Jak správně zabít, vykuchat a naporcovat kapra

Kategorie: Všeobecné

K českým Vánocům neodmyslitelně patří kapr. Tradiční štědrovečerní hlavní chod se skládá bramborového salátu a právě kapra. I když v posledních letech někteří z nás volí jiné ryby, kádě s kapry vždy před Vánocemi zaplní ulice a fronty lidí u nich napovídají, že je tento šupináč stále v oblibě. Letos si ho na Štědrý den opět dopřeje 88 procent Čechů.

http://www.novinky.cz/vanoce/218241-jak-spravne-zabit-vykuchat-a-naporcovat-kapra.html

DAVISS, 6.12.2010

Diskuse k bleskovce

nofish - Profil | Pá 29.3.2019 15:22:45

Klobasa1 >> smrdíprd, dělal jsem to jak z kuřat a je to stejné. prd smrdí, voní :-) bobkový list, pepř, nové koření. sůl.... voní to, když se to uvaří.

sven - Profil | St 27.3.2019 22:20:59

Klobasa1 >> Tohle tvrdí o kapří hlavě pan Štěpnička a já mu dávám 100% za pravdu...snad bych ještě podotkl, že ještě lepší je druhý den studená a že není mnoho lepších věcí mezi nebem a zemí ....:-)) Já hlavu odříznu rovně tak, aby u ní zůstaly i prsní plouvtve ..
https://www.nase-voda.cz/kapri-hlava-je-pochoutka/

Klobasa1 - Profil | St 27.3.2019 21:46:24

sven >> Dobře díky, měl jsem z toho trošku obavy, takže většinou hlavy a zbytky nechávám tchýni na rybí polévku aby to smrdělo jinde:-) Jinak vnitřnosti taky žeru na pánvi s cibulkou jak popisuješ, je to lahůdka.

sven - Profil | St 27.3.2019 21:35:20

Klobasa1 >> také bydlím v paneláku..
Nesmrdí to o nic víc, než když vaříš slepičí, hovězí nebo vepřový vývar.
Ani zdaleka ne, jako když vaříš česnečku nabo bramboračku...
A ani omylem, jako když vaříš květák, brokolici nebo zelí ....
Takže asi tak :-)

Klobasa1 - Profil | St 27.3.2019 21:22:57

nofish >> Čistě teoreticky jsem to chtěl taky zkoušet, ale bydlím v paneláku. Mám jediný dotaz s tvou novou a čerstvě nabitou zkušeností. Smrdí to hodně těch pár hodin?

Vikasgard - Profil | St 27.3.2019 21:14:36

marmyš - Tak to jsem rád. Já s ním mluvil před několika lety a to byl vážně nemocný..mrzí mě, že ho nevidím v televizi tak často, jako v minulosti..

sven - Profil | St 27.3.2019 17:13:48

nofish >> Díky :-)

sven - Profil | St 27.3.2019 17:09:55

Vikasgard >> Ahoj. Tak to fakt nevím. Já měl to štěstí, že jsem s ním dal asi třikrát řeč a později i navštívil jeho pověstný krámek..
Ale je to už nějaký pátek. To byl ředitelem ryb. školy ještě Ing. Merten .. Také vynikající člověk. Ten už bohužel nežije. Od té doby jsem ve Vodňanech nebyl. Jestli je pan Štěpnička naživu netuším ale určitě bych mu to přál.
Ale je tu spousta tamních absolventů (to já bohužel nejsem) a určitě někdo vědět bude.

Vikasgard - Profil | St 27.3.2019 16:33:53

sven - Zdravím. Reaguju na tu fotku pana Štěpničky. Nevíš náhodou, jestli je ještě naživu? Já u něj v tom jeho obchůdku byl a musím říct, že cokoliv jsem od něj ochutnal, bylo luxusní!!!

nofish - Profil | St 27.3.2019 15:44:02

sven >> vyvar z ryby vyzkousen. Jen maso a kosti. Dekuji za inspiraci, povedeny vyrobek :-)

retrívr - Profil | St 27.3.2019 12:15:16

sven >> Díky.

retrívr - Profil | St 27.3.2019 12:15:04

Joe Smoker >> Díky.

sven - Profil | Út 26.3.2019 23:49:35

retrívr >> Díky Pavle !
Úžasný výsledek. Máš na co být hrdý. Přeji Ti to a také se připojuji ke gratulaci .

Škoda, že ten skvělý výsledek visí v diskusi o kuchání... zasloužil by si důstojnější místo....