Bobři se zabydleli u Nové Vsi a rybářům ničí hráze

Kategorie: Všeobecné

Tachovsko – Bobři ničí hráze na rybnících v okolí Nové Vsi na Tachovsku. Oprava díry, kterou udělá v hrázi, přijde rybáře i na třicet tisíc korun. Náhrada škody je přitom v nedohlednu.

http://www.denik.cz/regiony/bobri-se-zabydleli-u-nove-vsi-a-rybarum-nici-hraze.html

Hugo Fisher, 1.4.2010

Diskuse k bleskovce

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 13:14:08

já sem dicky četl že bobři ty hráze stavějí!!! né že je bourají.
Nebyl to třeba bobr záškodník ve válce proti jinýmu klanu bobrů. Že by si jedni bobři vypouštěli nachvál mezi sebou rybník jako kdo z koho? Jedni zvětšujou díru, druhý tým díru zacpává. Koho to dřív unaví, je poražen?

Véna S. - Profil | Čt 1.4.2010 13:07:04

Venca888 >> Tam je to jejich chyba, že si to nekontrolovali. Ale co s bobrem. Zabít ho nesmíš, chytit a přemístit ho nesmíš, zbourat mu hráz nesmíš. Můžeš jen přihlížet, co ti tam tropí za paseku. Kolegové nemohli loni na podzim 14 dní vypustit celkem malý rybník kde si bobr udělal doupě. V noci jim ta potvora vždy utemovala požerák klacky a bahnem, aby jí neutíkala voda. Celé dopoledne to čistili a druhý den mohli nanovo. Já vím, je to bobrova přirozenost, ale co s tím. Zrovna na Tachovsku jim loni prokousal dřevěný požerák a naopak vypustil půl rybníka, obsádku zachránili na poslední chvíli. Komupak se asi bude dávat vina, až se někde provalí hráz rybníka nebo ochranné protipovodňové hráze, které budou prohrabané bobrem?

Venca888 - Profil | Čt 1.4.2010 12:49:52

že takhle vehementně nepřemejšleli o náhradách škod na osádce v revírech, kde páni jaksi pozapomněli vysekat díry...