Ďaľší obor z Domaše!

Kategorie: Všeobecné

Na Domaši chytili ďaľšieho sumca 236cm, a viac ako 80 kg.
http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/foto-v-domasi-chytili-obrovskeho-sumca.html

havro, 4.9.2009

Diskuse k bleskovce

grupa - Profil | Po 21.9.2009 16:15:58

Trofejní ryby ve svém důchodu, by měli být chráněny zákonem. Tenhle kousek mohl udělat určitě větší počet sťastných na udici, než na talíři. Já to vidím jako vrždu z hladné blbosti. Je to problém hlavně těth starších rybářu, což jsem sám poznal když sem vytáhl něco většího, otec či strýc s polu s rybáři starších ročníku jen kroutili nechápavě hlavami, když jsem pouštěl kluka okolo 30kg.......seš blbé.....šak se to mohlo vyudit a dát do sklinek............

rommi - Profil | Pá 11.9.2009 10:10:00

narybach >> problem bude skor v tom, ze bude este vacsi tlak, ako doteraz... ale s tym sa neda nic robit. abosultnu pravdu mal v tom, ze medializovane ulovky zvadzaju k usudku, ze domasa je lahka voda...opak je pravdou, ale zrejme to bude musiet vyskusat kazdy sam.

narybach - Profil | St 9.9.2009 7:42:18

Robil som teraz „kvazirozhovor“ s hospodarom Domase (najdete na www.narybach.eu) a podla jeho vyjadreni sa moc o osud ryb na Domasi neobava. Sumcov je tam udajne plno, aj sa vytieraju, inych dravcov tiez a slabe to neni ani s kaprom. To, ze niekto nechyti tyzden rybu este neznamena, ze tam nie je, velka nadrz je predsa len nieco ine ako rybnik za dedinou. Druha vec ale samozrejme je, ci podobne rekordne ulovky maju koncit zavesene na haku...

malamut - Profil | Út 8.9.2009 9:46:38

Venca888 >> za šest let má kapr přes 70? To jsou slušný přírustky. Až takovýho sumce ochutnám, budu moci vyvodit závěry, zatím jsem tu čest neměl.

Venca888 - Profil | Út 8.9.2009 9:22:24

malamut >> ale můžu. žádný starý maso neni dobrý, to ti řekne každej člověk, kterýmu zustalo alespoň trochu chuťovejch buněk. U ryb to platí uplně stejně. 70-ti cm kapr je starej dejme tomu šest let a pokud je z alespoň trochu dobrý vody (ještě ke všemu původem násaďák ze sádek), tak je chutnej i neuzenej. Kdežto takhle velkej sumec je starej třeba 30 let a to prostě z principu dobrý bejt nemůže... ani uzený. Chutnat to může jenom pro pocit, že ho dotyčnej sám ulovil, případně, že jim maso z takovýho obra. Nezasvěcenej strávník by ti ho hodil na hlavu. To nemluvě o tom, že polovinu hmotnosti vyhodíš, protože to bude tuk. Takže uřízneš hlavu, vykucháš, stahneš, strháš tuk a zbyde ti z bídou 20 kg velice podřadnýho, smradlavýho (a jak správně píšeš i dost provděpodobně jedovatýho) masa... To toho sumce radši pustim...

malamut - Profil | Út 8.9.2009 9:10:50

Venca888 >> nemůžeš srovnávat maso ryby a maso vepře či slepice. Pravda, takhle velkou rybu jsem nejedl ale kapr 70+ z udírny je lahůdka. Jediné nebezpečí pro člověka vidím v možné kumulaci nebezpečných látek, např. těžkých kovů ve svalovině starších ryb, zejména těch na vrcholu potravinového řetězce, tedy dravců.

Venca888 - Profil | Út 8.9.2009 8:57:17

malamut >> to jsi teda gurmán... žrát 30 let starý maso... to musí bejt opravdu mňamka... :-) Řízek z desetiletýho prasete by sis dal taky? A co teprve šestiletá slepice... to by byl panečku nedelní obídek... jemný masíčko, který se na patře rozpadá... :-)
To, že někdo neporuší zákon či vyhlášku ještě neznamená, že to neni blb... :-)

malamut - Profil | Út 8.9.2009 8:47:45

No tak ho sežerou, porušili nějak RŘ že do nich šijete? Sežral bych ho taky a navíc bych se s nikým nedělil.

Venca888 - Profil | Út 8.9.2009 8:35:16

takovýho sumce bych pustil zákon nezákon... ostatně ryba je to kluzká... může se vysmýknout... :-)

yvana - Profil | Po 7.9.2009 21:12:26

spencer >> To máš pravdu já jsem sice z Čech,ale neboj přijeď na Orlík a tam si vem na bordel náklaďák,lidi jsou prasata a to bohužel platí i o nás rybářích,já mám místo kde už chytám léta,je to mezi kamením,mám výhodu že mi tam nikdo nechytá,když někdo chce tak se zeptá,chytá se mnou nebo i sám ale musí po sobě uklidit,proto nemám problém z bordelem kontroly ke mě nechodí,ale když jdu pěšky na místo to je bordelu že je ti špatně,rybáři mě znají,respektují a jezdí mi říkat co chytli,vědí že to nevykecám a taky vědí že kdyby si nechali trfejní rybu přestali by být moji kamarádi,proto mi vadí že sežrali něco tak nádherného.

spencer - Profil | Po 7.9.2009 14:11:08

rommi >> ale je komentár a komentár (veď blbci sa nájdu všade - aj medzi rybármi aj RS). Ja nie som schopný vziať do osobného auta, keď tam mám aj čln a ďalšie náradie 3 vrecia bordelu (pričom mnou vyprodukovaný odpad sa zmestí do igelitovej tašky), kt. vyzbieram prie dvojdňovej rybačke (napr. na Širave v časti prímeská sú miesta, kde dokáže toho aj dosť naplaviť...). horšie je to už v prípadoch, keď niekto čistí ryby a všetko nechá tak (a vysvetľuj RS na Šírave, že ty si rybu nebral !-)

Neznaboh:-D - Profil | Po 7.9.2009 10:57:26

Škoda ho...