Daiwa Basia 45 SLD QD - nefunkční brzda

Dobrý den,

Vlastním navijáky DAIWA 45 SLD QD asi rok a půl a nyní v zimě byly na seřízení v Daiwa. Po servise absolvovaly 3 víkendy u vody. Nyní se mi u vody stalo, bohužel na obou, že brzda přestala fungovat. Buď se sekala a nebo co bylo častější, že buď byla brzda totálně utažená nebo naopak totálně volná, takže s tím zdolávat větší rybu, bylo úplně nepředstavitelné. Někdy to šlo na jeden cvak, někdy jsem musel asi pětkrát utáhnout a pětkrát povolit, aby se rozchodila, no zkrátka naprosto nepoužitelné a musím uznat, že mě to docela hodně zklamalo, při té cenovce. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale všude bylo jen Shimano a výměna za carbontexové podložky, ale o Daiwa nic. Tak nevím, jestli jsem měl jen smůlu na vadné kusy, nebo nevím. Nemá prosím někdo obdobnou zkušenost, nebo nemohl by mi někdo poradit?

Děkuji vám
Autor diskuse: Wyatt - Profil , 15.4.2024 kaprařina - náčiní, doplňky

Greysmen - Profil | Út 16.4.2024 8:37:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Wyatt - >> Daiwa QD je kompozitní lamela/ lamely a to myslím spečenina z karbonu a jiných matetiálů, jen jinak zpracovaných, než se používá náhrada filcových lamel Karbontexem. Samo o sobě by měla brzda fungovat jako unášecí respektive třecí lamela, definovat lze tření jako brzdové a nebo přenášení točivého momentu. Když chceš plynulé tak je to dobré máznout olejem když chceš brutus může být i na sucho pak ale vzniká karbonový prach a v třecích plocháh funguje jako abrazivo.
Abych to zkrátil povol tři šrouky na kroužku kolem cívky vyndej třeci lamelu očistiji ji a kapni na ní olej a vrať uvidíš jak se budou chovat stejně. POZOR ať lamelu nezlomíš je častečně pružná ale jen do určité hranice

$ - Profil | St 17.4.2024 9:19:44

Wyatt >> zkusím ještě jednou, odstranili, vyřešili ti to házení uvnitř? Možná jsem se předtím vyjádřil nedostatečně

Wyatt - Profil | Po 15.4.2024 19:56:00

vydra Lucky >> to ne, já si vážím tvého názoru, děkuji. Do servisu jsem je dal, že se mi zdálo, že to v obou trošku hází, při stahování těžších olov (120 g), byly v záruce, tak jsem to řešil touto cestou. Upřímně na Power Aero jsem si měnil carbotexy a cvrček, ale to je vše. Obdivuji lidi, co to zvládají po své ose, ale já bych si netroufnul na rozebrání, mazání, čištění. Zkrátka proto to svěřím někomu, kdo s tím má zkušenosti.

vydra Lucky - Profil | Po 15.4.2024 19:50:37

Asi budu za kvetulanta, ale jak někdo napíše, že jsou navijáky po servisu, dělá se mi husí kůže. Rozebrat, byť částečně, vyčistit, namazat zvládám sám a své kolovrátky za dost korunek nesvěřuji nikomu. Není servis jako servis, jistě, ale pochybuji, že ve většině udělají víc, a že udělají vůbec něco. A co se seřizuje ??? Prostě nemám prověřeného servisáka, i když asi budou, ale nevěřím.