Rybáři si stěžují: Uhynuly ryby, snižte ceny povolenek!

Kategorie: Všeobecné

Kolín – Těla mrtvých ryb u břehu. Různé druhy šupinatých mrtvol v několika stádiích rozkladu. To není výsledek nějaké bitvy živočichů, ve kterém by ryby prohrály. Příčina je mnohem prozaičtější.

http://kolinsky.denik.cz/zpravy_region/ko_rybari20100411.html

Martin M., 11.4.2010

Diskuse k bleskovce

Azbest - Profil | St 14.4.2010 12:57:23

kopecek >> boilies si asi každej kupuje dobrovolně a podle vlastního výběru stejně,jako všechno na ryby kromě papírů.
Ne-že by mne nějak zajímala cena povolenky,ale tvůj argument je irelevantní.

Azbest - Profil | St 14.4.2010 12:56:09

U nás se udusily všechny ryby na propadlinách.
Netráky-spíš teda tuny ryb.
Mluvil jsem s řadovými rybáři a říkali,že není divu,když svaz nestojí brigády,ale o peníze.
Celou zimu nikdo průduchy neřešil a ti strejdové na svazu měli prohlást,že to neva,protože to dostanou zaplacený....
Hnus.

malamut - Profil | St 14.4.2010 12:47:16

slamakos >> no po tom co jsem viděl na R tak ano, nebylo to jen jednou.

kopecek - Profil | St 14.4.2010 12:43:52

Ten kdo nadává na cenu povolenky by se měl zamyslet nad tím, kolik stojí kg boilies atd.. Neviděl jsem nikoho demonstrovat před prodejnou rybářských potřeb a majiteli nadávat do zlodějů.

kopecek - Profil | St 14.4.2010 12:41:17

packa >> Zrovna na Hráďu toho moc neuhynulo a spálenka, kde díry byly je na tom špatně. Písáky z toho vyvázly dobře, ale tam, kde je hodně bahna to chcípalo.

Slaughter Maniak - Profil | St 14.4.2010 12:39:56

slamakos >> do jednoho pytle šup s bordelem...a bez předsudků...

slamakos - Profil | St 14.4.2010 12:38:32

malamut >> Aha já zapomněl jsi li Polák tak děláš bordel ,jsi li však Čech jsi pořádný a vše si po sobě vždy ulkidíš . ANO šup se všema do jednoho pytle .

malamut - Profil | St 14.4.2010 12:29:21

slamakos >> Tak asi proto jezdí Poláci na Rozkoš, dělat bordel a rabovat vodu, protože doma si to nedovolí.

SimonKratky - Profil | St 14.4.2010 12:01:00

Tak stěžování je u nás národním sportem,ceny povolenek mi vzhledem k možnosti docházek a i počtu možnosti odnesených ryb přijde srandovní,a to jsem obyčejný dělník s menším výdělkem.Já osobně s cenou nemám problé,ryby vemu tak 3 až 5 rok,dělám rybařinu pro pohodu a relax.Kdo chce at koupí kdo ne ať nechytá...všichni by pořád jenn brali a nikdo nechce dávat.A klidně mi tu nadávejte:-)))))

Slaughter Maniak - Profil | St 14.4.2010 11:43:26

slamakos >> dokážu si představit jakse asi budou tvářit členové klubu když jim bude na revíru operovat nějaký nečlen.... myslím že cesta vede spíš v důkladnějším rozdělení brigád dle mého názoru by nebylo od věci zvýšit počet odpracovaných hodin, či zvýšit cenu brigádnické hodiny (nejedná se pouze o prosekávání ledu, ale i úklid, vytváření a údržba rybářských postů atd...).... skrátka většina MO nemá zájem ani brigády pořádat.... místo nějakých zásadních změn v přerozdělování revírů pod správu jakýchsi pofidérních klubů (je důležité si uvědomit, že jsme v čechách) bych byl spíše pro, aby se prosadili funkční změny hospodaření ve stávajícím systému ČRS.... netvrdim že současnej Svaz nefunguje, ale vždycky se dá na stávajícím systému nějaká ta moucha vychytat....jsem též názoru, že kdyby na vysokých svazových postech seděli zodpovědní lidé s dostatečnou kvalifikací vypadalo by hospodaření MO potažmo celé ČRS jinak....

slamakos - Profil | St 14.4.2010 11:35:12

Slaughter Maniak >> Dovolím si nesouhlasit ,třeba v Polsku se objevuje trend tzv. klubových vod ,byl jsem se na některých v Polsku v zimě podívat i když je polsko divoký sever tak v zimě byli prosekané díry na některých místech byli dokonce čeřidla (jak se to správně odborně nazývá nevím) , v sezoně naopak střídání členů klubu tak aby prakticky vždy někdo u vody byl u vody neskutečný pořádek a většinou si tyto kluby berou vody na kterých stačí hospodařit sám člen klubu mi vyprávěl o štěrkáči o rozloze 270 hektarů který mohli obhospodařovat ,ale bylo to pro ně velké sousto i když jejích klub má kolem 35 členů - NEVEDLA BY TUDY CESTA ??????

Slaughter Maniak - Profil | St 14.4.2010 11:26:27

slamakos >> samořejmě hlavně finančně jinak.....jak známo v podobných ohledech jde primárně o zisk a někde v dáli pokukuje kvalita nabízených služeb.....jediným rozumným krokem v před je dosadit na místa hospodářů lidi kteří tomu rozumí a jsou pro obdobnou funkci řádně vyškolení....

slamakos - Profil | St 14.4.2010 11:25:05

On ten systém je postaven na hlavu od základu ono svazům vody nepatří jen na většině hospodaří o tom jak kvalitně se vyjadřovat nebudu ,ale pokud by na vodách byli vlastnící kterým by rybolov na těchto vodách přinášel finanční zisk tak by se jistě o tyto vody starali lépe ,všichni hromadně plkají o kapitalismu a o tom ,že tady máme prakticky stejný svaz jako před 25 léty ot om se nikomu mluvit moc nechce a dokonce většině tento stav vyhovuje a smůžou se jen na věčné : Na svazu se nedá prosadit,Svaz nechce , a spoustu dalších otřepaných frází . Jen se nikdo nesmí zmínit o soukromce ,pak se sesype další vlná frází : kaprodromy , chytání ryb na počkání , převozy ryb , a šlo by pokračovat do nekonečna .
Takže závěr - mít tyto revíry soukromé vlastníky (nebo nájemce) ,vypadalo by to jistě jinak.

Slaughter Maniak - Profil | St 14.4.2010 10:46:18

Rybáři si stěžují....... myslim že se poslední dobou se stává tradicí že si rybáři si stěžují neustále na všechno a na všechny.......takže se ani neni čemu divit, když ty jejich stížnosti poslední dobou ani nikdo neakceptuje.... nikdo ze stěžovatelů se nesnažil odstranit příčiny, ale všichni hlasitě volají po důsledcích... ať piká ten co to měl nastarost....

snoopy - Profil | St 14.4.2010 10:44:36

drozďák 30,42 >> naprostý souhlas