Přiblížení řeky Ostravice lidem se může zkomplikovat

Kategorie: Všeobecné

Ostrava - Proměnu řeky Ostravice za téměř 550 milionů korun v turistickou atrakci s loděnicí, cyklostezkami, promenádou s občerstvením a terasami na slunění by mohly zdržet výhrady České inspekce životního prostředí. Její inspektoři tvrdí, že krajský úřad měl nařídit, aby se mnohem obsáhleji zkoumalo, jaké vlivy budou změny mít na životní prostředí (EIA).

http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/20100505_promena_ostravice_komplikace_ostrava.html

foxxx, 5.5.2010

Diskuse k bleskovce

Jarda Š. - Profil | So 8.5.2010 10:05:09

Turňa >> Podobné plány byly už v 50. létech, kdy bolševici vyhlašovali, že Ostravici v Ostravě upraví podle vzoru řeky Moskvy v sovětském hlavním městě.

Vybliz - Profil | So 8.5.2010 9:50:56

To zas je kravovina! Nevim na co si mesto hraje. Jako by nestacilo, ze uz Ostravici ve meste zprznili dost, kdyz do koryta nahnali bagry pod zaminkou protipovodnoveho opatreni. A ted prisli s lodickama. Co takhle nekde vytvorit betonove koryto a poustet tam dokola vodu. Betonari vydelaji, radnice bude mit kladne body a na lodicky se taky dostane.

Tomáš - Tom - Profil | Čt 6.5.2010 12:48:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V době kdy po x letech se znovu vrátil do Ostravice život,protože kdysi v ní tekly pouze chemikálie ji chce zase někdo předělávat a napravovat.Jediný důsledek bude ten,že vše živé se bude muset opět vypořádat s řáděním člověka,který tam pomocí bagrů předělá řeku k obrazu svému jenom proto,aby se tam mohlo jezdit na lodičkách postavily se stánky s občerstvením a lidé si mohli užívat pobyt v přírodě,která tam ovšem bude pouze na oko,protože vše živé z toho místa odtáhne někam,kde je klid.Já osobně s tímto zásahem rozhodně nesouhlasím.

Turňa - Profil | Čt 6.5.2010 7:55:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jo je typické:
"Mluvčí ostravské radnice Andrea Vojkovská připustila, že město, které je investorem celé akce, EIA nedělalo. „Kraj jako nadřízený orgán to nepožadoval,“.
Teď budou tvrdit, to oni, my nic!
V tomto případě dávám za pravdu ochráncům, že EIU je potřeba v těchto případech dělat, ale městu do toho už nemá kdo zasáhnout.