka???
Jsem rozhodně pro ochranu ryb a přírody a to v co největší míře. Ale bohužel nevím, co je menší zlo, postavit jez a plout po vodě, nebo přistavět silnici a jezdit podél vody??
Němci si pořád stěžujou, že nemáme splavné Labe a tím pádem jsme málo ekologický a oni maj ztráty v lodní dopravě. Ale nic se nesmí udělat........

Poušťák - Profil | Pá 4.3.2011 14:35:22

pepa-č >> a ještě bych dodal to,kolik komu přistane na kontě v českých.

pepa-č - Profil | Pá 4.3.2011 13:48:47

u nás se o ryby nebojí nikdo, tady jsou ryby všem u prdele.
jak to nemá peří nebo srst, tak se to nechrání. ochrana přírody s u nás se mi zdá většinou redukuje na ochranu těch roztomilých, co jdou pohladit.