Pelety Sonubaits a minikuličky Cralusso

Jak Vám šlapou pelety od Sonubaits a minikuličky Cralusso -
zkušenosti,vychytávky a úspěšnost?
Autor diskuse: Willow - Profil , 4.6.2017 feeder - nástrahy, návnady

JE možné jsem dávat zkušenosti o produktech firmy FJUKA.Díky.https://www.fjuka.cz/kosik/

Od 26.7.2023 hlasovalo 0 čtenářů.

Nightmare Fish - Profil | Ne 7.1.2018 15:34:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak pánové slíbil jsem, že až otevřu methoďák Spicy Meaty dám vědět..Původně jsem ho chtěl nechat na jaro, ale nevydržel jsem a dneska s ním vyrazil k vodě..Přidal jsem do něj 6mm peletky spicy sausage a zalil Krill liquidem..Na háček jsem dal dvě 8mm pelety taky spicy sausage...Kmen 0,26 Korum Barbel line, návazec 70 cm z 0,22 Preston Reflo Fluorocarbon a háček Korum Xpert Specimen hook vel.14..No ani já jsem nečekal takový start do nové sezony :)

cechura09 - Profil | Po 6.7.2020 11:35:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Den Krillu.........
Porád mi všichni, co Krill používají říkali, že je gutt do teplé vody.
Včera večer jsem nemohl kapku dýl usnout, pak už byly dvě, no pochopil jsem že nemá cenu se trápit, vstal jsem že pojedu raději k vodě. Bylo potřeba udělat kafe a rybám krmení.
Volba padla dnes na Krill.
Nemám moc rád tu jejich jemnou strukturu, přidávám trochu boilie drtě v příchuti BW,
namáčím ovesné vločky do zálivky Krill, namáčím pelety Coppens a po kafi to míchám dohromady.
Brutus lov....
Sedím mezi 15 rybáři asi uprostřed, chytám jako jediný a celkem pěkné ryby.
Po 2 hodinách lov na 2 pruty přestávám zvládat, jeden zabíjím koulí.
I na ni chodí záběry. Na obou stranách klid....Chlapí chodí, koukají po nástrahách, občas soused pomůže s druhým prutem když mi jedou oba.
Krmím i prakem, udržet si ryby není zadarmo. Ruky mám červený, kolem mě červená zem, červenej foťák, telefon, ručky prutů, navijáky....krilu v tom barvení hodně pomáhá mrakující složka v boilie drti.
Zvláštní že na krmení se neptá nikdo. Před náhozem jim občas projedu očima krmítka - šrot nalevo, šrot napravo asi jako jedinej jsem šáhl na komerci a nevybral špatně....
Vražedná kombinace je s nástrahou Rozpustná peleta od Gábora v příchuti velký kapr /Nagy Ponty/
Víc jak 20 cejnů od 50 do 60, několik menších, pár parádních skaláků, 3 kapři nej 64, jeden prcek,
jeden karas.
Lov od 4 ráno do 9.30. Vivat Krill.
Fotek ryb je skutečně jen pár, nešlo stíhat. Od rána do mýho odchodu, většina sousedů nulovala.....

pectak - Profil | So 7.1.2023 12:40:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Goďák >> V zásadě můžeš to jejich krmení, jak píšeš, rozdělit do několika řad:
1) So Natural - kilovky, které se sem teď kvůli nestíhání ve výrobě nedováží. Všechny bez rybích mouček, spíše na takové ,,lepší,, chytání a závody.
2) Dutch Master - dvoukilovky také krmení bez rybích mouček. Na běžné chytání na feeder úplně dostačující a jsou také dobře k dostání, protože se vyrábí pro kontinentální Evropu. Máš tam několik krmení (Silver a Brown- kořeněné univerzální směsi, super i do studené vody; Gold a Yellow- sladké a spíše letnější směsi, Heavy - hrubá, lepivější směs na větší ryby a tažnější řeku). Dobře se kombinují mezi sebou a s jinými směsmi jako základ
3) Pro - kilovky těch nejlepších masových směsí, většinou málo lepivé, hodně jemné. Dobré jsou na stojaté vody a třeba method feeder nebo do PVA, když potřebuješ málo, ale hodně kvalitní a atraktivní směsi. Příchutí je tam hromada.
4) Supercrush a další 2kg jako Match Method mix, F1 apod- jsou všechny na masové nebo peletovém základu s různým obsahem rybích mouček. Najdeš tam méně rybí směsi, jako je F1, Expander nebo pak směsi, které jsou sice na peletovém základu, ale doplněné o sladké aroma (Banoffee- banán a karamel, Power scopex). Dále tam jsou více univerzální method mixy, většinou hodně na peletovém a moučkovém základu - Match Method mix, Krill and Squid, Krill apod. Poslední kategorií jsou hodně masové směsi, s velkým podílem rybích mouček, dobré hlavně v létě - např. Spicy meaty, Chunky Fish, 50/50 Method and paste.

Doufám, že to jako takový hrubý přehled stačí. Hromada směsí je nedostupných, právě kvůli problémům s dovozem, takže se sem většinou dostane jednou za čas pár typů a pak zase nějaký čas nejsou. Kdybys měl dotazy, klidně se ptej - krmení Sonubaits používám roky vč. závodního chytání.

dusan-feeder - Profil | St 23.11.2022 14:03:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak som využil 25% zľavu na sklepdrapieznik a doplnil obľúbené krmivko, krmitka AS feeder rieka 40-80g na novú sezónu.

Nightmare Fish - Profil | Ne 8.10.2017 17:16:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ráno po příchodu na řeku jsem nastřílel cca 10-15 praků Spajsi Sosič 6mm. Návazec Preston Reflo Fluorocarbon 0,18mm dlouhý 100 cm, háček Korum Xpert specimen hook vel.12, pod háčkem opět spajsi sosič dvě 8mm pod sebou. Po hodině jsem vždy přistřelil 5 praků.Výsledek tenhle krasavec 9,40 kg.

dusan-feeder - Profil | Pá 4.6.2021 15:24:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska sa medzi násaďáky priplietol aj tester novej podložky. Krmivo Spicy Meaty nástraha wafterka 12 mm - rockfort syr.

