Zdravější kapří maso je bez kostí

Kategorie: Všeobecné

Nový kapr se od normálního druhu neliší. Jeho maso je jen bohatší na Omega 3 nenasycené mastné kyseliny. „Dosahujeme toho tak, že dáváme kaprům speciální krmení. Buď obsahuje rostlinné oleje nebo ho vylepšujeme rybím tukem,“ říká Pavel Kozák.

http://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/st_20100112_zdravejsi_kapr.html

Pozn.: nějak zapomněli vysvetlit, jak je to s těmi kostmi.

Martin M., 12.1.2010

Diskuse k bleskovce

Batour - Profil | So 16.1.2010 21:31:36

Mé nej masa sou buček ovar klobási řízky glilované kuřata a k tomu pivko kapr nee

LudvaBrno - Profil | So 16.1.2010 21:25:30

Next Apache >> Pomalu jsem si to přeslabikoval, ale furt se nemůžu zbavit pocitu, že ty ryby krmí (pardon, vylepšují jim stravu) rybím tukem.

Citace: Nový kapr se od normálního druhu neliší. Jeho maso je jen bohatší na Omega 3 nenasycené mastné kyseliny. „Dosahujeme toho tak, že dáváme kaprům speciální krmení. Buď obsahuje rostlinné oleje nebo ho vylepšujeme rybím tukem,“ říká Pavel Kozák.

oskus - Profil | So 16.1.2010 12:51:48

Nejzdravější rybý maso je bůček :-))

Next Apache - Profil | So 16.1.2010 12:45:28

LudvaBrno >> Asi máš problémy se čtením. Oni takové věci netvrdí. To je jen paskvil quasi novináře.

LudvaBrno - Profil | So 16.1.2010 12:43:26

Ty brďo, to je jako když v sovětském svazu krmili krávy máslem a stračeny pak místo mlíka dojily smetanu light. Co to je za Mičurini?

Robert(původní) - Profil | Čt 14.1.2010 9:12:01

Tak nevím, asi mám na mysli jiného kapra než je v článku, ale je to taky otřesný příklad šlechtění. Jsou to ti kulatí lysci s malinkou hlavou, které když člověk kuchá tak má ruce mastné jak od indulony a maso je po upečení jako blátivá mastná kaše. Tady na Plzeňsku se těmito zrůdami plní řeky, bohužel je většina rybářů co znám háže zpátky, protože jim to nechutná. Při tom masívním nasazování si asi zaděláváme na nějakou ekologickou katastrofu.
Letos se tyto zrůdičky objevily i na vánočních trzích a díky tomu se už řada lidí, kteří si dříve Vánoce bez kapra nemohli představit, zařeklo , že to letos byl jejich poslední kapr.

Pan Podložka - Profil | St 13.1.2010 11:10:26

biokapr a jako příloha biomasa

Tomáš - Tom - Profil | Út 12.1.2010 18:52:59

Je to smutné,že se výzkumák zabývá takovýmato věcma a né problémy,které tíží opravdové profesionální rybáře.Všichni přece ví včetně těch doktorů,že nejlepší naší rybou na omega 3 mastné kyseliny je tolstolobik,kterého tam už pacienti dostávají spousty let.Navíc je levný snadno dostupný a roste bez krmení.Raději by mněli řešit problémy virových onemocnění než toto.

jees - Profil | Út 12.1.2010 18:47:38

Ka-vec >> když to má být zdravotní, vlastně dnes už eurozdravotní, tak tam toho koření moc nebude. Bude to á la Bruxelles

jees - Profil | Út 12.1.2010 18:45:12

Next Apache >> Troníček >> nemusíš, lze použít prut na dírky, pokud je máš v pulťáku na vrchu

Troníček - Profil | Út 12.1.2010 18:40:29

jees >> Ty nevíš, že to funguje? Rybí maso bez kostí v úhledných kostkách? Jen je to trochu studené a musíš to lapat rukou v mrazícím boxu...

Ka-vec - Profil | Út 12.1.2010 18:30:14

jees >> A budou rovnou žrát koření, aby se nemuseli nakládat žejo :)

jees - Profil | Út 12.1.2010 18:24:47

Kapr bez kostí je dobrá zpráva, ale opravdu super bude inovovaná verze také bez ploutví, žaber a šupin. Prostě budou ve vodě plavat hotové filety, které se vytřou a narodí se nové filety atd, atd

Ka-vec - Profil | Út 12.1.2010 17:03:20

Já si vykrmím kapry vysokoproteinovým boilím a to bude, masiko! :)

GUGU - Profil | Út 12.1.2010 16:57:56

kapří " přirozená potrava " je plná těžkých kovů,odpadu z chemiček,odpadů z kanalizace(ženských hormonů...),nitrítů i nitrátů,fosfátů a bůhvíjakého svinstva...takže mě nějaka ta mastná kyselina navíc nezabije :-DDD

Sven - Profil | Út 12.1.2010 16:56:37

Pěkná hovadina, ten článek. Paní "spisovatelka" je drobet out a navíc teď vypadají Vodnanští před laickou veřejností jako trubky http://www.trebonskykapr.cz/kapri-maso

R.P. - Profil | Út 12.1.2010 16:49:05

Next Apache >> Troníček >> jelikož zdroj pro tvorbu těchto kyselin je přirozená potrava tak je mají určitě

Troníček - Profil | Út 12.1.2010 16:00:17

Není co vysvětlovat. Kapři samozřejmě kosti mají. On nikde nepíše nesmysl, že kapři nemají kosti. Jen to, že pacientúm dávají maso bez kostí a i to je asi nesprávná formulace (filety atd.).
Myslím, že dnes mají vysoký obsah rúzných hodnotných látek (možná i Omega3 kyselin) i kapři v přírodě. Jen se zamyslete čím je krmíte (složení boilies), hehehe.