Ohře, úlovky, nástraha

Tak co si myslíte o Ohři ? Máte nějaké úlovky ? Na co jste chytli ?
Autor diskuse: repka - Profil , 25.2.2015 kaprařina - nástrahy, návnady
197 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nrarach - Profil | Ne 24.5.2020 20:23:53

Ohře nad Kláštercem a nějaké parmy....

NLucek - Profil | St 4.1.2023 7:14:55

Pár ryb z Ohře, co mi v loňské sezóně 2022 udělaly radost.
Petrův zdar! ✌️

Nkrusnohorec - Profil | Čt 2.11.2023 7:51:40

čolkař,zloch >> Věřím, ale já jsem byl na chatě od 4.4., tedy 7 měsíců. Jsem již starší a když
jsem dokázal sebou praštit v létě na mokré cestě k vodě( následky po pádu v rameni cítím ještě teď), tak teď je
riziko daleko větší. Krom toho už je brzo tma a mám také ženu, která už chtěla také do města. Máme to tak ( a všem bych to přál) že v zimě jsme ve městě s procházkami po rovných chodnících a pak na chatě, kde rybařím a se ženou pěstujeme, což se také letos mimořádně vydařilo. Ty ryby už mi letos stačily. (106 ks ryb nad 40 cm.)
Ryb bylo sice méně než loni ( kaprů o 35 ks, žádní jeseni), zato ostroretek bylo přes 50 ks a dost bylo ryb i do 40 cm. Měl jsem např. radost z 13 ks lína. Vše je zpět ve vodě a bude to tam čekat do jara.Alespoň doufám. Tak na jaře všem ahoj.

Nkrusnohorec - Profil | Út 31.10.2023 9:48:03

Ahoj, takže po 14 ti dnech opět zdravím. Včera jsem byl letos u vody naposledy, pobyt na chatě je nyní už jenom o topení a blátě. Všude kam šlápnete 3- 4 x je hned mazlavé a chodit jenom po chodnících se nedá. Tak jsme se rozhodli, že pro letošek končíme a stěhujeme se do města. Ryby berou tak jednou za 4 až pět dnů a je to vše pak o štěstí. Já jsem ho měl za posledních 14 dnů 4 x, ( 2 x kapr-viz. fota, 1 x parma 55 cm a j.tloušť -49 cm.) Jinak se špičky prutů ani nehnou. Ryby mi ale udělaly velkou radost -zvláště ten poslední " řádkáč"( 77 cm). Byl jsem se znovu podívat na mostě v Doksanech a ostroretky tam dál stojí. Občas se na hladině objeví žabinec, což nasvědčuje tomu, že do řeky z rybníků a ramen stále něco přitéká a ryby mají stále co žrát.
No pro dnešek už to psaní asi stačí, tak se mějte.

NNemi86 - Profil | Ne 6.8.2023 22:19:03

Dnešní Jelci na plavačku

NNemi86 - Profil | Pá 25.8.2023 22:13:51

Dneska parádní ostroretka moc mě potěšila,po té hromadě drobotiny lepší ryba.
Měla 48cm krásná bojovnice

Nrarach - Profil | Út 11.7.2023 17:06:05

Jágrovo 68 o den později....zvláštní pstruhová sezona bez pstruhů pokračuje....

Nrarach - Profil | Po 1.5.2023 6:59:57

První letošní na mouchu a hned 60....

Nkrusnohorec - Profil | Út 11.10.2022 9:50:36

Takže po 14 ti dnech opět jsem na nettu a informuji. Rybařina nic moc, větším rybám se brát nechce, nebo jsou jinde než chytám. Za 14 dní dva kapři 57, ale z toho jeden zaseklý pod prsní ploutví, kdy zřejmě při průjezd zatáhl za vlasec, prudčeji ohnul špičku feederu, a já sekl, ale nikoliv do tlamky. Jinak k fotu štiky. Nejsem specialista na dravce, ale ta štika si o chycení doslova řekla. Prakticky kdykoliv jsem "zapřáhl" menší padoustev a přitahoval ke břehu, tak po ní ta štika skočila. Stalo se mi to tak 7x.Byl jsem z toho dost nešťastný, bylo mi těch padoustviček líto. Prakticky vždy, po té co je štika pokousané pustila a já je vracel do vody, tak následoval nový útok a ...... Až v sobotu se mi na háček č.10 s červem chytil hrouzek, štika opět vystartovala, ale tentokrát minula. Hrouzka jsem na rozdíl od padouství mohl použít jako nástrahu. Povodil jsem ho asi metr od břehu, přišel rychlý výpad na a foto dokazuje jak štika dopadla. Ta na rozdíl od ostatních ryb, které pouštím, do vody zpět nešla. Mějte se fajn.

NLucek - Profil | Ne 3.7.2022 14:44:05

Dopolední říční královna.. Jsou nádherný, jsou bojovný a díky celoročnímu hájení tu snad budou i nadále.. Děkuju Ohře ❤ 🍀 🤘

Nkrusnohorec - Profil | Út 3.11.2020 10:01:36

Dobrý den, po 14 ti dnech rybařiny-ne rybařiny, jsem se v sobotu dočkal po prakticky dvou měsících nádherného,
61 cm dlouhého, vypaseného a nádherně zbarveného kapra.

Nrarach - Profil | Po 2.10.2023 11:18:03

Září ve znamení parem, chyceno docela dost kousků od cca. 25 cm do 60+....jsem potěšen, krásné čisté bojovné ryby, snad to tady vydrží.

Nkrusnohorec - Profil | Út 13.9.2022 9:53:56

Ahoj, vím že to momentálně na Ohři stojí za ....... nic. Voda je průzračná do 1,5 m, rostlinné ostrůvky již neexistují, ryby jsou ukryté nevím kde. Včera jsme projeli na loďce usek od železničního mostu v Bohušovicích až asi 2km nad Brňany a jediné co jsme viděli, byla hejnka miniokounků těsně u břehu. Přes tu bídu mě ale potěšil v sobotu nádherný záběr, po kterém prut málem skončil ve vodě. Zrovna drobně pršelo, ale během zdolávání se drobný deštík změnil v přívalový liják. Takže jsem to měl s pořádnou sprchou, Sotva byl kapr v podběráku, pršet přestalo, manželka rybu vyfotila a já jí pustil zpět. I přes to promočení nádherný zážitek.
Mějte se fajn

Nkerek - Profil | Ne 12.6.2022 20:18:59

Ahoj, po delší době jsem vyrazil na dvě hoďky na řeku. Cíl byl plotice a cejni. No tenhle krasavec mi překazil plán už na druhej nához. A jsem moc rád, novej osobní rekord ze svazovky a z naší krásný Ohře😊😍 73cm na feeder, nástraha 3x červ a boj to byl fakt tuhej😀

Bohužel jsem byl sám a nemám lepší fotku a podmínky byly taky příšerný, šel zpět do vody.