MarNus - Profil | St 30.9.2020 16:55:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už jsem to v práci nedával, potřeboval jsem trochu vydechnout, tak jsem vyrazil v poledne k vodě. Dnes pouze Fin Perfect peletky 2 a 4 mm a hrst Krill feed pelet 6 mm. Lehký feeder 11ft Supera SL a místo krmítka jsem zvolil 19g Guru Impact Bomb. Chytal jsem na pletenku s 1m šokovky z 0,26 vlasce a zkusil jsem použít feeder gumu, podle návodu z YT od Lee Kerryho. Ani jedna ryba nespadla, fous jsem měl 0,14 a 14 háček a vše přežilo bez úhony, takže to asi funguje. 😜 Na háčku a mimo háček jsem vyzkoušel kde co, nejlépe dopadlo 5 červů na.
Za ty dvě hodiny čistého času, co jsem chytal, jsem se nezastavil. Větší pelety jsem střílel prakem volně, ty 2 mm jsem mačkal do kuliček tak, aby se po dopadu na hladinu rozpadly, občas jsem přistřelil i nějakého červa.
Ryby najely do zakrmeného místa fakt rychle, na první záběr jsem nečekal ani 10 minut. Obdivuji Angličany, kteří takhle chytají normálně a ještě jsou schopni si přistřelovat nebo přihazovat krmení i během zdolávání. 😉
Jsem utahanej jako kůň, ale za tu chytačku to fakt stálo. Největší kapr neměl ani 50 čísel, ale ani ten nejmenší nedal svou kůži zadarmo. Opravdu jsem si parádně zachytal. 😜😋😉😁

dusan-feeder - Profil | St 20.11.2019 13:20:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska ako cez kopirák zo včera. Akurát som sa polepšil v dľžke a dostal sa na osmičkovú radu 81, čo ma príjemne potešilo. Niečo na tej žlto červenej wafterske bude, alebo krmivko? Len tak pre zaujímavosť bola pomerne čistá priezračná voda na danú lokalitu

dusan-feeder - Profil | Út 19.11.2019 15:03:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes som do method krmítok namiešal krmivko čokoládu pomaranč a celkom šlapalo. Nástrahy 8mm O's pelety spicy sausage kapríky 35-45cm na hod. Tak som na jednu palicu dal Ian Russell wafters indian spice 12mm a dostal som sa niečo cez 60cm. Na miestny obliehaný rybníček spokojnosť.

Palusko - Profil | St 8.9.2021 15:19:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

8,5kg torpedo z pomalej rieky na 8mm SS a 40g prut, 1,5h zdolavacka :) Okrem toho este par ryb okolo 2,5-3,5kg, chutili im aj crab a BW.

dusan-feeder - Profil | Po 6.9.2021 18:41:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes konečne zas na rieke Morave, voda ešte kus nadstav tak som zvolil kľudnejší úsek aj tak až 100g krmítko držalo na mieste. Krmivo sonu spicy Meaty, predmočené red premium pelety 4,5 a 6mm. Nástrahy pelety sonu O's 8 a 14 mm spicy sausage a 10 a 12 mm pelety wafter JAKUZA KILL BILL - syr + kyselina maslová od Dunai Horgászok. Montáž priebežná 100g krmelec walter river, nadväzec 60cm, háčiky KAMASAKI CARBON P806BN veľkosť 6 a 4. Kapor a väčšie mreny 14 mm O's spicy sausage.

Ty6ko - Profil | Čt 29.4.2021 19:36:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jedna z tech mensich ponorek je venku. Salmon v krmitku, pod hackem wafterska biloruzova. 4 a pul kila cistejch ricnich svalu. Prvni letosni vetsi ricni ryba.

Dědek - Profil | Pá 26.3.2021 15:28:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >> Tak jsem byl dnes poprvé u vody. Vyzkoušel jsem tu F1, ale řízl jsem jí na půl s Timár Feeder Guru, Carp-Bream-Barbel.
Malá method krmítka, zkrmil jsem toho opravdu trochu a ještě zbylo, to dám na mrazák.
Krmení jsem udělal včera večer, opatrně přidával vodu a musím říct a uznat, že se s ním dost dobře pracuje. Ráno jsem trošičku dovlhčil a byla to paráda. Fouňa si to krmení dával do klasického olověného čtyř ramenného krmítka, kde mu to krmení drželo tři náhozy, ale mě se to ze Zincu a Prestonu 60g, vyplavovalo dobře. S krmením zatím spokojenost. Co zklamalo, tak ty malé nástrahy od Clarusso, absolutně bez jakéhokoliv záběru. Vyhrálo na celé čáře Pineapple Butyric od Sporcarpu a kuku z konzervy.
Nějaká rybka se chytila :-)

MarNus - Profil | Po 25.11.2019 15:52:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Velké kapry sice nechytám, ale dnes jsem na 3 hodiny vyrazil k vodě, do krmítka jsem konečně mohl dát svou oblíbenou F1 Dark, říznul jsem ji 2mm Pro Feed peletkama. Krmítko jsem měl 20g Window feeder, zakrmil jsem 5-ti klíckama od Guru. První ryba najela po 10-ti minutách, pak už to bylo jak na běžícím pásu, nejpozději do pěti minut po nahození přišel záběr. Nachystal jsem si na plato kde co, nakonec jsem ale na 14-ku háček dával jen masňáky, něchtělo se mi laborovat a střídat waftersky.
Bylo to sice většinou jen o cejncích a cejnech, ale nakonec se i nějaký kapřík na břeh podíval a zřejmě nepřátelská ponorka mi urvala 15-ku návazec, nedokázal jsem ji zastavit. 😋😂😋

Nightmare Fish - Profil | So 14.10.2017 13:18:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kombinace Robin Red methodmixu Chytil a 6mm pelet Spajsi Sosič opět přinesla krásného, zdravého kapříka z řeky...Pod háčkem jako vždy taky Spajsi Sosič 8 mm, návazec jsem dnes dohnal do extrému až na 140 cm(pomalu nešlo ani nahodit), neudržel jsem 100 g na místě, ale i tak to bylo super...Nejdřív jsem zaklipoval, poslal tam asi 20 krmítek, pak jsem krmítko vyměnil za olovo,odklipoval a poslal to tam. Prak by byl dneska k ničemu páč to valilo jak sviňa, takže jsem musel vnadit takhle. Dával jsem jako vždy ještě peletky do pva.

coatnick - Profil | So 27.5.2023 11:27:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Došly mi Robin redky, popadla mě panika a tak jsem vzal štafle a sundal že skříní pár beden a není to tak špatný..

