Podseklý 26,5kg tolstolobik

Kategorie: Všeobecné

„Udici jsem do vody jen tak položil, bez návnady. Najednou jsem si všiml, že se kolem háčku točí něco velkého. Zasekl jsem a s pomocí kamaráda, který přiběhl s podběrákem, jsem tolstolobika vytáhl. Háček měl zaseklý ve hřbetě, “ popsal svůj úspěch Ivan Juríček.

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=080&r=mfjihomorava&c=1168934

Martin M., 4.4.2009

Diskuse k bleskovce

colek - Profil | Út 7.4.2009 18:08:28

Dite, do háje, třeba to byl reflex, sami taky někdy zareagujete, tak jak byste s rozmyslem nezareagovali., zkrat. Že ho vzal, a co, když takový hovado pak zdechne ve vodě, měsíc to tam straší, párkrát se nám to na rybníku stalo. Takle z toho je aspoň užitek.

Lauri - Profil | Út 7.4.2009 16:04:46

Kdoví jak to bylo. Nechci být v žádném případě rejpalem,ale já kdybych viděl u své nástrahy velkou rybu tak asi jako každý rybář budu napjatý, vzrušený a já nevím co všechno, ale každopádně bych vyčkal do záběru a určitě bych nezasekl jen proto,že se mi něco velkého ukázalo u nástrahy. Spíš to vidím tak,že rybář věděl že to je tolstolobik(dá se to poměrně dobře poznat pokud na rybu vidí) a taky věděl že tuto rybu na háček jen tak nechytí,tak prostě zkusil zaseknout. A hle vyšlo mu to. Znám hodně lidí kteří u nás chodili cíleně na tolstolobiky,ale bohužel jenom s trojkáčkama a bez nástrahy :(( Byl to smutný pohled

šmudla - Profil | Út 7.4.2009 16:03:28

Tolstolobika sem chytl na pstruhovým rybníku na malou rotačku :) Taky za zadnici, měl cca 35cm.

Takhle se profesionálně chytaj tolstolobici(či co to tam vytáhli za potvoru).

Pvl - Profil | Út 7.4.2009 15:47:52

Pokr >> Těžká rada !

Pokr - Profil | Út 7.4.2009 15:46:56

opravdu , jak cíleně na tolstolobika ?

Kubajz - Profil | Po 6.4.2009 15:44:46

Asi bych se podsekáváním nechlubil,ale je to blbá ruská ryba.Dobře mu tak.

P!F - Profil | Po 6.4.2009 14:59:49

trubadurek >> zober niekolko podrazok z vojenskych kanad "které se pořádně načesnekují, nasolí a nechají přes noc ve slané vodě a pak 3 hoďky protáhnou komínem, při teplotě okolo 95 stupňů" a zalej to par plznami tak to bude urcite velká laskomina.Kludne mozes tie kanady ziskat tak ze par vojakov podseknes :D

P!F - Profil | Po 6.4.2009 14:56:18

neviem na co ho podsekaval, mal mu rovno zapichnut razsosku do chrbta aspon by sa mu lepsie vesal do udiarne :) no byt to u nas a vidim toto v novinach tak asi fakt tlacim na pilu na rybarskom zvaze kolko to da nech tomu dementovi aspon zoberu rybarsky - aj ked teda podla nasich zakonov je hento jasne pytliactvo - tym padom trestny cin zo slusnou sadzbou, tusim do 6 rokov. To uz sa rovno mozu chvalit nejaky kreteni kolko chytili ryb do ziabroviek v dunajskych ramenach... A kecy typu ze to niekdo zavidi :) tolstolobika som podsekol ked som vytahoval z vody montaz, bojuje zhruba ako vrece cementu a keby sa to niekto chystal zozrat tak dobru chut, pri tej velkosti bude mat tak 50% tuku z celkovej hmotnosti.

Pike 34 - Profil | Po 6.4.2009 12:09:40

Minnow67 >> Prosím tě, kdo by toužil po více tolstolobcích v našich revírech? A co se týče kapři, tak těch je všude dost.

Minnow67 - Profil | Po 6.4.2009 12:03:37

Pike 34 >> Gurmáni kteří pak po hospodách brečej, že svaz málo vysazuje :-)

trubadurek - Profil | Po 6.4.2009 11:56:10

Pike 34 - Díky za poklonu :-). Máš pravdu nejsem ortodoxní CHaP, když mám chuť, rybu si vezmu. A chuť já mám skoro pořád :-). Zrovna včera jsem dělal 5 duhoňů. Na másle na kmíně a podlejval pivínkem. BYli to krasavci, 2 do kila. Jen jsem je musel koupit na sádkách :-). Lapal jsem na Šumavě, je tam ještě zima, spletlo se pár perlínu a plotic, u těch preferuji CHaP :-)

Pike 34 - Profil | Po 6.4.2009 11:53:07

trubadurek >> Výborně, rybáře gurmány já mám rád. Vidím v nich kus upřímnosti a žádné schovávání se za CHaP.

trubadurek - Profil | Po 6.4.2009 11:51:36

Navim jak vy, odborníci chytáte tolstoje, ale já mám dva, oba na třpytku (velká planda na fouse). jeden za hřbítek, druhej za ocas. První měl okolo 8kg a ten druhej lehce pod 5kg. Oba jsem vyudil a byla to dobrota!!! Není žádná ryba, která není dobrá, záleží na tom, jak jí kdo udělá, je to rukama. Když se odřízne "pupek" a ryba se naseká na tenké (2cm) podkovy, které se pořádně načesnekují, nasolí a nechají přes noc ve slané vodě a pak 3 hoďky protáhnou komínem, při teplotě okolo 95 stupňů, tak je to velká laskomina. Samozřejmě pozveme na degustaci pár kamarádů z Plzně :-)

ftipalek - Profil | Po 6.4.2009 11:31:44

Pike 34 >> když udělám větší smyčku tak určitě nebude problém ani s kaprem. A když nebude chtít najet do smyčky, tak ho pěkně podseknu háčkem, na kterým nic nebude :)
A konec srandiček :)

TGH - Profil | Po 6.4.2009 11:26:02

Ten lovec mu ale dal. Už si predstavujem to podseknutie. Určite mu nedal šancu! :-) Ale inak pekne!

vydra1 - Profil | Po 6.4.2009 11:25:42

No zrovna před 2 týdny sem omylem podsekl karasa. Lapl sem karasa (slušnýho) a kamoš že mě ho vyfotí, prut sem dal do vidličky, 2 návazec s koncovým krmelcem vysel kolmo pod špičkou prutu. Po 1 fotce sem rybu pustil ( normálně šetrně u břehu ) vzápětí sem málem přišel o prut a po zdolání opět onen karas tentokrá však za prsní ploutev.

Su snad podle Kisse hovado ?

Pike 34 - Profil | Po 6.4.2009 11:19:57

ftipalek >> tak to je kousek hodný mistra. Co se týče druhé části tvého příspěvku,tak ti neporadím. Chytat by se mělo tak, aby to bylo efektivní. To, že se ti povedla plotice neznamená, že se ti povede i kapr.
U tohoto záseku do tolstolobce je přeci jen větší šance, idkyž to není taky žádný med.

Stanley 87 - Profil | Po 6.4.2009 11:19:21

ftipalek >> Každopádně tuhle radu vyzkouším. velký smyčky a nastražovat to jako pytlák oko na zajíce? :-)