Nvenybit - Profil | Út 3.3.2015 13:54:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro ty co mě píší kde chytám a , že v Ohři tam u nich nic není. Stáhněte si aplikaci google earth, je to satelit najedte si s ním na usek řeky kam chodíte. Uvidíte na něm světlou a tmavou vodu. To jsou mělčiny a hloubky , ty se samozřejmě každý rok trochu mění ,ale useky kde jsou převážně mělčiny a kde hloubky ty zůstávají stejné.
Proč to píšu ? Ono nevěřím ,že tam u vás ryby nejsou a tady ano. Podle mě je prostě jen neumíte najít a chytit. Když se na Ohře podíváte ,všude protéká kilometry polí a lesů. Na tato místa se často dostanete jen několika kilometrovým pochodem a nebo lodí.
Ryby jsou zde velmi plaché, Ohře má v létě málo vody a je čistá. Takže nečekejte že přijedete na člunu a budete tahat rybu za rybou. Tak to nefunguje. Ohře je težká voda.
Je potřeba si najít nějaké pěkné místo ,a věnovat pár dní krmení toho místa. Člun nechat uvázanej dál nebo ho vyndat na břeh, a chytat ze břehu v předem prokrmeném zámolu za stromem (často je potřeba i lano a kotva ,předem si to místo vyčistit od větví) nepočítejte s tím ,že když najdete místo kde se ryby zdržujou , že bude chytatelné! Většinou je tam tolik větví ,že to po pár utržení zabalíte.Ale to neznamená ,že tam ryby nejsou , právě naopak.
Chytat uspěšně na Ohři je uplně o něčem jiném než labe a podobně, kde jediná překážka jsou kameny z regulace a na to stačí mít správná olova.
Na Ohři nejsou místa! Nebo jsou ale na těch se pořádné ryby nedočkáte.
Když chcete pořádnou rybu ,pak to znamená si nějaké pěkné místo udělat (ne vykácet tam paseku) ale bez kotvy a předem vytahání větviček na lovném místě se neobejdete. Ohře je mělké a dno je doslova všude poseté miliony vetviček zabodaných do bahna .
Tam kde nejsou ,to je blízko měst atp. to není náš cíl , tam totiž nejsou ani velké ryby.
Náš cíl jsou odlehlé nechytané nepřístupné místo hluboko v polích a lesech.
Doporučuji kolmý břeh ,který jde hned u kraje do 2-3 metrů,jsou tam spousty takových tůní vymletých za padlým stromem ,jsou plné větviček které je potřeba vytahat potom zakrmit týden, kvašenou kukuřicí .A pak už jen trpělivost ,dobré počasí ideálně po velké bouřce kdy je voda uplně hnědá a garantuju vám že potkáte rybu, která vám ten prut zlomí. :)
Na takovém místě nikomu nevadí ,když si na strom dáte kus pletiva a do něj pár kilo kuřecích koster z řeznictví,nebo starou slepici kdo má doma.
Za pár dní se vylíhnou červy a týden budou propadávat tím pletivem do vody .
Když tam přídete potichu s plavačkou a červama ,bude stát pod tím krmítkem hejno tlouštů i přes 50cm a dole pod nima na dně budou kapři parmy všechno. Je to super věc ,stačí jednou týdně přihodit slepici a stáhnete si ryby z kilometrového useku. :)
A když si kousek bokem dáte bolonku na štiky s rybyčkou jen tak na vysáka , tak oni ty štiky příjdou za těma rybyčkama co se tam živěj červama a jsou na takových místech velké štiky to mě věřte.
No zkrátka je to jen o tom ,že někde u Ohře za městem nebo pod jezem nad jezem ,kam chodí mraky lidí a kde není dostatek přirozených ukrytů. Tam ryby nevydržej, hlavně ty velké to všechny spláchne při povodních na jaře do míst v polích ,kde jsou padlé stromy a bordel .Protože tam jsou hluboké tůně ,kde se ty ryby udržej .
Nejlépe berou v noci nebo brzo ráno ,po bouřce no tak jako všude jinde.
Rozhodně si tam nebudete sedět jak králové na pláži, to o čem mluvím zahrnuje vysekání kopřiv vetších než vy ,spoustu komárů klíštat ,vysokej nepohodlnej břeh .A to je ten důvod proč já na Ohři nachytám a vy ne.

Nkrusnohorec - Profil | So 8.4.2023 15:09:36

Ahoj všem a hezké Velikonoce.
Tak už jsem od středy konečně na chatě a včera jsem usedl poprvé na zkoušku k vodě. Oproti svým zvyklostem jsem si vzal jenom jeden menší podběrák a málem se mi to vymstilo. Než jsem si stačil po prvním náhozu připravit druhý prut, přišel mi na rohlík krásný kapr, kterého jsem dostal do podběráku až na šestý pokus a byl to zázrak že mi neutekl. Včera to bylo vše. " Namlsán jsem šek k vodě dnes hned ráno a na červenou peletu se mi pověsil ten krásný tloušť. No začátek z říše snů. Přeji všem to samé.

NStehno24 - Profil | Pá 23.8.2019 17:53:49

Taky se pochlubím, dneska se povedla pěkná parma 77cm na vláčku.

NHeršvec - Profil | Po 12.8.2019 18:05:19

Tak se musím trochu pochlubit úlovkama za poslední měsíc. Ohře je velice štědrá.

Nkrusnohorec - Profil | Pá 19.4.2024 11:52:31

Ahoj všem,
sleduji, že příspěvky k Ohři jsou jaksi " mrtvé" a tak činím pokus to nějak oživit. Tak k mému poslednímu příspěvku. Ta zvýšená voda byla na řece pod Nechranicemi prakticky celé tři měsíce. Takže počítejte s tím, že břehy jsou dost zanesené, pár stromů popadaných a hlavně se i částečně změnil místy profil dna. Tam kde chytám jsem zjistil, že hloubka se změnila díky nánosu nejméně o půl metru.
Teď něco k rybařině. Na chatu jsme se letos vrátili 3.4.2024 a po prve jsem nahodil o dva dny později. Přišla mi plotice a jinak nic. Druhý den to pak začalo tak, jak nikdy před tím. Zkrátím to, do 16.4. Jsem chytil celkem 26 kaprů, tři cejny( 48, 46 a 61 cm) a jednoho tlouště 44 cm. Pokud se týká kaprů, tak je pravdou, že většina jich byla do 50 cm( o tom, že by se tam něco nasazovalo nikdo z místních nic neví o čemž svědčí i to, že prakticky nikdo ani nechytá). Chytil jsem ale i tři kapry šedesátky a jednoho pře 70 cm( viz fota). Po změně počasí přišla totální změna- od pondělí do středy doslova ani ťuk. Až včera ráno pěkná plotice a večer pak krásný kapr 653 cm - 5 kg. ( viz foto). Takže celkem na úvod mám 31 ryb nad 40 cm a pár menších. Zkrátka paráda. Doufám, že až k Ohři dorazíte, že se Vám povede stejně. Všechny ryby jsem chytil na feeder a putovyly zpátky do vody. Mějte se fajn.

Nnumen - Profil | Ne 6.8.2023 12:17:33

Jeden krasavec

Nrarach - Profil | Út 11.7.2023 17:04:12

Satanská 66....vody málo, rybáři žádní....

Nrarach - Profil | St 31.5.2023 8:07:25

U nás na P Ohři se letos nevysazoval duhák ani siven, takže tam nikdo nechodí, je prostě paráda mít řeku sám pro sebe....

Nrarach - Profil | Po 8.5.2023 8:59:46

Letos se u nás zřejmě nenasazuje nebo co, takže mám celou O 12 P pro sebe, ryby zatím moc aktivní nejsou, tu tam do toho dloubne potočáček či proudníček nebo malej tloušť, ale žádná hitparáda, přesto jsem obě víkendové vycházky opět nějaké endorfíny vyplavil, ta první na poslední nához, už sem byl fakt smířenej, že to bude vycházka o jedné rybičce, ale kouzlo posledních tří náhozů zafungovalo a bác...v neděli se to opakovalo, ale bacila do toho na předposlední...obě okolo 60 cm...