Button - Profil | Po 22.6.2020 21:54:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fheavy >> F1 se mě také začíná líbit , už delší dobu :))). Včera jsem vsadil vše na jednu kartu - Sonubaits f1 dark + peletky F1 2mm , při míchání jsem zaprasil F1 posilovačem v prášku a po navlhčení ještě přidal clear oil F1 . Pod háček Sonubaits fluoro 10mm ( f1 ) nebo Sonubaits wafters pinaple/cream 12/15mm

MarNus - Profil | Po 15.6.2020 12:40:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nastává čas Krillu, jupí!!!!
V neděli jsem vyrazil na velké jezero v okolí, dva feedery, Supera 80G nachystána na method s Distance MF krmítkem a Supera SL klasika s košíkem kolem břehu. Nachystal jsem krmení ze směsi Krill a Supercrush Green v poměru 2:1, do MF jsem dával 2mm peletky, které jsem zalil Krill-Squid bait boosterem. Na háčku samo domo rohlíkové boilie 13mm, dipované v Maggi nebo Krill- Squid a jedna kuku, později jsem začal dávat Krill-Squid waftersku, opět s kuku.
Co vám budu povídat, zachytal jsem si parádně, kromě dvou cejnů na SL prut ( přeci jen jsem v krmítku zátkoval i kukuřici) chodili jen kapři. Žádní obři, ale zato pořád a i nějaká padesátka se na břeh taky podívala.
Co se týká záběrů, byly častější na tu lehkou Superu, zakrmené místo bylo znát, ale na MF zase byly poctivější, i s jízdou. :)))

Hoolis - Profil | Pá 6.9.2019 10:45:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden macek co si zobl "cheesku" peletku s popkou na "spajskovém" poli 😋😋

dusan-feeder - Profil | Út 23.7.2019 16:11:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kaprík z Hrona pásmo mreny. Riadny bojovník na feeder, tie výpady stáli za to, vedel kam ísť. Krmívo sonu krill, nástraha sonubaits pellets O's 14 mm spicy sausage zase nesklamalo.

dusan-feeder - Profil | Pá 9.11.2018 21:08:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes v znamení pekného slnečného dňa hlavne že hlásili na celom území Slovenska hmlu. Krmivko čoko pomaranč fungovalo aj na zväzovke, nástraha jedna peleta neutrálne vyvážené russell wafters v príchuti indian spice na desať kapríkov kým ju nerozbili. Vyskúšané aj nové boilies starbaits scopex krill a garlic fish išli tiež pekne.

dusan-feeder - Profil | St 4.5.2022 11:47:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Niečo na rieku Moravu.

Ty6ko - Profil | St 29.9.2021 13:34:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vcera na rece 10 minut autem od baraku. Na metod jsem zkousel kril squid, mam z nej rozporuplny pocity, to ze 75 prcent vsech ryb jsem mel na waftersku krill squid, krmeni se tvari vlazne, ani na rybniku ci rece zadny markantni rozdil oproti jinym sonu. V drubem krmidle byly sesypane zbytky krmeni od sonu a ruzne pelety a to celekem jelo. Pod hackem obvykle waftwrsky a nove i indaian spice, ten celkem slapal a s peletou robin red na panacka to byl teprve rachot. Ze zacatku najeli kaprici do 50 cm, na zaver jeden 80 cm coz byl na rece ve vetvich celkem adrenalin.

Buffalo1969 - Profil | Ne 26.9.2021 21:03:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cralusso a Sonubaits. Nejspíš smrtící kombinace. Ta trnu bylo 8 ruzných nástrah. Tudíž bylo naprosto jedno co jsem tam dal. Kapry evidentně až tak nástraha nezajímala, ale spíš prezentace nástrahy.

MarNus - Profil | Pá 26.3.2021 14:38:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomu dnešnímu počasí se nedalo odolat, vzal jsme si v práci volno a hned ráno jsem vyrazil s odkládačkou na místní rybník. A v poledne jsem to balil, jelikož jsem byl utahaný, jak nikdy. 🤣🤣
Do vody šla směs Sonu Dutch Master Gold a Thatchers Dark ( 2:1), do které jsem po prosátí přidal asi 400 ml zmrazených červů a něco málo 2 a 4 mm Sonu peletek, které jsem na 10 minut namočil kvůli barvě a chuti do vody s Banoffee a Fluoro tekutého posilovače. Chytal jsem poměrně jemně, 9 a 11 guma, kmen 0,14 mm a fous nejdříve 0,12 a později s přibývajícím počtem ryb 0,14 mm. Háček Preston Natural N-10 vel 16 a 14. Dnes jsem použil pouze fluo pinkies, napichoval jsem vždy 3 kousky. Zakrmil jsem kolem 8-mé, ryba najela téměř hned, kaprům to chvilku trvalo, ale jak se dostali jednou na místo, tak začalo tóčo, nedali svou kůži zadarmo. Ve dvanáct jsem to, vyklepaný jako Startka, musel zabalit, už jsem fakt nemohl, v podstatě jsem se nezastavil.😉😉

MarNus - Profil | Út 15.9.2020 14:09:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >>
Na ryby chodím, sice míň míň než vloni touhle dobou, ale zatím to jde.
Problém spíš vidím v tom, že používám své osvědčené směsi ( Thatchers + Gold nebo Tiger Fish + Thatchers) + pořád se dá chytat na Krill, takže není co hlásit, násaďáků už jsem nafotil a poslal habakuk. 😜😋😉😁 Taky víc chytám s odkládačkou a na odhoz a tam se zas tolik trofejních ryb neloví. 😜😋 A taky mnohem více používám partikl a 2 nebo 4mm Fin Perfect feed peletky , jen mírně rozmočené, klidně celý pytlík na jedno sezení. Zakrmím tak půl kalíšku peletek + partiklu, pak už jen dosypavám nebo dostřeluji prakem, po trochách.
A navíc je poslední dobou tady na MRK-u divné klíma( myslím celý MRK, ne tuhle debatu), lidi jsou strašně startovací, člověk aby měl strach něco napsat nebo se ozvat, během chvilky by tě tu klidně zadupali do země. 😜😋 Takže raději sem tam něco přečtu, pokochám se fotkama a mlčím. 😉😁

MarNus - Profil | Po 6.7.2020 12:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také jsem dnes konečně vyrazil aspoň na chvilku s ropovodem. Minulý víkend mi po feederových závodech na Bečvě otekl loket a dostal jsem zánět ( 2x5 hodin na tom smahu na mě bylo asi moc), každý druhý den jsem musel do nemocnice odsát vodu a vymačkat ten hnus, co jsem tam měl, do toho nějaká ATB, takže na ryby jsem neměl moc náladu.
Posbíral jsem ve sklepě zbytky krmení ( nechtěl jsem brát celý pytel, nevěděl jsem, jak dlouho vydržím), nakonec volba padla na směs Krill a MVDE Turbo Origo 1:2, jelikož Krillu už jsem měl jen zbytek, vzal jsem krabičku červů, namočil jsem pár 4mm a 6mm expandersek.
Ryby najely velmi rychle po zakalíškování, začal jsem chytat na klasický háček a na něm 3 masňáci, záběr přišel skoro hned po vyručkování a usazení splávku, pěkný kapřík kolem 45cm. Pak se velikost začala zmenšovat, takže jsem zkusil dát nástrahu mimo háček. Použil jsem Banoffee expandersky a ryby se rázem zvětšily. Zachytal jsem si bohovsky, měl jsem topset s červeným (11) Hollo amortizérem, i ti drobnější kapříci ho dokázali pěkně vytáhnout. Poprvé jsem jako kmen použil 0,18 FC a fous byla 0,14 se starým dobrým PR39 vel.16.

