Kde se vzal kaviár?

Kategorie: Všeobecné

Kaviár, kdysi exkluzivní lahůdka, je dnes k dostání v každém supermarketu. Máme ho spojen hlavně s Ruskem, kdy ale začaly být tyhle rybí jikry vůbec konzumovány? Řekové ve starověku opravdu znali jídla z nasolených rybích jiker i jesetera, kaviár konkrétně však nikde nezmiňují...
http://scienceworld.cz/biologie/perlicka-kde-se-vzal-kaviar-743

DAVISS, 26.8.2009

Diskuse k bleskovce

Robert(původní) - Profil | Pá 4.9.2009 12:00:29

Kaviár nejím. Na pravý nemám a ten levný je jenom želatina v rybím tuku.

tucnak11 - Profil | Čt 27.8.2009 17:34:33

Lauri >> Kamarade te obyčejne kaviary s tymato drachyma co stoi 1 kilo 5 tys.dolaru tak nemořemy rovnat,jedl jisem pravy a je rozdil obrovski proti tyma za 30 kč sklenička.Tak jak psal SVEN. potyh lacnychmaš žizen jak vstekla hiena ve vyprahle poušti.

Lauri - Profil | Čt 27.8.2009 7:30:55

JKL >> věřím věřím kaviár se dá dělat ze všeho, tady je jeden ze pstruha duhového, není špatný,ale pořád to chutná stejně. Denně bych ho jíst nemusel, ikdyž ryby a výrobky z ryb mám rád.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:26:08

trubadurek >> nevím, jestli jsem to vyhrotil ale vím jistě, že většina lidí, kteří si v dobré víře dnes kupují tzv. kaviár ani netuší, že to je pouze předražená, laciná imitace. To, že na to "mají", neznamená, že to také dostanou. Ale to je jejich problém.
Mě osobně kaviár moc nechutnal. Jsou to jen přesolené syrové jikry, po kterých máš žízeń jak vlčák. To tresčí játra, jak píše tucnak11, to je jiná káva :-)))

sven - Profil | St 26.8.2009 21:17:41

tucnak11 >> to mi je jasné, že je to potvora žravá. Problém je, že nejvhodnější je pro něj právě ta studená pstruhová voda, ve které ale není vítaný. A tam kde by nikomu nevadil, tam mu to zase nevyhovuje. Teď jen najít ten správný kompromis.

trubadurek - Profil | St 26.8.2009 21:12:00

sven - no nevim, ale kaviár je opravdová lahůdka... Akorát si trochu vyhrotil, že ho z tuzemců ochutnal málokdo :-)

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 21:10:48

Sven >> sven >> Kamarade Mnik je ryba horši jak Jelec bere všehno co mu přyjde pot tlamu a pstuhy 2 ročky to byla pohoutka pro něho je tovelmi škodliva ryba a spustošeje populace pstruha.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:07:52

tucnak11 >> u nás je ten problém, že tu jsou všude pstruhovky a tak o mníka tu není žádný zájem.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:05:42

tucnak11 >> za to měl dostat metál a ne mít průser. :-) Co s granuláčema.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 21:04:10

Sven >> sven >> Je to krasna chytačka na Feedr.Vprosincy chytam na rybky male okleje a ot 16 března jak je delši zima tak na jatra nebo homač hnojaku.Musiš hnet zatnout bo ta nenažrana ryba hnet ma haček u řitnimu otvoru.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:57:40

Sven >> sven >> To nevim a take se dostali do pstruhove,vuli tomu měl jeden maitel pruser utekly mu s lihně,a potom jak dělalisme vylov Jelcu na pstruhove tak tahalisme 60-70 svině a ziralisme jak pav jak se dostali ař potom se to zjistilo tak nam za škodu dal 200 kg granulače abysme si nasadili.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:55:20

JKL >> Samozřejme že je to treskovita ryba proto je dobra.Mnam.

sven - Profil | St 26.8.2009 20:52:30

tucnak11 >> tak to se jim tam asi dobře daří, když vydrželi osm roků.
Myslíš, že se tam i vytírají?

JKL - Profil | St 26.8.2009 20:49:43

tucnak11 >> Bodejť by nebyl dobrej - i s játrama. Vždyť je to treska, ne?? :-))

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:39:39

Sven >> sven >> Kamarade ja mam jeden usek s 2 velkyma splavami kde se mik sdryžuje vuli kysliku a kamenitemu dnu a take 8 roku temu byli na vyskum nasazeni do bečvy .Nikdo se tomu nevěnuje bo je zima a ja mam vřdycky čas,termoska s slivou a ura.