N1Mara - Profil | So 29.4.2023 12:12:33

krusnohorec >> Mě spíše hodně mrzí, že na místo, abys tahal říční původní ryby taháš kapry a nebo amury :-(( na takovéto řece bys měl tahat plotice, jeseny, parmy, cejny, karasy, tlouště, ostroretky, podoustve a další a další druhy ryb :-(( Tady je vidět, kam to náš svaz dotáhl a co vše za ty roky zničil .-((( To je hodně smutný. Rybaření není přeci o tom tahat silné ryby a hlavně velké, ale o pestrosti a různé pestrosti skladbě ryb .-(((

Nrarach - Profil | Pá 31.12.2021 17:00:30

Všechno nejlepší a hodně ryb z krásné Ohře v roce 2022...a pár pěkných rybek z konce pstruhové sezony.

Nkrusnohorec - Profil | Pá 7.5.2021 9:14:31

Ahoj kolegové, jak vidím tak je u vody i na webu "mrtvo". Jak jsem již psal, měl jsem letos štěstí na ty " násaďáky" K včerejšímu dni mám již 28 mírových( puštěných) kaprů a k to mu asi 10 ks od 35 do 39 cm a dva tlouště. Nechci se tím chlubit, jen chci naznačit, že ne všude to musí být u vody nuda. Krom těch násadových kaprů se mi povedl ještě jeden ( můj zatím největší) kapr 77 cm - 10 kg . Byl to parádní boj, kdy jsem za ním běhal po břehu, objímal stromy, když jsem si předával prut z jedné ruky do druhé. A pak to šlo při jeho obratu zase nazpět až na původní místo kde chytám. Chytil jsem ho na stařičký feeder schimano nexave, který pracoval fantasticky. V zimě se mi rodina smála, když jsem si pořídil robusní podběrák ( šíře oblouku 69 cm a na výšku 75 cm, a ten jsem alespoň nyní využil( vloni jsem jeden podběrák zlomil a 2 ryby jsem do něj vůbec nedostal). Tak Vám přeji také nějaký podobný zážitwk.

NProki - Profil | Ne 8.11.2020 17:42:04

Dneska bylo štěstí na mé straně.

NBery. - Profil | Ne 24.5.2020 19:01:12

Poslední tyden začala zlobit bavlnka na hladine. Ale i tak to obcas zobne. Zdejši mensi bojovníci jsou dostatečnymi soupeři na moje 1¼lb proutky,sumec byl prijemne zpestreni...

Nrarach - Profil | Po 29.4.2019 8:18:54

Ohře 12 P

Nvenybit - Profil | Pá 27.2.2015 19:44:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ohře je strašně zajímavá voda chytám na ní 20let a pořád dokáže překvapit.Je to taková řeka neřeka, od suchých měsíců kdy sotva tece voda přez jez,až po extrém kdy nejsou jezy ani vidět. Ohře je málo regulovaná skoro všude je o kraje hloubka a dál do řeky potom mělčina.
Nejvetší šance na záběr je tak 3-5m od břehu ,kde je největší hloubka a rozhraní proudu a tišiny.
Na Ohři je spousta stromů napadaných ve vodě ,tišiny a hloubky za těmito stromy jsou často nechytatelné ale když náhodou se tam dá chytat ,bejvají tam opravdu kapitální kousky.
Někteří rybáři si stěžují že je tam málo ryb,ano nepotkáte tam hejna cejnů a podobné havěti. Ale není problém potkat Parmu přes metr , kapra přes 10kg, štiku přes 20kg, ryby jsou zde velice plaché ,je to tím že se chytá prostě pod nohama ,dál v proudu se ryby moc nezdržují. Hloubky a rozhraní proudů jsou na Ohři opravdu blízko břehů.
Tu řeku budete milovat a nenávidět zároven. Nikde jinde jsem nepřišel o tolik opravdu kapitálních kousků jako na Ohři. Právě z důvodu velkého množství překážek.
Na Ohři jsou useky kdy protéká mnoho kilometrů lesem nijak neregulovaná ,tam je ve vodě strom za stromem ,což je doslova přehlídka hlubokejch tůní a zámolů kde se vyvalujou obrovské kusy ryb s pocitem že se jim nemůže nic stát. Oprávněně protože vyndat štiku 20kg z padlého stromu je i z pramice obtížné.
Ohře je krásná řeka kde stačí ujít pár set metrů a jste na uplně jiném toku,jsou zde naprostě mělčiny i veliké hloubky často jen pár desítek metrů od sebe,mnoho přirozených ukrytů. Je to oprabdu težká voda a dosti náladová, jsou zde i týdny kdy prostě neberou a neuděláte s tím nic.
Doporučená taktika je zde slušné krmné místo nepříliš frekventované a pak už jen správné počasí (přikalená voda) a štěstí.
Mnohokrát jsem už chytil na Ohři rybu kterou jsem neotočil ,nezastavil.
Několik prutů už jsme jako rodina na Ohři zlámali o obrovské ryby,jiné zase zmizeli z vydliček aniž byla šance reagovat.
Ohře je velice težká řeka , pokud jde o to něco pořádného chytit , chce to dost zkušeností.

Nrarach - Profil | Po 6.5.2024 10:17:17

Parmová sezona mi tedy začala, každý týden jeden kousek, ale ryby čisté a zdravé...letos je u nás na Ohři trochu rušněji, bo nějaké vysazování duháků proběhlo, ale až na pár víkendových invazí je to celkem snesitelný, vejš na řece jsou prý pozorovány masivní nájezdy parem do trdlišť, což je jenom dobře.....

Nkrusnohorec - Profil | Čt 24.8.2023 9:49:13

Ahoj všem,
pro ty, kdo se k vodě moc nedostanou sděluji. Rybařina teď většinou za moc nestojí. Voda je v úseku na Terezínem čistá, takže do 2 až 2,5 m vidíte na dno, které je plné ulit mušliček, které pomalu zakrývá bahýnko.
Tady naposledy pršelo 9.8., takže vodě chybí troch přikalení. Po tom posledním dešti jsem na svažitém břehu uklouzl a při pádu jsem upadl na pravé rameno. Nemohl jsem pak( a do teď je to s omezením) zvednout nataženou kuku před sebou, což dost omezilo i moji rybařinu. Vše jsem musel nastavit na levou ruku.No i přes to nějaký ten úlovek byl. Radost jsem měl z letošní první parmy( viz foto) a z podouství 48 a 46 cm- což
si myslím že je slušná velikost. Pak ještě pár tloušťů a ostroretek a také další línek - tentokrát 38 cm. Jinak se těším až se ochladí, protože v těch vedrech hodím chytat jenom ráno tak na " hoďku". Jinak se totiž zpotím i při nahazování a to mě nebaví. Mějte se fajn

NNemi86 - Profil | St 9.8.2023 20:43:01

Dnešní a včerejší tloušti,mají se dobře v tom Ohři.