vaereckoff - Profil | Ne 28.6.2020 21:11:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sonubaits Pellet O'S 14mm Krab.. Metrofka 16kg, díky čau :)

MarNus - Profil | Čt 24.10.2019 17:32:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnes na chvilku Bečva a feeder, do krmítka jsem dával tentokrát Supercrush Green, později říznutý Sensas dark feeder salee, obě verze fungovaly spolehlivě. Jen muselo být vše na háčku, jak jsem dal peletu mimo, přestalo to brát. Takže fous 60+ cm, háček Natural N-20 a na něj kuku-červ, zakrmoval jsem novou klecí od Prestonu, během lovu pak už jen Absolute Window Feeder Medium 30g, šlo to na hod, jen kapra jsem se nedočkal. :)))

dusan-feeder - Profil | St 14.11.2018 15:20:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Opätovne bodovala kombinácia krmiva a nástrahy ako včera zbytok na foto . Fotené mobilom ktorý dnes nezvládol slnko od východu. Záber okamžite po vypnutí a povolení brzdy hokejka a jazda nebola jediná za štyri hodinky.

dusan-feeder - Profil | Út 13.11.2018 12:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes na krátkej troj hodinovej vychádzke zas zabodovalo krmivko čoko pomaranč s neutrálne vyváženou russell wafters v príchuti indian spice, ktoré mi prinieslo kapríka s magickou dľžkou 77cm a chvostíkom ako kormidlo.

xDanielS - Profil | Čt 8.6.2017 19:26:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zachutnala mu peletka Sonubaits Oozing Cheese Garlic 🤔

kubah - Profil | St 24.5.2023 21:23:09

Willow >> prošel jsem si rok a půl zpět ... žádný kombinace xx značek tu nejsou ... pokud nebereš Sonu + Korn flakes ...

Bernouší osmo ....

Ty6ko - Profil | Út 2.5.2023 19:40:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ciffik >> promiň, ale velikost nezjistím, mám za to, že to byla desítka. Jsem to prí posledním stahování motnul do stromu a urvat. Měl jsem z bezprotihrotovýho háčku obavy,ale když to vydrželo 65 cm princezny včetně úžasných skoků nad vodu obavy zmizely...

Willow - Profil | So 1.1.2022 11:20:36

Všem ,kteří zůstali věrni našim značkám ,přeji v roce 2022 hodně zdraví a pohody a mnoho rybářských zážitků.
Snad nám pan distributor už konečně doveze kompletní sortiment Sonubaits.🤔

Ty6ko - Profil | Čt 20.5.2021 22:32:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneskaj na rece. Fucelo jak krava a ryby byly zalezly. V krmitku smeska f1 darka a normal a salmon. Pod hackem krill a pomeranc od konkurence. Sly jen nasadaci, byla to remiza.

Ty6ko - Profil | Ne 28.3.2021 13:50:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes a vcera dopoledne, pokazde na 3 hodky, sly krasne. Pod hackem ruzovy bandumky, f1 v krmelci. Nasadaci z lonska. 47 az 52. Byla jich hromada, plavou dal, u reky jak v lete...

Pindˇa - Profil | Út 16.3.2021 10:45:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rychle,nebo nezbude ☺

MarNus - Profil | Čt 31.12.2020 20:08:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hodně zdraví a pohody a pak taky trochu toho rybařského štěstíčka při lovu se Sonu v celém příštím roce.
Martin

dusan-feeder - Profil | Čt 5.11.2020 17:07:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takéto slabé branie násady nebolo u nás dlho a to na všetkých revíroch. Síce kapríky 30-42 berú o dušu, ale tie krajšie VIANOČNÉ 50-55 nechcú spolupracovať chytá sa pár kúskov za deň. Ani mne nešli tak ako po minulé roky, tak som namiešal moje obľúbené sonu čokoláda pomaranč dal väčšiu peletu z balenia Sonubaits Ian Russell wafters indian spice 15mm 8 háčik centurion medzera medzi nástrahou a háčikom 2cm čo kus eliminuje menšie kapríky a konečne tri dni po sebe bodujem. Treba počkať na poctivý záber alebo jazdu čo býva z dvoch tretín záberov. Chytané method feeder. Sú akurát VIANOČNÉ 50-55 cm.

Buffalo1969 - Profil | Út 15.9.2020 18:26:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >> já bych byl na rybách taky nonstop. Ale s časem je to čím dál horší. O víkendu byl takovej minisraz na privátce. Pánbůh zaplať aspoň za to.
Všichni co dali do krmelce jakýkoliv futro, tak utřeli. Já to chytal jenom na 90g olovo a 2 peletky SS.

Tony-123 - Profil | Ne 10.5.2020 18:10:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešek na řece,krmení Sonubaits SpiceMeat+Mm Sportcarp Mad.klobása 50:50%+ovesné vločky+2mm peletky.Šlapalo to moc pěkně.

Feederman@ - Profil | So 2.5.2020 22:40:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To by šlo :):)

MarNus - Profil | Ne 26.4.2020 16:25:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moje oblíbená směs F1 ( opět světlá, tmavá došla, musím přikůpit ) a Thatchers 2:1. Ropovod, stoják, vyzkoušel jsem vše, co mám na stole. Waftersky a sinkersky ani potah, největší úspěch měly doma předmočené Sonu Expandersky 4 a 6 mm, příchuť Banoffee ( 4mm, na malý háček, barva žlutá) a Krill & Squid + oranžové Lava Stones kvůli barvě, 6 mm. Dával jsem na vlas dva kousky, rybky hezky spolupracovaly. :D :D :D

Feederman@ - Profil | Ne 26.4.2020 15:34:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jsem krmil i chytal na SS a ryby to akceptovaly :D:D:D

