Masaře na Lipně nezajímá, že jsou ryby malé

Kategorie: Všeobecné

Hornoplánsko – Už čtyřicet povolenek odebrala v letošním roce za hrubé chování Rybářská stráž Lipno sever. Nepoctivých rybářů je na Lipně stále dost, pytláci i masaři rybářské stráži stále přidělávají vrásky.

http://www.denik.cz/z_domova/masare-na-lipne-nezajima-ze-jsou-ryby-male20091105.html

PS: poprve vidím v civilním zpravodajství použité slovo "masař" :-)

Martin M., 6.11.2009

Diskuse k bleskovce

code6 - Profil | Čt 19.11.2009 18:35:25

podle mě už jsou dávno pryč časy kdy šel člově (rybář) k vodě s respektem a velkou chutí co půjde a bál se porybného který přisel a chtěl vidět nejen povolenku a povinnou výbavu k lovu, ale taky způsoby zacházení s chycenou rybou a sak vůbec....taky háčky atd..a ne jak je tomu poslední dobou na mnoha lokalitách,že jeepem dojede parta pytláků až k vodě,po rozdělání ohně a tábora založí taky novou černou skládku a chytají na někdy i na 12!!!! prutů na jednoho...co přijde berou a pokud náhodou přijde i rybářská stáž,tak radši jde obloukem dál vybrat malý děcka který musí (jak jim rybářské právo káže -lovit na jeden prut a s dozorem)než by se postarala o takovouhle bandu, která škodí někdy dokonce víc něž nájezd celoročne lovícíhc masožravých dravců---tedy důchodců.

mira.komi - Profil | Út 17.11.2009 16:17:54

Zdravím. Myslím, že problém s masařema se netýká jenom Lipna ale všech svazových vod.
Osobně vlastníme rybářské vybavení pro pobyt a lov kapra, včetně podložek pod rybu, vše stojí nemalé částky, včetně krmení.Navštěvujeme stále stejná místa na Lipně a Hněvkovicicích, kde se snažíme si udržovat pořádek, ne proto, že mi to nařizuje ryb.řád, ale kdo by seděl na smetišti 3-6 dní, a přesto jsme peskováni rybářskou stráží za rozbalenej spacák......neměli by si všímat něčeho jiného? - třeba zacházení s rybou, ještě se mi nestalo že by chtěli vidět sak s rybama, natož povinnou výbavu a to máme cca 5 kontrol do roka mněli by více jezdit na ryby a pozorovat dení u vody a rybaře a posléze je skontrolovat ane prijit k vodě zapsat zapis a odejít .Myslim že
by ubylo masařiny špatného zacházení s rybou a ostatních prasečin které se dějí a kvuli kterym
vznikají ruzná omezení i pro slušné rybáře

JKL - Profil | Po 9.11.2009 13:03:35

Charles z Jihlavy >> Čísla mluví o něčem jiném. A i tady můžeš zastřelit pobescenta opakovaně vnikajícího na tvůj pozemek. To ostatně téměř kdekoli. Ovšem musíš počítat s tím že poneseš následky. A ty budou skutečně ve Státech tvrdší než tady. Co se týče sprayerů - kdo tedy má na svědomí pomalované zdi ve městech po takřka celé Americe? Duchové postřílených sprayerů?

Geneticist - Profil | Po 9.11.2009 12:33:54

Charles z Jihlavy >> Tak proč jsi se z USA vracel, když je to tam podle tebe tak skvělý!

vodar - Profil | Po 9.11.2009 9:43:45

redy.Máš telefon?????mohl si klidně zavolat POLICII,a né tady plakat.

redy - Profil | Ne 8.11.2009 13:18:20

No je pravda že jsem na Lipně chytal 14dní od začátku chytací doby do konce což bylo od 4 do 24hod a ani jedna kontrola.Vedle v chatě němci bez povolenky a brali vše co chytli.To mluví za vše...No a myslím že většina porybných by je stejně nechala pač by se nedomluvila.