Nkrusnohorec - Profil | Ne 2.7.2023 13:50:52

Ahoj,
radost mi udělal tento lín chycený na hlavním proudu ( nikoliv na rameni). Jinak nevím jak kde, ale tady nad Terezínem kapři " nejdou"( za červen pouze dva), ostroretky už také zvolnily, takže radost byla ještě ze dvou cejnů nad 45 cm. U vody je oproti minulým rokům vidět o hodně míň rybářů, ve všední dny jsem u vody většinou sám. Zajímalo by mě, zda a o kolik se snížil počet vydaných povolenek po tom dost radikálním jejich zdražení.
Mějte se hezky

Nlubo*93 - Profil | Út 2.5.2023 15:20:36

Když se budem bavit o úsecích louny až terezín tak kaprů je všude nasypáno přesmíru. A moc se nechytají a rostou. Jsou úseky kde se na jinou rybu čeká dýl, a jsou úseky a to zrovna na O1 (kde se vyskytuje náš kolega Krusnohorec) kde se s plavačkou nachytá v rychlejší vodě plno jelců, ostrých, podouství plotic vzácných proudníků za poměrně krátký čas aniž bych zavadil o kapra. Příčin proč je tam ryb míň než dřív je několik - jiny teplotní režim, dost sumců a občas kormoš morčák, ale taky to že je řeka míň zatížená odpadníma vodama což dávalo prostor všeljaký šepleti, nebo to (v připadě úhořů) že na téměř každým jezu je mve. Další věcí je to, že ryby se tam obtížně lovi kvůli kombinaci vysoké úživnosti a chladnější vodě. To zkrátka jde proti nám… a abych to optimisticky ale objektivně ukončil tak po letech se ukazují malé parmičky, přibylo mnohde cejnů nebo jesenů, ten prokletý svaz tam občas dá lína který se zde umí až překvapivě udržet, na dnešní dobu nechybí hejka okounů ale v horních částech je neuspokojivý stav podoustve, kdy chvili přibývala do velkých počtů a najednou je zas pryč…. Toť za mne…

Nkrusnohorec - Profil | Pá 10.2.2023 16:58:53

Ahoj, také se už těšíte?
Jelikož jsem s prutem letos u vody nebyl a nemám tudíž o čem informovat, tak alespoň vzpomínám u obrazovky počítače, kde mám foto místa, které mi v sezoně přináší tolik uspokojení a kam se už moc těším.
Tak ahoj

Nkrusnohorec - Profil | Čt 25.8.2022 10:09:29

Ahoj,
všechny zdravím a přidávám foto ze včerejšího dne. Jen pro zajímavost dodávám, že zabral na miniaturní fluoro zob jahoda a že když jsem dostal rybu nad podběrák, tak se vyhákla( krmítko mi prosvištělo kolem hlavy,) ale podběrák jsem stačil zvednout, takže šla z vody ven a po fotu zase zpět.
Hezký den všem

Nkrusnohorec - Profil | Ne 15.11.2020 11:27:06

Tak jsem pro letošek skončil a toto já má poslední ryba ze čtvrtka - 70 cm.

Nkrusnohorec - Profil | Út 21.7.2020 11:43:39

Ahoj,
tak vidím, že stejně jako na řece to nejde ani na webu. Tak dám alespoň něco k dobrému. Včera ráno u vody jsem seděl a seděl. Ačkoliv to nemám ve zvyku, nahodil jsem jednou až doprostřed řeky, protože se mi zdálo, že tam je přeci jen o trochu větší proud, než na zbytku prakticky stojícího toku. Za chvíli přišel na " fídr" záběr a ryba si to přes brzdu pelášila do křoví k protějšímu břehu. Těsně před křovím se mi ji podařilo zastavit a obrátit. Chvíli se nechala táhnout a pak si to namířila do puškvorce a pod vrbičkové křoví asi 15 metrů po proudu ode mě. Když jsem ji tam chtěl opět zastavit, tak jsem uviděl, že z druhé strany jsem s ní přitáhl za krmítko zaháklou asi metrovou větev. Ryba byla v puškvorci, na krmítku větev , nikdo opodál a tak jsem to riskl do vody, když jsem prut nechal na břehu. Dolu jsem to měl slušný krpál, a navíc moje obratnost byla ovlivněna věkem i tím, že jsem 2,5 roku po operaci kyčle. Ale zvládl jsem to a větev z vlasce uvolnil. Mezi tím za mnou s kávičkou přišla žena, která mě ani nemohla najít. Když jsem vylezl, tak jsem zjistil, že vlasec zůstal ještě dál zamotán do puškvorce a tak jsem musel do vody znovu. To už držela prut manželka a když se mi podařilo vlasec uvolnit, tak ryba opět vyrazila. Ani nevím, jak jsem se dostal rychle ven. Ryba už pak nikam" neutekla". žena ji podebrala a já jsem pak mohl změřit 69 cm kapra. Když jsem ho pak chtěl z podběráku pustit zpět, musel jsem ho dát kvůli vysokému břehu trochu do páky, a on se ještě na břehu zlomil.
Prostě událostí na sezonu rybolovu. Ale pro takové zážitky k vodě chodím. Přeji všem něco podobného zažít.
P.s foto udělal vnuk na mobil, ale doposud mi ho na mail neposlal( včera odjel domů).

NJovánek - Profil | St 17.6.2020 11:02:19

Kakao vůbec nevadí, řekl bych, že naopak. Zahájení na Ohři... a hnedle dva kousky.

Nkrusnohorec - Profil | Po 27.5.2024 10:18:59

Ahoj všem,
rybařina v květnu zatím docela bídná. Nejdříve bílá řeka plná květů vrb a topolů ( v menší míře to platí i dnes) a pak neustále se zvyšující průtok vody dosahující čtyřnásobku normálu. Přesto k vodě chodím, sem tam něco dokonce zabere, ale poslední dobou stojí za zmínku jen amur 60 cm a prakticky stejně velký kapr hladký. Ten nebyl ale vůbec hezký, spíš naopak. Strašně " obézní". Když jsem ho zvážil měřil neskutečných 8 kg, což bylo téměř o 2 kg více, než by měl podle tabulek mít. Podle mě byl nacpaný těmi topolovými květy, které v něm asi kvasily. Jediné co bylo s ním hezké byl souboj. Dostat ho na feeder z hlubokého divokého proudu nebylo opravdu nic lehkého, ale povedlo se. Toť pro dnešek vše, mějte se fajn.

Nkrusnohorec - Profil | Po 16.10.2023 9:28:31

Ahoj, tak jsem si tu parmu nakonec asi vymodlil. Přišla prakticky za rozbřesku a ve fotoaparátu slabší baterie nedovolily použít blesk. Proto ta špatná kvalita fota. Jinak ze zajímavějších ryb mi přišel kapr 58 cm a pak už nic. Syn při návštěvě sjel Ohře od Brozanského kempu a divil se, co stálo pod mostem v Doksanech ostroretek ( odhadoval nejméně 500 ks). V té době vypouštěli v kempu do Ohře chovný rybník no a je jasné, proč jinde byla pro rybáře voda takřka mrtvá. Podobná zmínka o vlivu vypouště rybníků byla i ve Vágnerově filmu o chytání kaprů, kdy znalec poměrů na Orlíku konstatoval, že v době vypouštění rybníků do Vltavy ryby na Orlíku prostě delší dobu neberou.
Jen ještě malá poznámka k morčákům. Je to původní, či nepůvodní druh, který vypozoroval, že se zde celoročně dobře nažere. Je zajímavé, že nepůvodní husice nilská vadí a morčáci plundrující vody ne ! Budou muset napáchat takové škody jako kormoráni, aby někdo dostal rozum?

Ngalilea - Profil | Čt 10.8.2023 12:34:14

Pár ryb z Ohře na method feeder z jedné vycházky. Bodovalo miniboilies od ringers. Vše plave dál.