Mautin - Profil | Pá 24.4.2020 19:59:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sázava, Sonubaits a super dvě hodinky u vody. Opět BAND'UMS 9 MM krill a opět paráda, zde pár šťastlivců :))

parys - Profil | Pá 24.4.2020 19:31:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Popka Sonu Krill Squid v akci dnes ráno na Laby 😋🎣

parys - Profil | So 11.4.2020 18:04:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jsem konečně dočkal 🎣.. sice velikostně menší ale lepší než nic 😁 nejlepší nástraha popka Sonu Krill Squid 👍..Pom/Čok a Indi/Spic jen malý cejni 😜

dusan-feeder - Profil | So 1.6.2019 12:38:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dneska konečne začala u nás sezóna na kaprových vodách. Kedže je víkend a na väčšine zväzoviek sa bivakovalo minimálne od včera, dokonca bola obložená bivakmi u nás aj 5ha voda kde som mal namierené. Našťastie za ňou je menší 1ha rybníček kde sa dalo o štvrtej ráno ešte posadiť. Mal som namiešané krmivko Sonu.B. čokoláda pomaranč ktoré na našej ešte studenej vode po daždivom týždni fungovalo zase excelentne záberov bolo požehnane kapríkov 45 - max 57/na foto/ pri dvadsiatom som prestal počítať. Naj nástraha mrakujúce 12mm boilies príchuť vanilka žlté wafters na ktorú už chodili kapríky cez 50. Hmla sa rozišla o deviatej a kapríci brali poslabšie tak som to o 10 ukončil, čím so spravil radosť všetkým okolo a konečne si mohli nahodiť kde podľa nich sú a som ich trafil Chytané na method feeder. Na tak malú vodičku maximálna spokojnosť

imajung - Profil | Út 23.4.2019 15:12:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, neco malo z AD :)

Nightmare Fish - Profil | Čt 7.9.2017 16:05:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

i tloušťům dneska chutnal spicy sausage, akorat fotky jsou na prd :(

Nightmare Fish - Profil | Čt 7.9.2017 15:42:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

od dneška jedině Spicy Sausage 8mm :)

Willow - Profil | Čt 28.12.2023 11:38:31

Vše nejlepší a hodně zdraví všem fanouškům i odpůrcům Sonubaits v roce 2024.
Ať berou.!
Milan

burget - Profil | Čt 5.10.2023 20:43:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

14kg dobrot pro šupinatý kamarády. Tu slevu jsem musel využít. Teď už je vybrat ten správný sáček na sobotu na řeku....

Ty6ko - Profil | So 19.8.2023 10:20:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Střílení do cen od Sonu beru jako místní folklór zde na mrku. Pokud si někdo neumí koupit na akci na drápku, která je minimálně dvakrát do roka, kdy vychází 2 kg pytel krmení okolo 240, ten si zaslouží kupovat ten stejnej pytel v Čechách skoro za 350. Já třeba zkoušel chytat Maďary a jako supr, ale jejich 800 gr pytlíky stojej takovej balík, že Sonu vypadá jako krmivo pro socky. Nebo míchaný přebalený pelety od promixu dle ročního období, chytaj úžasně, ale stejně to dopadne vždy tak , že na drápku v akci beru od Sonu deset pytlíků a Maďary odsouvám. Nerad utrácím za něco zbytečný prachy, ale dosud jsem nenašel nic , co by nahradilo F1 Dark nebo Spicy Meaty.

Willow - Profil | So 4.2.2023 18:01:27




Něco na absťák.

Ty6ko - Profil | So 7.1.2023 20:57:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tolot >> teďkaj zkouším scopex od sonu, dám do toho kousek tousťáku a perníku od vánoc prohaný skrz mix mašinku. Scopex moc nelepí, proto viz.výše...dneska na říční metod jen mini jelci, ale bylo jich vícero a užil jsem si to....

pawwuk - Profil | Út 15.3.2022 12:42:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

novinky 2022

cechura09 - Profil | St 29.9.2021 15:49:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow >> rybařina začíná mít svůj jazyk..... :))
Skoro jak brněnské hantec.

Dědek - Profil | So 17.7.2021 21:25:04

ROMIČEK >> my jsme odpírači, nás zavřou :-)

milošs - Profil | So 22.5.2021 18:15:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ve čtvrtek odpoledne Labe nahoře, peleta sonu robin red + plovka broskev těšíňák, seříznutá. 83 torpédo. Voda dokalená a mraky bordelu na vlasci, byl by toho za těch pár hodin kýbl. Trabucco Precision XT 120 gr., Ryobi applause 5000, 0,30 kmen růženka. Návazec fluo 15 lbs, háček krank 8. Pelety robin red i spicy sausage mi fungují všady. A ještě pěkný skalník...

Dědek - Profil | Út 22.12.2020 20:03:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Willow - >> Milane, líbí? :-))

cechura09 - Profil | Po 15.6.2020 13:19:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Základem mých mixů posledních 2 lovů se stal Sonu- SuperCarp Method Mix.
Jde o poměrně hrubou směs střední lepivosti neutrální barvy s výraznou vůní mleté syrové řepky.
ˇŘepka zůstává hodně dominantní i pokud se snažíte krmení něčím "vylepšit".....
Měl jsem na skrmení i pár zbytků, po smíchání to dopadlo takto......:))

cechura09 - Profil | Po 18.5.2020 11:16:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V sobotu Sonu Bloodworm fungoval způsobem, na který si začínám zvykat.
Pomalejší rozjezd, po hodině na krmeném místě pěkný ryby. Po sousedech nulovali....

MarNus - Profil | Po 18.5.2020 10:03:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

O víkendu jsem poprvé zkusil na řece Hemp&Hali od Sonu, vysledek více než uspokojivý. Parma sice nenajela, ale chytal jsem krásné ostroretky. Na waftersku a feeder šli tloušti, delička s kukučervem na háčku byla zcela v režii ostrých.
Krmení si vezme dost vody, prvních 10 minut vypadá, že je totálně přelité, po půl hoďce ideální konzistence. Doladil jsem pouze hrstí uvařeného konopí a 1/4 litrem zmrazených červů.
Zase mi nejdou z telefonu přidat fotky, doplním odpoledne. 😁😜

MarNus - Profil | St 6.5.2020 13:33:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevím, co se stalo s fotkama, takže ještě jednůc.

Feederman@ - Profil | Út 5.5.2020 21:59:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady taky skoro nikdo nepřispívá :D:D
Tak spice sausage dnes šlapalo fakt slušně, sice jenom pár ryb, ale to bylo dnes chytáno hrubším stylem, takže za mě v poho :)
Vyžraný i docela velký pupkáč mi sebral 14mm peletku SS v method krmítku s method mixem stejné příchuti + doplněno o nějaké ty předvlhčené peletky :)
A u klasiky jsem do košíku dával stejný method mix namíchaný s peletkami, které jsem prolil liquidem SS.
Boleni a Tloušti na to taky dobře reagovali, podařilo se jich několik.

