V Hradci se dočkají čistější vody z kanalizace.

Kategorie: Všeobecné

V Labi bude méně fosforu a dusíku.

http://www.enviweb.cz/clanek/covky/82675/odpadni-voda-z-hradce-pujde-do-labe-cistsi

GRUPA, 12.7.2010

Diskuse k bleskovce

GRUPA - Profil | Út 13.7.2010 10:08:56

Kocháč >> Všechno má své pro i proti, o tom žádná, ale když si vzpomenu jak vypadalo okolí Modřic a Přizřenic, ve Svratce a v náhonu, před 20-ti lety, tak vůbec nechápu, jak tam mohlo něco žít. Všude trativody, bordel, odpadky, hnus. Je to teď o poznání lepší. Jen na jaře a na podzim, když opadne voda, a stromy a keře nemají listy, vypadájí porosty v okolí Svratky jako vánoční stromečky....:-(((

Kocháč - Profil | Po 12.7.2010 20:54:46

ČOVek se postavilo za posledních 20let spousta a pokud vím, tak tento rok vyprší lhůta pro obce nad 2 000 EO. Na druhou stranu do čističek nešly v minulosti jen látky škodlivé, ale i bašta pro ryby. Kolem tuším Bodamského jezera se postavily sítě čističek a teď mají krásně čistou vodu bez ryb, nepletu-li se.

SOPTIK 52 - Profil | Po 12.7.2010 20:42:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> moc bych přál všem,aby se jednou opravdu dočkali takové vody,jak by měla vypadat,ale zároveň bych chtěl krotit iluze těch,cosi myslí,že tím,že se udělají čističky,tak se vše zmení jako mávnutí proutkem.Omyl vážení.Ty čističky bych přál každému,každé obci,městu atd.,ale také si musíme uvědomit,že devastování tady jelo x let a nepsaným zákonem nápravy zůstává doba min.tak jednou znásobená.To máte jako můj příklad.Lékař mi povídal : vy se pane domníváte,že když x let kašlete na své zdraví,kouříte a pod.,tak že medicína na ráz skočí a udělá z vás z ničeho nic zdravého člověka.Omyl,to chce jak spolupráci vaší,tak i vašeho okolí.
Samozřejmě to chce peníze,jak na to zdraví,tak i na ty čističky a né málo.Každá náprava nějakého bordelu příjde vždy dráž,než jeho samotná existence.
Třeba to je blbé přirovnání,ale možná trochu výstižné.

GRUPA - Profil | Po 12.7.2010 19:48:48

Třeba se dočkáme i v Brně, potažmo v Modřicích. Víte někdo jak je na tom tato čistírna odpadních vod?