NProki - Profil | Po 8.8.2022 11:52:13

Zkusil jsem kapry na proudnějším úseku za Lounami. Z pěti záběrů se na břeh podívaly 3 ryby. Do 70ti cm moc nechybělo.

Nkrusnohorec - Profil | So 9.7.2022 9:24:23

Lucek >> ahoj, opravdu nádherná, také se na ně moc těším, ale na " jedničce" zatím nejdou. Asi je na vině malý průtok( Louny mají hnědé kolečko-sucho) a nad terezínem voda skoro stojí. Ryby jsou náladové jako počasí. Od mé poslední návštěvy na nettu sem tam ostroretka, 2x kapr a 1 x cejn 48 cm. Zpestřením byl amur 60 cm,( viz foto) kdyby měl tu spodní část ocasní ploutve, tak by možná i 65 cm dosáhl. Na feeder to bylo moc hezké. Mějte se všichni fajn a ať Vám jdou.

NHeršvec - Profil | Po 21.6.2021 8:11:42

Čest, tak nakonec výprava dobrá. Necelých 6 hodin u vody přineslo několik pěkných ryb + malý tloušťáky, kteří atakovali pelety jak zběsilý. Bordel sice tekl, ale nic tak drastického, ale je fakt, že když jsme před polednem odjížděli tak květ začal padat ze stromů daleko víc než ráno, takže jsme možná utekli včas.

Nkrusnohorec - Profil | So 29.4.2023 10:06:49

Ahoj všem,
jak jsem už psal, na řece byla ( asi ještě než se sníží průtok a voda se ohřeje bude) bída. I přes tu bídu jsem měl na feederech pár záběrů a tři ryby, které se mi vyhákly. Jedna zajela ke břehu, kde se to zamotalo do vlasce, který tam někdo utrhl ( hrabičkami jsem ho pak vytáhl asi 10 metrů). No a ta třetí. to byl fakt zážitek. Tak silnou rybu jsem na feederu ještě asi neměl. Chytám tak do 5 metrů od prutů. Tahle ryba jela po záseku jak malý tank. Podařilo se mi ji zpomalit asi po 30 ti metrech. A pak to bylo- tři metry jsem jí přitáhl, na což ona si je vzala hned zpět a dobrala si další metry navíc. Tak se mi dostala asi na 50 až 60 metrů. Na hladině dělala vlny jak krokodýl. Pak se mi ji začalo dařit pozvolna přitahovat, načež asi po 10 ti minutách... vyhákla se a bylo po legraci. Zážitek to ale byl. Odhaduji, že to byl asi velký amur, protože kapři mi chodí na hladinu až v závěrečné fázi zdolávání. No a od té doby až do včerejška nic. Včera mi pak přišel ten nádherný ( velikostí a hlavně barvami hrající) kapr. Jenom uvádím, že na svi délky by měl mít tak 6,5 kg ale tenhle měl s měřící podložkou přes 8,5 kg , tudíž poctivých 8 kg. Je zpátky ve vodě a může dál tloustnout. Závěrem všem přeji, ať se už konečně daří.

Nkrusnohorec - Profil | Út 18.4.2023 9:42:49

Ahoj po 10ti dnech,
tak jsem včera "makal" na zahradě a při vybírání kompostéru jsem si nabral "hnojáčky". Večer jsem si šel odpočinout k vodě. No odpočinout - foukal severák proti vodě, vlny pomalu jak na Rujáně, průtok kolem 50 ti kubíků. Přesto jsem si nahodil a ......viz. foto. Letos to je čtvrtý kapr a s ním čtyři tloušti( 2x nad 50 cm.) Zatím je to jaro, které jsem snad ještě neměl. Atˇ se podobně daří i Vám.

Nkrusnohorec - Profil | Út 6.9.2022 9:25:56

Zdravím a posílám další, tentokrát zcela šupinatý dárek, který jsem obdržel z řeky Ohře.

hezké dny

Nkerek - Profil | So 6.8.2022 13:42:52

Ahoj, tak mně se za poslední týdny daří vždy aspoň něco málo chytit, ale nic co by stálo za chlubení😀 jsem rád za každou rybku z Ohře. A náš malej vytáhl svý první ryby 😊

NHeršvec - Profil | Po 11.5.2020 7:43:08

Ohře už začíná vydávat svoje poklady. A to na místech, kde jsem to ani nečekal. A bylo jich více...

NProki - Profil | Čt 7.11.2019 19:36:36

Dneska pokus o nějaký okouny. Bohužel cílená ryba nešla. Vysvobozením od nuly byl tento 47cm potočák.

Nkrusnohorec - Profil | Po 2.10.2023 10:01:06

Ahoj všem, tak pomalu po dvou měsících mi "přišel" kapr-letos třináctý - loni jsem jich chytil 52. Tento rok je celý nějaký divný. Kapři mezi 40 cm až 60 cm prakticky neexistují- ti co tu byli už asi prošli pánvičkou a nic nového se asi již pár roků do vody nedalo. Když někdo náhodou kapra chytí, tak ten stojí za to - došlo tu už i na 80 cm. Mohlo by se říci, krásné mateční ryby. Od června byla voda plná potěru, ale teď už skoro dva měsíce o je voda bez něj. Dříve jsem hodil do vody pár červů nebo trochu strouhanky a hned se na to droboť vrhla. Dnes skutečně nic. Vodou proplouvali k mé nelibosti morčáci, teď jsem je už dva měsíce neviděl. Stejné je to i s ledňáčky. Rybu nad 40 cm chytím tak jednou za 3-4 dny. Jedná se většinou o ostroretky nebo tlouště. Jsou dny, kdy se špičky feederů vůbec nepohnou. Voda je průzračná stále do dvou metrů.
Letos dosáhnu jen dvou třetin úlovků nad 40 cm oproti roku 2022 ( loni 152 ks- letos zatím 96 ks). U vody je ale stle stejně krásně a posezení u ní se mi nikdy neomrzí.
Mějte se fajn.

Nrarach - Profil | Po 15.5.2023 8:00:07

krusnohorec >> Voda je oproti jiným letům dost studená a tento týden se to asi nezlepší. Byl sem v pátek u nás na O 12 P a klasicky celou vycházku sám, u vody ani živáček, taky klasicky chyceny dvě rybky...parma opět nakonec zahřála. V sobotu jsem jel pod Nechranice, voda krásně čistá a kůůůrwa studená, ale k mému údivu jsem za celé dopoledne potkal dva rybáře. Hmyzu hodně, hladinová aktivita ryb nulová.

Nkrusnohorec - Profil | Út 2.5.2023 9:34:20

1Mara >> ahoj, asi máš zbytečné obavy. Já si píši celoročně ryby nad 40 cm a pro přehled tedy uvádím úlovky jednotlivých druhů z loňského roku. kapr-51 ks,j.tloušť- 13ks. j. jesen- 6 ks, ostroretka- 55 ks, padoustev 11 ks, cejn 3 ks, amur 1 ks, a lín ( pouze 38 cm, ale stál za zapsání) - 1 ks. To že teď jsem chytil pár kaprů a tloušťů ( a možná nějaký záběr amura), neříká nic o tom, jaké ryby v řece jsou. Tam kde chytám teď prostě ostroretky , padoustve, parmy a pod. prostě teď nejsou( asi jsou v proudech a chystají se ke tření,. nevím. Jen ještě na doplnění- plotice a další menší ryby také chytím, ale ty pochopitelně neeviduji. To je asi vše.