MarNus - Profil | Ne 5.4.2020 17:00:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem ráno vyrážel na ryby, tak jsem se těšil, jaký báječný report o Banoffee vám dnes podám, ale ho.no ho.no, zlatá rybko!!! :)))))
Míchal jsem s F1 Dark( jak jinak) v poměru 1:2 ve prospěch Banoffee. 4mm peletky jsem jen zlehka zastříknul vodou a přidal jsem Haze, všechno jsem to nechal 25 minut odstát a krmení jsem protáhnul 2x přes síto. Samotné Banoffee krmení mi po otevření svou vůní velmi připomínalo Wonder Big Bream od Champion Feed, po smíchání s F1 už to nebylo tak ostré. Haze funguje perfektně a voní velmi příjemně po přezrálých banánech a karamelu, barví velmi rychle a z peletek se i postupně uvolňuje do vody, takže dělá žlutý oblak.
Začínal jsem s novou expanderkou na samodomo ostnu, pak jsem přešel na waftersku ( bano i washed out). Celé dopoledne jsem byl bez potahu, po obědě to začalo brát, ale to už jsem musel změnit háček. Dnes ty bestie chtěly jen červy, přímo na háček, jak jsem použil cokoliv jiného, tak záběry přestaly.
Takže abych to shrnul, Banoffee za mě ano, ale až do teplejší vody a já osobně ho budu mírně ředit. A bude super na velké cejny.
Ať vám koušou.

MarNus - Profil | Po 9.3.2020 17:20:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Do krmení Banoffee jdu na 100%, nějakou tu Fluo waftersku vezmu taky i když si myslím, že současné Krill a Banoffee jsou fluo až dost.:)))
Dnes mi k úspěchu úplně stačila moje oblíbená směs F1 Dark a Maggot Fishmeal 1:1. Přidal jsem něco zmražených červů z domácích zásob a protože jsem si nestihnul včera připravit Expandersky, tak jsem na háček dával červy živé. První dvě hodiny jsem lovil směs cejnů, skaláků, ouklejí, plotic a perlínů, pak se to celé zlomilo a najeli kapři. Pár se jich na břeh podívalo. :))
Ať vám koušou.

MarNus - Profil | Ne 12.1.2020 16:33:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letos první návštěva u vody, vydržel jsem necelé 4 hoďky, pak už mi byla kosa. 😋
Do krmelce směs F1 Dark a Thatchers 2:1, jako partikl 2mm pelety a zmrazení červi. Na žížaly jediný záběr, na červy ani ťuk, tak jsem to rozjel na domácí sýrovo-česnekové těsto, pak se to konečně začalo vyvíjet zajímavě. 😉

Hoolis - Profil | Čt 3.10.2019 21:34:31

Feederman@ >> u mě včera také 👍 a CHG také 😉

milans14 - Profil | Po 30.9.2019 17:16:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco přišlo....Teď už jen prijít na to, kdy a co namíchat ☺

Hoolis - Profil | St 24.7.2019 17:59:26

marw_84 >> já jsem byl zase vyhozený z privátní diskuze, tak už ani nesleduji tuto. Jediné co jsem asi podělal bylo, že jsem nebyl natolik aktivní jak je žádáno a občas jsem postnul k používanému Sonu krmení občasnou wafterku od Bait-tech místo povětšinou používané O's peletce... To máš jedno.... Tady je výsledek zbytků Supercrush green se Spajskou. Tímto mixem jsem zátkoval levné Decathlon pelety. Zdar!!

cechura09 - Profil | Út 9.4.2019 11:59:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Method ještě není úplně ono ale konečně jsem se dnes dostal k vyzkoušení nových placatých peletek od Sonu. Výrazná rybina řekl bych silnější jak čerstvé coppensky, na kterou dobře reagovali jak cejni, tak kapři. Na záběr se moc dlouho nečekalo. Chytali jsme na ně s kamarádem nakonec oba. Trvanlivost pod háčkem velmi dobrá, intenzivní rybí vůně i po dlouhých minutách ve vodě.
Balení stačí pro 2-3 rybáře na celou sezonu, tím je jejich cena skoro směšná.
Jediná věc - nemají díru, musíte vrtat. 1 nebo 2 pod háčkem a jezdí to..... Doporučuji vyzkoušet.
Jen sám nevím, kterou z velíkostí jsem v zimě objednával.... pokud budu dokupovat, určitě obě.
https://www.anglingdirect.co.uk/sonubaits-elliptica​l-pellets

cechura09 - Profil | St 27.3.2019 9:43:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

O víkendu jsem se poprvé dostal k nastražení nových Sonu nástrah - Oily floaters.
Velikostí něco jako menší foukačka, měkká, vláčná s velmi dobrou výdrží pod háčkem.
Ani po desítkách minut ležení ve vodě nenese známky rozmočení a zachovává si mírnou vznášecí schopnost, s háčkem tvoží neutrálně vybalancovanou nástrahu, kdy nástraha je jen mírně nade dnem, háček leží na dně., udržuje si svoji původní velikost
Po celou dobu z nástrahy unikaly velmi drobné stopy oleje i v ledové vodě revíru krátce po rozmrznutí.
Záběrů jsem měl celkově poskromnu, ryby dávaly přednost pidinástrahám, přesto jsem za necelou hodinu na Sonu 2 záběry udělal.
Jsem přesvědčen že čas Oily floaters s oteplující se vodou ještě přijde.
https://www.anglingdirect.co.uk/sonu-oily-floaters-​46593

dusan-feeder - Profil | St 19.9.2018 20:09:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte, tak som dnes zase skúsil krmivo SB čokoláda pomaranč, nejaké zbytky BT na mäsovom základe a namočené peletky coppens 2-3mm a jednoznačne išla čokoláda pomaranč zábery na hod nič extra 40-53 cm kapríky ale od rána 6:30 do 16:00 som sa nezastavil okrem dvoch povolení samá hokejka a brzda. Podľa mňa je základ dobre namiešať toto krmivo, ja si ho miešam večer pred lovom a treba pridať niečo na zvýšenie lepivosti je dosť hrubé obsahuje drvené peletky a fluo peletky, ja pridávam na 600 g mierka odmerka vedierko z bryndze 4 kopcom plné polievkové lyžice kukuričného lepidla a 4 lyžice hladkej múky a 3 - 3,5 dcl vody krmivo ostane ako blato po hodinke a premiešaní včera som ani nepreosial bolo na jednotku držalo pekne v MF krmítku aj sa pekne rozpúšťalo. Krmivo vidno vo vedierku na priložených foto. Nástrahy klasika pelety sonubaits pellets O's 14 mm Crab a Spicy sausage, bodovala aj popka čokolada pomaranč,dovážená plastickým olovom hneď pod háčikom na dlhšom nadväzci 10cm bez zaťaženia mi nefunguje má veľký vztlak. Dobre išli aj boilies od Starbaitsu NFS 14mm a v broskyňa mango aj dve 14 pod sebou.

rodger - Profil | So 4.8.2018 15:04:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jsem se odhodlal na krátkou tří hodinovou vycházku na slepé rameno Moravy o kterém vím víc jak 30 let, ale nikdy jsem tam nerybařil. Vzhledem k (ne)dostupnosti revíru jsem musel zredukovat vybavení na minimum, protože dlouho se musí jít pěšky.