Charles z Jihlavy - Profil | Ne 8.11.2009 13:12:50

To: kranex
Nejsem právník. Ale americké zákony oproti zákonům v Česku jsou nekompromisní a poměrně tvrdé ( ovšem z českého pohledu)! Velmi dobře si pamatuji případ z Chicaga – kde byl brokovnicí (z obou hlavní najednou) zastřelen 16 ti letý černoch za to, že neustále kopal míč na sousedův trávník a tím ho majiteli pozemku ničil! Byl ovšem před tím mnohokráte důrazně varován samotným majitelem.
A nějaký sprejování na zeď – to nechci ani domyslet – třeba v Texasu. Tamní velice rádi hned „tasí“. Myslím si že čeští sprejeři by tam měli velice krátkou životnost.
Z vlastní zkušenosti vím a mám ověřeno, že i v největším zapadákově je daleko víc bezpečněji než tady – v Česku!!!

kranex - Profil | Ne 8.11.2009 13:04:56

Slaughter Maniak >> podla mojich pozorovani,masar a pytlak su vatsinou ta ista osoba,ich momentany,,status quo,, zalezi na intenzite brania ryb a pocitu bezpecia...

kranex - Profil | Ne 8.11.2009 12:56:04

Charles z Jihlavy >> zdar,to je v kazdom state rovnake?[ten zakon]

Charles z Jihlavy - Profil | Ne 8.11.2009 12:50:51

Přeji dobrý den všem. Rád bych něco přidal na téma Masaři a pytláci. Žil jsem mnoho let v USA. Rybářský lístek tam, stojí pár babek: 4 - 10 USD. Lístek se dá koupit u "kdejaký pumpy", i v obchoďácích! Vypadá jak paragon z obchodu a někde (např. CA) musí být nošen viditelně, aby ranger ho mohl skouknout kukrem. Běda ale, když je někdo chycen při pytlačení nebo nelegálním lovu! Patrola bez pardonů nasadí "klepeta" a zabaví okamžitě nejen celou rybářskou výbavu, taky hodinky, foťáky, kamery, oblečení, auto i karavan!!! Následuje odvoz do džejlu (vězení), kde se čeká na soudce, až do rána; a soud. Obvykle je za to min. 6 měsíců natvrdo a pořádná několikatisícová pokuta. Většinou nikdo na ni nemá, takže zabavené věci jsou prodány v dražbě! Pakliže peníze z dražby nestačí, a nikdo to za něj nezaplatí, zbytek si musí vězeň odmakat v krymu - a to tak dlouho, dokud není dluh vyrovnán! Delikvent vyjde ven čistej, jak "slovo boží"! A ještě má v ID (obdoba OP) elektronický záznam o trestu. V takovém případě nemůže nic koupit na úvěr, narentovat byt, auto, loď, apod. Myslím si, že by takový zákon nebyl na škodu ani tady, v Česku! Pěkný den a ať Vám ryby jdou! Charles

sojče - Profil | So 7.11.2009 19:33:28

de taky o to že si tam majitele kiosku dělaj slušnej kšeft malá ryba taky ryba a hospodář? ten si dává pozor aby mu nezaskočila kost

CANGY - Profil | So 7.11.2009 16:15:55

Jezdím na Lipno od.r.1982.První rok jsem chytal také rýmu.Po seznámení z domorodci a ukázání míst kde se ryby drží jsem začal chytat.Představa,že přijedu někam,neznám vodu ,nemám zakrmíno a hned budu chytat je lichá.V loni mně kapři začali brát až třetí den.Když jsem se chtěl bavit stačilo krmítko a masné červy,chodili cejni jak lopaty.Problém z masařema je letitý.Nic bych netoleroval.Chováš se jak pytlák tak si nes následky,Sebrat papíry.

Ivo - Profil | So 7.11.2009 11:31:59

lájin >> Podle mého je adekvátní trest nejlepší možná prevence. Pokud totiž nějakej frája zmasí za den např. 5 kaprů a není za to potrestán, tak bohužel nabyde dojmu, že je to v pohodě, a že to příště vlastně může udělat znovu. V opačném případě si to příště rozmyslí.

lájin - Profil | So 7.11.2009 9:47:52

Ivo >> a jinak každy rybář by měl vědět jak se chovat,,nebo ne???