Nkrusnohorec - Profil | Ne 13.11.2022 15:19:26

Zdravím ,
počasí je jaké je ( litoměřicko prakticky stále mlha) , v 17 hod už je tma, ráno zima a hlavně ryby opravdu " nejdou". Od začátku listopadu až do devátého, se prakticky pruty ani nehnuly, a to nejen mně. Chatu jsme zazimovali a odjezd stanovili na toho deváteho. Ráno jsem se šel rozloučit s řekou a spíše symbolicky jsem si ještě nahodil. Tentokrát se mi ale špička feederu začala po chvíli chvět. Počkal jsem, až se trochu ohnula a zasekl. Na rozloučenou mi přišel hezký šupináč 51 cm. Po tom " marném" týdnu jsem z něho měl opravdu velkou radost. No a nyní už jen odevzdat a vyzvednout nové doklady. Ještě, pokud to zajímá krátká rekapitulace úlovků- Letos jsem měl celkem 141 ryb nad 40 cm ( o 39 ks víc než v roce 21, ale to jsem chytal jen do konce září) Kaprů jsem měl o 11 ks méně, ale ostroretek bylo tolik, že nejen já jsem se občas zamýšlel nad nutností jejich celoročního hájení, jelikož jejich množství může mít zřejmě vliv na pokles stavu populace parmy. V roce 2020 jsem chytil 27 parem, v roce 21 jen dvě a letos pouze jednu.
P.s. Jen málo ke kritice "peručáka". Já osobně jsem bral jeho příspěvek jako celoroční vyznání k Ohři a ne jako aktuální údaje a fota k jedné vycházce k vodě. Myslím si, že odsudky, které následovaly dosáhnou pouze toho, že diskuse bude bude čím dál tím víc upadat, protože nikdo nemá zapotřebí aby někdo na něj posměšně reagoval po případném překlepu, nebo když chtěl
udělat zajímavou nevšední fotku. ( Kolik takových fotek je v kalendářích, časopisech, knihách a pod.) Přeji všem hezký konec roku a příští rok ahoj

Nrarach - Profil | St 9.11.2022 10:33:37

Peručák >> Opravdu je nutné fotit a válet potočáky v nejlepší reprodukční velikosti v listí, když teď jdou tření??? Když to vidím, tak mám taky radost.....akorát bych z ní blil....sorry, ale nešlo to napsat jinak.

Nkrusnohorec - Profil | Po 24.10.2022 9:31:54

Ahoj, tak minulý týden byl na polovinu října podle mne velmi slušný, hlavně středa. To jsem ráno chytil toho řádkovaného ( foto raději ze dvou poloh), a večer pak toho šupináče a ostroretku 47 cm. V pondělí mi pak přišel kapr 58 cm a včera tloušť 43 cm. Uvádím to proto, že po předchozím období, kdy ryby braly dost vlažně, jsem změnil montáž na method krmítka s krátkým návazcem a nastražoval jsem různé plovoucí nástrahy. Usoudil jsem že na dně je teď spousta listí, které nástrahu ležící přímo na dně často zakryjí, nebo se o ní přímo zachytí. No a zdá se, že změna montáže asi " zafungovala. Hezké dny všem

Nkrusnohorec - Profil | Čt 21.7.2022 9:23:48

Ahoj kolegové,
s ohledem na nulové příspěvky odhaduji, že jsou i " nulové" úlovky. Do včerejšího dne jsem byl na to podobně( jen sem tam ostroretka) ale včera mi málem sebral prut divoch( viz foto) vlasec se přes brzdu začal odvíjet pomalu až když se zachytil o hranu břehu., když před tím prut vyletěl z vidliček
jak z katapultu v době kdy jsem plnil krmítko druhého prutu. No a pak jsme si pěkně zapojovali.
Takže přeji všem podobné záběry bez ztráty prutu.

NProki - Profil | Pá 31.12.2021 16:21:54

Tak poslední ryba tohoto roku, rovných 50cm.

NProki - Profil | So 16.10.2021 21:54:44

Dneska cílená vycházka na parmy vyšla náramně. Povedly se dvě podobné ryby, 70 a 69cm. Obě na červi.

Nrarach - Profil | Út 24.8.2021 8:46:12

krusnohorec >> Pěkná příhoda...Já jsem tedy byl také přesně po 2 měsících na rybách na Ohři 12, od konce června tekla voda, která nám muškařům zrovna nepřála, tak jsem se vydal na řeku až o víkendu, čemuž zase nepřeje vodácký provoz. No nakonec jsem si ale docela pěkně zachytal tlouště, proudníky a povedl se mi první sumec po 40 letech co tady chytám....no, i když sumec....

Nkrusnohorec - Profil | So 21.8.2021 10:14:18

Ahoj kolegové,
jak to vypadá, tak se na Ohři nic moc neděje, poslední zápis ze 24.7. Já osobně jsem chatu přenechal v červenci na 14 dní synovi z rodinou a po návratu zase byla pod Nechranicemi voda 14 dní " nahoře", takže rybařina nic moc. Teď se to usadilo a po několika dnech se vrací i ryby tam, kde byly před vysokou vodou na začátku prázdnin. Svého posledního kapra nad 40 cm jsem před tím chytil 29.6. Nyní mi ve středu přišel jeden 48 cm a včera 56 cm. Krom toho, jak jsem již dříve psal, letos se daří s většími cejny, už se mi jich podařilo chytit 12 ks nad 45 cm. K tomu pár ostroretek a já jsem celkem spokojený. Měl jsem také jeden kuriozní zážitek. Na čerstvě zaseknutou plotici asi 20 cm, se vrhla při přitahování pěkná štika cca 70- 80 cm a nechtěla tu plotici pustit. Zvažoval jsem zda povolit a nechat jí plotici spolknout. To jsem ale zavrhl, neboť s háčkem vel. 6, i kdybych pak prudkým zásekem plotici z tlamky vytrhl, bych tu štiku stejně asi nedostal. Tak jsem to držel stále v tahu. Štika se ne a ne pustit. Tak jsem ji přitahoval a připravil podběrák. Když jsem ji měl
prakticky nad podběrákem, tak se vymrštila a rybku pustila. Škoda, mohl jsem mí chycenou štiku na feeder, i když chycenou .....?!!
Přeji všem hezké dny.

Nkrusnohorec - Profil | Út 22.6.2021 10:05:56

Heršvec >> hezký, jsem rád, že se Ti zadařilo. Já po té bídě chytil kapra 47 cm a jeden " parník" mi vytáhl 50m vlasce. Hnal se do křoví na druhé straně a když jsem prstem přibrzďoval cívku. tak...
Zajímavé že neutrhl vlasec, ale pletenku, kterou na konec dávám kvůli mušlím, které mi vlasec párkrát při záběru přeřízli. Asi i ta pletenka už byla od muší "načatá". Škoda. Na víkend za mnou přijel syn a zajel si zavláčet pod jez V Hostěnicích a na první nához mu přišel bolen 70cm. Přeji všem hezké ( už ne tak parné) dny u vody

Nrarach - Profil | Pá 21.8.2020 9:06:29

Dám sem jednoho krasavce od Žatce.