Návnada: Match Method Mix Dark, nástraha: Band’ Um Strawberry, Pineapple, Krill.

První záběr a zároveň nečekaná jízda nastala asi po 10 - 15 minutách, ale trvala jen pár vteřin. Ta ponorka mi nedala šanci a přetrhla kmenový vlasec. A to jsem si šel užít čudlaření, alespoň jsem si představoval, že to tak bude. Čekal jsem línky, karasy, perlíny. Proto jsem si vzal vše najemno: prut Preston Monster Feeder Medium-Light, kmen 0,20, návazec 0,17. Ale šli jen kapři. A to jsem jim nabízel i method žížalu 😉 Nejvíc však chutnaly (kupodivu) Strawberrky.

dusan-feeder - Profil | Pá 17.11.2017 12:09:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera skúška krmiva Cheesy carlic + nástraha O's 8 mm cheesy carlic a Mini Oozing cheesy carlic dopadla lepšie O's 8 mm peletka - chladnejšia voda ako minule vtedy viedla Mini Oozing. Peletky 2mm coppens dozdobené lávou spicy sausage tiež slušne chytali s umelou mini kukuričkou. Fungovalo aj krmivo Timár feeder guru v príchuti čokoláda+pomaranč - ,,pocukrované´´ Sonubaits Lava Rocks v zelenej farbe ponúknuté na skúšku od spolu chytajúceho člena mrku Jozef K. Záberov bolo na túto dobu prekvapivo dosť, pekný slnečný deň a aj úlovky sa podarili.

Nightmare Fish - Profil | Čt 5.10.2017 17:54:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> OK, taak teda jinak..Přijdu k řece, otevřu pytlík 1 kg Spicy Sausage a polovinu nastřílím prakem na lovné místo, další polovinu pytlíku potom přistřeluju po dobu lovu v závislosti na záběrech. Při každém náhozu je pk ješte dávám do pva..Pod háček dávám vždy dvě 8mm pelety SS. Za jeden lov zkrmím 1,5kg 6mm peletek a jedny chytací...Rozdíl je že se nesnažím chytat kapry, ale parmy a tlouště a ty tyhle pelety milujou..Chodím k vodě s tím, čemu věřím nejvíc a ne s tím co je levné!!! Když něčemu věřím, používám to a pak na to chytnu svůj nový osobák, je logické že to je pro mě top...U kaprů je mi buřt jestli tam pošlu decathlon nebo nikla, ale u parem prostě věřím nejvíc SONUBAITSU!!!

Willow - Profil | Čt 17.8.2017 14:53:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já založil tuto diskusi proto,aby se trochu sofistikovaněji porovnávala určitá data,tedy:
Stoják
Řeka
Teplota vzduchu,teplota(přibližná)vody
Druh krmení,peletek v krmítku a pouze Sonubaits!!!!!
Druh peletek,kuliček na,pod háčkem a pouze Sonubaits,Cralusso,Korum.!!!
A to vše proto,aby jsme mohli porovnávat po nějakém čase,třeba po roce,dvou to jak se co osvědčilo,jak fungují určité produkty,za jakých teplot nebo spíše v jakém ročním období a udělat z toho takový přehled napříč republikou.
Děkuji za pochopení.;-)

Eruve - Profil | Pá 29.9.2023 10:05:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Muselo se to využít 😀

Willow - Profil | So 2.9.2023 15:25:06

Aby se někdo nebál, že nechodím na ryby...
Včera s nejmladší dcerou a inveromentálně,tzn. vlak+autobus a zpět. Nevím, jestli jsme zachránili Evropu,ale byl to mazec. Jediná útěcha byla ,že dcera nepotřebovala celý den mobil a jako jediný rybář ze 40ti!!!!Jsem docela fajn zachytal.Jeden lysec 50 musel jet s námi domů!!!
Sonubaits Thc,Rr 6mm ,tam mám problém, nechtějí gumovatět!!
Pod háčkem Oz 14 Ss,pak česnek, ananas Cralusso, vše na Ronie rig a moje vázání. Na normál bych si ani neškrtl.Zakrmeno 40 mini Spomb cca.15 m od břehu!!!!!Dekáč pelety kuku + Cc more HChC.
Jinak jsem na 800m břehu suverénně porazil vše, i kapraře od středy i s jejich zákrmem. TA NENÁVIST BYLA SLYŠET..prostě, čučkaři.😁😁
Dobrý to bylo.Ale strhaný jak starý vůl ✌️

kubah - Profil | Po 22.5.2023 19:00:10

Willow >> ještě nedávno by ses za jinou značku tady pobláznil a dával kartu za kartou... pěkně, moc pěkně

Willow - Profil | So 4.2.2023 18:03:57



Jinak je to bývalý kolega z Mrku.
Nighmare fish.😎

pectak - Profil | So 7.1.2023 21:34:06

Tolot >> Ten Dutch Master vynechej na method, není to moc ostré krmení a radši bych volil něco výraznějšího. Obecně ty method mixy lepí méně, dá se s tím ale pohrát - Banoffee je i na sušenkové bázi a dá dovlčit tak, aby lepilo víc. Poměrně slušně lepí třeba světlý Match Method mix, ale opět až potom, co do něj přidáš víc vody. Nejlíp to ale zlepšíš tím, že přidáš nějaké lepivější peletky (třeba v poměru 1:1) a nebo použiješ nějakou lepivější složku (třeba PV1- lepidlo na krmení, ale toho stačí málo, třeba 5%).

RomanS - Profil | Ne 30.1.2022 11:38:53

fheavy >> čau, hele já normálně nechám nad trnem trošku delší podvaz, na ten přes hrot navlíknu 3 červy a zarazím je wafterskou. Ten trn je propíchne líp jak jehla :D

fheavy - Profil | Ne 3.10.2021 19:48:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Buffalo1969 >> red halibut 6mm+F1 dark ,pod háček 14mm redka coppens výsledek docela ok☝😁😁

Ty6ko - Profil | So 29.5.2021 22:59:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jo dal jsem na radu a dal sm a pod hacek waftersky a sly nasadaci jak o zivot. Dva rozdilne staveny jsem blejsknul, za dva roky budou pekni 😁

cechura09 - Profil | Ne 16.5.2021 16:59:13

burget >> Ryby jsou ve tření, většina ryb už jikry ochutnala tak vem něco na bázi rybích mouček. U mě je stálicí F1 kterou míchám podle chutí s Bloodwormem nebo krillem, pokus se nebojíš utratit kačku navíc, nejsou špatný do toho přidat i pelety stejné chuti.
Pokud jsi na sladký krmčo, zkus Banoffe, i to je mísitelný s F1.
Měl jsem od Sonu i řepkový, pokud ale u nás řepka 15 korun, je to za tu cenu skoro nesmysl.
Pokud jsem v létě měl chuť na něco s míň rybinou, fungoval mi Sonu tygří ořech bohatě zadotovaný mixovaným arašidem z Teska a kukulupínky z jakýhokoli marketu.
Pokud je cílovou rybou kapr, rád přidávam pelety s rybinou, boilie drť a nesmí chybět bonduelka.
Souďě podle protažených čumáků po sousedech mi to asi funguje....:)

Ty6ko - Profil | Čt 15.4.2021 23:00:05

V kamenym obchudku beru sonu taky na hacku, jak uvedl predrecnik. Jsou velice dobre zasobeni. Nemam ten obchod ale vlastne vubec rad, clovek tam jde s pajskou pro obratliky a pak odchazi s narvanym baglem krmeni, je rad ze na karte ma neomezenej vyber a navic ma v kazdy ruce igelitky kramu, ktery vubec nepotreboval, ale v tu chvili velice chtel 😁👍

FRANK71 - Profil | Ne 28.3.2021 18:42:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden kapřík na toto.

Willow - Profil | Po 15.3.2021 10:53:43

Něco přišlo...

MarNus - Profil | Út 27.10.2020 13:50:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slíbil jsem, že poreferuji o Dutch Master Silver. Tentokrát bez fotek, ale snad to někomu pomůže i tak.
Krmení je jemně mleté, pouze z rostlinných složek, takže žádná rybina. Velmi výrazně voní po "cucavém pendreku", takže koriandr a lékořice, ale rozhodně mi to nepřišlo umělé. Směs jsem vlhčil stejně, jako jsem zvyklý u Sonu, tedy 2 díly krmení na 1 díl vody a nechal jsem odstát +- 20 minut. Testoval jsem krmení čisté i s příměsí malého množství 2mm peletek a nějakého zbytku krmení z Dekáče, obojí fungovalo přesvědčivě, nezaznanenal jsem rozdíly.
Chytal jsem na 20g mini window krmitko, bez zakrmování, na háček červíky, Junior zkoušel hybrid method od Guru a na háčku kousek rousňáka. Obojí fungovalo parádně, ryby chodily jedna za druhou, jen s tím rozdílem, že syn chytal s rousňákem kapříky a já s červama cejny a plotice.
Z krmítka se směs uvolňuje hezky, dobře se z ní dělají koule a i partikl pěkně slepí, takže za mě další favorit k F1 Dark. Příště zkusim směs těchto dvou. Až skončí hájení. 😜😬

MarNus - Profil | Čt 8.10.2020 10:33:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nastal čas na nákup toho správného futra!! 😁😋

MarNus - Profil | So 19.9.2020 4:18:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

O tmavé F1 jsem tu psal už mnohokrát, je to jeden z nejlepších základů na směsi, co znám ( i když si myslím, že změnili recepturu, dříve to vonělo jinak, více po sladké smetaně).
Zkuste smíchat F1 Dark a Thatchers ( funguje celoročně) nebo F1 Dark a Supercrush Maggot Fishmeal + utopení nebo zmrazení červi ( konec podzimu - zima - jaro, funguje celoročně, ale v chladnější vodě exceluje) a budete velmi mile překvapeni.

cechura09 - Profil | Ne 28.6.2020 16:05:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nebylo by úplně fér, vynechat po včerejší zkoušce Tygra tohle vlákno....
Krmení z tygřího ořechu jsem zkoušel poprvé. Protože mám v letních měsících raději hrubší směsi, chvíli jsem přemýšlel s čím ho spojit aniž bych příliš ovlivnil vlastnosti originální směsi, jen ji vhodně doplnil.
Protože měla stát moje směs proti směsi kamaráda a výborného feedraře co vsadil na řádnou porci rybiny, moje snaha byla ji komponenty na masových a rybích moučkách moc nedotovat a preferovat víc rostlinné složky. Před finální přípravou padá volba na osvědčené, Bonduelka 80% pomixovat, 20% celá, kukulupínky, miska vloček a pelety CC Moore CSL.
Ačkoli Sonu v krmení uvádí i rybí moučky, nesnažím se jich ve své směsi jejich podíl zvyšovat.
Vločky s kukulupínky jdou na 20minut namočit do mixované kukuřičky, namáčím CSL pelety.
Po půlhodině jde celá směs smíchat, kupodivu není třeba ani moc velký přídavek vody na upravení lepivosti.
Přesto že jedeme na ryby až ráno, počítám trochu s rychlejším rozkvašením Bonduelky a nechávám krmení přes noc stát v kuchyni na podlaze, mírné rozkvašení je v mém záměru žádoucí.
Ráno po příjezdu k vodě je směs perfektní, lepivost i struktura, ve formičkách drží svěle.....
Výsledek - V porovnání s rybí směsí z Sonu F1 a pelet, kterou jsme doposud považovali za jednu z nejlepších drží krok, množství záběrů, úlovků i jejich velikost je srovnatelné, přináší skvělý lov.
Jelikož trávíme u vody téměř půl dne, ryby jsou při chuti, je třeba přistřelovat, spotřeba byla za 8 hodin lovu 4 litry.... bylo to 8 hodin skvělého rybaření, dopoledne snů.
Jako vhodné další možné komponenty to mixu postaveném na Tygřím ořechu mohou podle mého tvořit i mleté či drcené buráky, některé ze sladkých peletek....
Testováno pod Pálavou.

Feederman@ - Profil | St 20.5.2020 17:50:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec Sonumani :D :D
Dnes mi došlo nějaké to krmčo, abych fakt už nevěděl na co chytat :)
Převážně samé novinky, takže po vyzkoušení u vody určitě přidám nějaké ty postřehy.

Feederman@ - Profil | Ne 17.5.2020 17:48:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco málo z dneška.
Waftersky i SS peletky mi pochytaly docela dost ryb :)

Feederman@ - Profil | Po 4.5.2020 18:59:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ty waftersky mi docela šlapou :) :)

Feederman@ - Profil | Pá 1.5.2020 20:35:42

Dnešní MF na řece s příchutí čokoláda + pomeranč k mému překvapení přechytal Spice Sausage v košíku...