Nkrusnohorec - Profil | Čt 20.8.2020 10:38:48

Ahoj, jak vidím tak je stále na řece i webu "mrtvo". Poslední týdny byly opravdu pro rybařinu špatné( alespoň u mne). Přesto každý den ráno vstanu a koukám na špičky prutů, které se jen tak sem tam mírně prohnou, když do nástrahy klovne nějaké mini rybka, nebo když se o vlasec zachytí tráva. Vstal jsem i dnes i když jsem věděl, že před sedmou musím balit, protože jsem na 08.30 objednán k zubaři. No a to byl ten zákon schválnosti. Zpočátku bylo vše jako obvykle. Pak ale kolem šesté, když jsem přehazoval jeden z prutů, rána a feeder jsem jen tak tak zachytil, když letěl do vody. Jenže, jak letos už asi po páté, sotva jsem prut zachytil, bez nějakého většího odporu, nic. Vytáhl jsem prázdný vlasec, dle mého mínění přeříznutý o lasturu mušle, kterými je dno hustě pokryté. Když jsem převazoval a už jsem byl u navázání háčku, stejná rána do druhého prutu, který jen opět jen tak tak, nekončil v řece. Tentokrát vše proběhlo jak má, a já jsem do podběráku dostal nádhernou, 68 cm dlouhou parmu. Pak jsem ještě za 15 minut chytil plotici kolem 30 cm, ostroretky 46 a 38 cm na a přesto, že by to asi bralo dál, musel jsem sbalit, zubař čekal. Holt pech. Ale i tak mohu říci, že jsem si dnes po delší době zachytal . Jinak jsem včera projel řeku na loďce. Je plná trávy a vrtule el.motoru byla stále
" zatravněná". Voda je křišťálově čistá, veškerý kal je v té trávě zachycen Ty trsy trávy jsou místy plné ryb( velkých i potěru). Kolega o víkendu dostal větší rybu, ale musel do vody, protože z trávy, kam mu zajela, by ji jinak nedostal. Tak se mějte fajn.

NHeršvec - Profil | St 29.7.2020 7:57:18

I mě Ohře letos lehce nadělila. Ale oproti loňsku, je to o poznání slabší, ale každá ryba se počítá.

NProki - Profil | Út 24.9.2019 20:28:35

Cílený lov na kaprů na ''sedmičce'' s feederem. Po jedný slušný 50, přišel tenhle šok při propadu háčku s kuku. 20 minut boje, klepal jsem se jako osika, ale vyšlo to. 84cm.

NProki - Profil | So 17.8.2019 13:39:07

Tak včera konečně přes 40cm.

Nbig.John - Profil | So 3.11.2018 11:43:28

Srdečný pozdrav z podzimní Ohře

Nkrusnohorec - Profil | Ne 6.8.2023 9:59:45

Ahoj, tak jak sleduji diskusi, je to stejné jako s úlovky. Sem tam něco, pak dlouho nic. Ať nahodím cokoliv, do všeho "řežou" oukleje či jiná droboť. Sem tam ještě ostroretka či tloušť na višni nebo špendlík ( viz. foto). Kapr dorazil za měsíc jenom jeden ( 47 cm). Zdvojnásobil se sice po deštích průtok, ale na chuť ryb žrát to co jim nabízím, se zatím nic nezměnilo. Takže nezbývá než doufat. Mějte se fajn

Nrbrt_tngl - Profil | Po 17.7.2023 8:06:19

V sobotu chycena tahle krásná štika (59 cm) v Kadani. Samozřejmě vrácena vodě. Chycená v 8h ráno na malou duhovou třpytku za pár Kč. Všechny drahé jsem ten den nechal ve vodě. :)

NKnapík - Profil | Čt 15.6.2023 11:48:00

krusnohorec >> fotky mi říkají, že je to jeden a ten samý.

NGoďák - Profil | Út 9.5.2023 11:47:12

Dnes pro mě velké překvapení😀😀😀

Nkrusnohorec - Profil | Út 2.5.2023 11:07:23

Jen ještě jedna poznámka. Jsem starší a línější důchodce. Způsob lovu neřeším, chytám na feedery ( jak jsem uvedl, jsem línější), nahodím, napnu vlasec a čekám. Max změním montáž ( jeden prut na method), a nástrahu nebo místo, kam to hodím. A věřte, např. na burison zabere stejně dobře malá ouklej jako velký kapr. Cíleně kapry nechytám, ale když přijde opravdu pěkný( nad 60 cm) tak ho vyfotím . Ona ta rybařina asi není až tak velká věda. Mějte se fajn a ať Vám to "chodí"

Nkrusnohorec - Profil | St 29.6.2022 7:52:49

Ahoj, při své poslední návštěvě 18.6. jsem si postěžoval, že zatím nejdou padoustve a ostroretky. Jako bych tím ostroretky přivolal. Od té doby jsem jich chytil 9 ks nad 40 cm( největší 49 cm), takže je o zábavu více. Nic mi nejde ale na červy, ostroretkám chutnají spíš burisony. Podařil se mi také pěkný kapr 64 cm( viz foto) a další 3 " násaďáci" 43-48 cm. Jinak v sobotu byl nad Terezínem pěknej "ceďák" ( skoro 100 mm), ale protože nepršelo na
přítocích-Blšanka a pod. ,na Ohři to znát není.

NProki - Profil | Po 27.9.2021 17:46:36

Dnešní obchůzka s feedrem v Lounech přinesla hlavně tlouště, ale přišel se podívat i pěknej lín a pár hrouzků.

Nkrusnohorec - Profil | Po 5.7.2021 12:35:33

Ahoj, voda stále kalnější, ale nějaké záběry jsou ( já dva tlouště málo přes 30 cm). Vnukovi, který je u nás na prázdninách, se zadařil tento " had" kolem 80 ti cm

Nkrusnohorec - Profil | Ne 4.7.2021 9:01:33

Dobrý den, takže voda no dolní Ohři už není ( zatím) červená, ale stále dost kalná. Ryby ráno nic moc, pár drbů a jeden "násaďáček" 38 cm. Včera večer jsem to jen tak zkusil, jeden záběr a nádherný cejn 65 cm. Za posledních 10 let jsem na místě kde chytám, chytil jednoho cejna. Letos už tři, 60, 42 a 65 cm. Pěkný den všem.

Nkrusnohorec - Profil | Út 27.4.2021 9:39:22

Ahoj všem v roce 2021.
Tak 18.4. jsme se se ženou přestěhovali na chatu a hned večer jsem prvně nahodil. Měl jsem pak do pátku neskutečné štěstí. Parádně jsem si zachytal. Chytil jsem celkem 20 kaprů( jen jeden měl pod 40 cm) a jednoho tlouště 38 cm. Je mi jasné, že šlo o násadu ( vše šlo pochopitelně zpátky do vody), o které ale nikdo z místních zřejmě nevěděl. Proto se z toho nestal žádný " masakr" a ryby se snad už rozplavaly, protože od pátku až na pár drbů. ani ťuk. To parádní chytání bylo v tom, že to bylo skutečně na "chvění špičky".
Jinak je ale opravdu na chytání velká zima a nemít za zadkem vytopenou chatu, byly by mi ryba asi ukradené.
Mějte se fajn a přeji Vám všem hodně hezkých zážitků a ryb.

Nkerek - Profil | Po 28.9.2020 21:24:16

Karásek se máčel asi 5 minut a už tam byla.
77cm
Letos první.
Ať se vám daří 💪😊

Nkerek - Profil | Čt 20.8.2020 20:18:33

Ahoj, tak ještě taky přihodím nějaké poslední úlovky. Spíše je to o čudlách, ale to mi vůbec nevadí. Ono něco lepšího se občas taky ukáže. Stejně jde o relax a splynutí s přírodou ❤️
Plotice 35
Kapr 63 na 20mm boilies
A droboť

Nkerek - Profil | Út 21.7.2020 12:32:42

Ahoj, tak dnes mi Ohře konečně nadělila. 😊

Na feeder moc pěkný souboj, kapr 58cm, 3,8 kg.

Nkerek - Profil | Čt 2.7.2020 8:34:09

Ahoj všem, v neděli jsem byl na Ohři na pár hodin a po delší době jsem si pěkně zachytal. :-)
431 037

NKlose - Profil | Čt 26.12.2019 21:34:19

Já se utrhl na dvě hodinky na vánoce a jedna rybicka se přišla rozloučit. Měl jsem z ní velkou radost 😄 50cm

NVendys 65 - Profil | So 30.5.2015 19:49:52

Jedna fotka slepého ramena při hledání nového místa

NNemi86 - Profil | Ne 10.9.2023 20:18:55

Úlovky tenhle týden,je to slabší,plno menších rybek,ale nakonec přijde pěkná a potěší
Všechno vráceno zpět řece.

NKnapík - Profil | So 17.6.2023 8:06:09

krusnohorec >> shodná poškození spodní čelisti, u prsní i břišní ploutve jsou jako identifikátor, myslím, dostatečně průkazné.
Můžeš udělat anketu, ale divil bych se...

NBery. - Profil | Čt 15.6.2023 14:02:16

krusnohorec >> ostrý potvrzuji. 2h byly az az i na jeden prut. Obcas se pripletla podoustev a skalak. Mladej synovec mel podoustev 50 a jesena 55

Nkrusnohorec - Profil | Čt 15.6.2023 9:13:53

Ahoj,
před týdnem jsem při výměně nástrahy odhodil před sebe kus rohlíku. Když okamžitě po něm něco vyjelo, nebyl jsem tentokrát líný a došel jsem si pro " plaváčák" na kterém mám jenom splávek bez olůvek. Napích jsem rolku z rohlíku. Do minuty přišel ostrý záběr a k mému velkému překvapení jsem vylovil bolena 74 cm. To samé se pak opalovalo druhý den. Tentokrát jsem naměřil 73 cm. Nejříve jsem měl podezření, že se jedná o tu samou rybu. Při prohlídce fotek je ale jasné, že to jsou dvě různé ryby.
Jinak jak tu bylo v dřívějších příspěvcích uváděno, že je moc kaprů, tak mě přišel v červnu jen jeden, takže bych osobně uvítal více soubojů s nimi nebo i přípaně souboj s nějakým amurem. I když je u nás ! nepůvodní", souboj s ním je paráda a myslím že naše vody spíš obohatil . V současné době ,tam kde chytám, nelze chytit prakticky nic jiného než ostroretku. Všechny jsou krásné, nad 40 cm jsem dnes ráno chytil 48 mou a drtivá většina jich je nad 45 cm. Někoho už to ani nebaví, ale je to lepší než chytat plotice či oukleje. Některá ostroretka dovede pořádně zabojovat, skoro jako parma ve stejné velikosti.

Nmarw_84 - Profil | Čt 1.6.2023 7:56:06

O víkendu má Barča závody na Vltavě tak jsme včera šli trochu potrénovat na Ohři 16 a povedl se jí jeden krásnej potok.

Nkrusnohorec - Profil | St 31.5.2023 9:14:05

Ahoj,
po týdnu zdravím a přináším pozitivnější zprávy. Od mého posledního reportu mi přišel pěkný kapr- viz foto, několik malých tloušťů a hlavně tři hezké ostroretky 42,44 a 48 cm. Voda celkově ožila- ostroretky již zřejmě opustily trdliště, a tak např. na burison neustále něco "drbe", ale zaseknout je to "kumšt". Mám výhodu, že u vody jsem prakticky denně, takže pro Vás ostatní - je čas vyrazit.

Nkrusnohorec - Profil | Pá 12.5.2023 8:09:28

Ahoj, s radostí registruji, že se diskuse rozjíždí a je zajímavá. Já bohužel přidám dnes spíš negativum. Ryby n e b e r o u ( alespoň mně- ale jiného rybáře v dohledu neregistruji). Řeka šla s průtokem na polovinu a je stále studená ( jez Terezín na webu již delší dobu průtoky a teplotu neukazuje a měřit teplotu bazénovým teploměrem těsně pod hladinou asi nemá cenu). Hladina je plná květů vrby a úlomků větví, u dna se na vlasec nabalují řasy. Líhne se spousta hmyzu a tak ryby na to, co jim nastražuji, kašlou. Zkrátka - 4.5, jsem chytil během 5 ti minut dva ( zase) kapry- 48 a 42 cm a od té doby jednu ouklej. Jinak prakticky 8 dní ani záběr a to jim podstrojuji.
Doufám že se Vám bude o víkendu dařit o mnoho lépe. Mějte se fajn.

NHeršvec - Profil | St 3.5.2023 6:58:19

lubo*93 >> Co tu klameš!!! Na Ohři ryby přece nejsou! To ví všichni!

Nbig.John - Profil | Út 2.5.2023 11:36:35

krusnohorec >> Ahoj, za zmínku stojí jen jeden a to z Ohře 2-3, květen 2019, 40cm. Jinak sem tam nějaký malý, ale spíš výjimečně.

NPeručák - Profil | Út 16.8.2022 10:27:07

Zdravím. Můj první bolen, bojovník, cca 60cm. Potěšil a šel zpátky do vody 😉

NKáceč - Profil | St 27.7.2022 10:51:55

krusnohorec >> omlouvati se netřeba, překlep byl povedenej a nic víc v tom fakt nehledej. Je lepší podobné věci přecházeti s úsměvem, než s nasraností, neb s úsměvem jde všechno líp :-)

Nlubo*93 - Profil | Čt 2.6.2022 9:30:04

krusnohorec >> ano, letos je to trochu zpožděné tou vyšší vodou.. teď se ryba dost hýbe.. během snažení o úsek výše přišlo par jesenů, ale taky jsem jednou udělal nulu 😂

Nkrusnohorec - Profil | Čt 28.4.2022 10:26:43

rarach >> Ahoj, no tak z toho moc velkou radost nemám. Dnes je hladina ještě 15 cm nad hladinou zásobního prostoru a před námi jsou dle statistik čtyři nejdeštivější měsíce roku. No uvidíme, za jak dlouho se to podaří odpustit. Na a když to pak začnou zase napouštět, tak může Ohří téct i jen 7-8 kubíků.
Jinak pro všechny. Voda stále studená a hodně proudná, přesto jsem se dostal již na č 12 u kaprů. Po " hubeném období mi přišli včera tři. Je to paráda, špička feederu se je trochu víc ohne jak při záběru plotičky, ale po záseku vždy začal tanec. Ryby( vše kolem 50 cm) šli hned do proudu a ven se jim vůbec nechtělo.

Nkrusnohorec - Profil | St 20.4.2022 9:38:54

Zdravím kolegové.
Vím že počasí na rybařinu stále nic moc, hlavně voda je stále dost studená. Ale .... 8. dubna jsem se přesídlil na chatu. Od cca 11.4. chodím k vodě, kde jsem široko daleko sám . No a včera jsem chytil( a pustil) svého sedmého kapra - jednalo se o kapry od velikosti 41 cm do 49 cm, vše šupináči. Jedná se zřejmě o nějakou násadu a které nikdo neví. Krom toho jsem ještě chytil jesena 43 cm a tlouště 38 cm. Takže na první týden rybařiny max. spokojenost.
Takže neváhejte, možná se " trfíte" jako já.